Turbosik 1 Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Cze poszukuje internetu dla kuzyna który leży w szpitalu gdzie nie ma wifi.... Poszukuje bezprzewodowego internetu na jakieś 2 miechy , czyli na jakiś krótki okres myślałem o internecie np z playa czy cos szukam lecz nie moge znaleść gdybyście znalezli jakas oferte to prosze o kontakt Dziekuje i pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
Jacques La Fey 7 Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Wystarczy wejść na stronę sieci komórkowej ... Cytuj Link to post Share on other sites
Krukct 0 Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Mam Play Online jako dodatkowy, awaryjny Internet. Spisuje się bardzo dobrze, prędkości zadowalające, zasięt też nie jest zły. Oferta chyba najbardziej korzystna na rynku, zaraz później jest Orange. Sprawdź na mapkach zasięgu jak sprawa wygląda. Ja polecam Play z czystym sumieniem. Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 Turbosik proponuję Ci jednak skorzystać z orange lub plus. http://www.orange.pl/portal/map/map/prepaid_offer?category=PREPAID_ORANGE_FREE Nie neguje Play bo sam go używam (orange mam w telefonie) lecz tam prędkość jest 1-2 MBit teoretycznie. Zapewne masz tam zasięg 3G więc tym bardziej przyjemniej Twojemu koledze będzie korzystać z internetu. Cytuj Link to post Share on other sites
Krukct 0 Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 W Play "fabrycznie" Internet jest ograniczony do 1 Mbit (chyba za 5 zł można przyspieszyć go do 2 lub 4 Mbit - nie pamiętam). Orange powinien być szybszy, ale po co komu więcej niż 1 Mbit do przeglądania Internetu? Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 ale po co komu więcej niż 1 Mbit do przeglądania Internetu? A po to że praktycznie nigdy nie działa z pełną przepustowością cały czas ... filmu na youtube płynnie nie obejrzysz. Jak masz te 4 Mbit to pomimo że również są wahania w jakości transferu to dzięki większemu zakresowi prędkości dane szybciej są buforowane. Oczywiście mając 1 Mbit przeglądanie internetu nie będzie sprawiać problemów, ale w niektórych wypadkach komfort tego przeglądania będzie ograniczony. Cytuj Link to post Share on other sites
Krukct 0 Napisano 24 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2011 U mnie działał zawsze z dobrą predkością, a używałem go kilka kilometrów od Giżycka, czyli na przysłowiowym zadupiu. Chociaż wiadomo - lepiej mieć więcej niż mniej. Cytuj Link to post Share on other sites
slaby666 0 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 Proponuję Play Internet na kartę. Chociaż to zależy od zastosowań. Jeżeli chce Ci się bawić to możesz spisać umowę i do 30 dni oddać modem w stanie nienaruszonym i zerwać umowę. Potem na drugi miesiąc spiszesz nową umowę na kogoś innego i już kuzyn uszczęśliwiony Cytuj Link to post Share on other sites
tora1025 24 Napisano 9 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 I nie ponosisz żadnych kosztów z tym związanych ?? Cytuj Link to post Share on other sites
RuLeR 735 Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 ten net od play to syf , mam go bo wpakowalem sie na tą promocje 30 dni i tak został jako awaryjny , ogolnie nie polecam zasieg na 3 kreski i juz muli jak cholera. Cytuj Link to post Share on other sites
KOXsu 123 Napisano 12 Stycznia 2012 Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2012 weź każdy internet na próbę i może starczy na 2 miechy za free Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts