Skocz do zawartości

Recommended Posts

Cze poszukuje internetu dla kuzyna który leży w szpitalu gdzie nie ma wifi.... Poszukuje bezprzewodowego internetu na jakieś 2 miechy , czyli na jakiś krótki okres myślałem o internecie np z playa czy cos szukam lecz nie moge znaleść gdybyście znalezli jakas oferte to prosze o kontakt Dziekuje i pozdrawiam

Mam Play Online jako dodatkowy, awaryjny Internet. Spisuje się bardzo dobrze, prędkości zadowalające, zasięt też nie jest zły. Oferta chyba najbardziej korzystna na rynku, zaraz później jest Orange. Sprawdź na mapkach zasięgu jak sprawa wygląda. Ja polecam Play z czystym sumieniem.

Turbosik proponuję Ci jednak skorzystać z orange lub plus.

http://www.orange.pl/portal/map/map/prepaid_offer?category=PREPAID_ORANGE_FREE

Nie neguje Play bo sam go używam (orange mam w telefonie) lecz tam prędkość jest 1-2 MBit teoretycznie. Zapewne masz tam zasięg 3G więc tym bardziej przyjemniej Twojemu koledze będzie korzystać z internetu.

ale po co komu więcej niż 1 Mbit do przeglądania Internetu?

A po to że praktycznie nigdy nie działa z pełną przepustowością cały czas ... filmu na youtube płynnie nie obejrzysz. Jak masz te 4 Mbit to pomimo że również są wahania w jakości transferu to dzięki większemu zakresowi prędkości dane szybciej są buforowane.

Oczywiście mając 1 Mbit przeglądanie internetu nie będzie sprawiać problemów, ale w niektórych wypadkach komfort tego przeglądania będzie ograniczony.

• 3 tygodnie później...

Proponuję Play Internet na kartę. Chociaż to zależy od zastosowań.

Jeżeli chce Ci się bawić to możesz spisać umowę i do 30 dni oddać modem w stanie nienaruszonym i zerwać umowę.

Potem na drugi miesiąc spiszesz nową umowę na kogoś innego i już kuzyn uszczęśliwiony :)