Skocz do zawartości

Twoje stanowisko pracy - czyli pokaż przy czym siedzisz

Recommended Posts

FH2 mam od premiery

mało ostatnio gram ale niebawem nadrabiam zaległośći

Moje top ścigłaek (najlepszy mój garynek)

Forza 4/5

Forza Horizon 2

Gran Turismo 5/6

DriveClub

i wiem, że wskoczy tutaj ProjectCars (ogrywam od kilku tygodni bete)

FH2 to mistrzowska gra - dla niej warto mieć Xone :)

• Popieram 3

FH2 to mistrzowska gra - dla niej warto mieć Xone :)

Jak dla nie 'jedynka' była o wiele lepsza, nw może 2 na XO nie jest zła ale o ile jest podobna do tej na x360 to troche szkoda :( bo brakuje mi tam podziału aut na klasy po staremu, a nie te ich nowe klasy które zabraniają mi się scigać klasykiem z nowymi furami....

Jak dla nie 'jedynka' była o wiele lepsza, nw może 2 na XO nie jest zła ale o ile jest podobna do tej na x360 to troche szkoda

wersja na X360 a XONE to całkiem inna gra (mam tez na X360)

nie dość , że zawartość inna (niby to samo lecz całkiem inaczej i o wiele wiele mniej (na X360) to w dodatku graficzna przepaść

Ogólnie wersję na X360 robiło całkiem inne studio 

Do moich potrzeb są spoko. Maksymalnie je rozkręcam do połowy, tylko jak gram na gitarze. Do cichego szemrania (średnio 4/5 przypadków) też są ok, także dobry zakup, szczególnie że cena nie zabija ;)
Kupiłem je, bo były na miejscu i idealnie się wpasowały w budżet. Do wyboru miałem jeszcze jakieś Modecom'y, ale nie chciałem 2.1, więc odpadły od razu.

• Popieram 1

Nie rozumiem... że słabe, czy że wyglądają nie najlepiej?

Raz, że za blisko ściany, a dwa - za blisko siebie. Możesz to odebrać jako gadaninę jakiegoś audio fanatyka, ale serio - dla tak stosunkowo dużych głośników z bass-reflexem z tyłu potrzeba trochę przestrzeni (tak z 15cm chociaż), co zaowocuje mniej dudniącym basem. Do tego kolejny atut przy rozstawieniu ich, to bardziej napowietrzone i przestrzenne brzmienie, mniej mułu i takiego stłumienia i nie mówię tutaj o drobnostkach. To nawet nie jest kwestia pokroju pozłacanych kabli, a zwykła fizyka/akustyka.

Sam mam je w jednym pokoju i są całkiem spoko, za tą cenę to aż śmiech, choć wiem, że w środku to najgorsza chińszczyzna. Niemniej z 2-3m brzmią bardzo fajnie.

• Popieram 2

Nie nie, na pewno nie odbieram nic negatywnie, jeżeli ktoś wie o czym mówi ;)
To co piszesz z pewnością przyda mi się na przyszłość, aktualnie z tym biurkiem raczej nic nie zrobię, a i kąt widoczny na zdjęciu to jedyne "tylko moje" miejsce w naszym skromnym mieszkanku (tylko moje nie oznacza, że mam pełną swobodę przy decyzjach aranżacyjnych :P ).

Także dzięki za tę garść informacji, na pewno jak już będziemy na swoim, oby większym mieszkaniu, to wprowadzę w życie Twoje rady. :)

@Karol1701: No to na przyszłość pamiętaj jeszcze o zakupie dłuższego kabla chinche>mini jack, bowiem ten fabryczny przy szerokim rozstawieniu raz, że się szybko wyrobi i porwie, a dwa, że nawet chyba dwóch metrów nie ma, toteż zakres możliwych działań przy rozstawianiu tych Geniusów będzie bardzo wąski. Takie najprostsze kable a'la Prolink kosztują 20-30zł, a mają do trzech metrów długości.  ;)

Edytowane przez iDaft
  • Popieram 1

Tak, nogi na biurko, fotel odchylony, pełen luz ;)
Do grania to kwestia przyzwyczajenia... z kierownicą jest gorzej, bo warto wtedy mieć ekran przed sobą, ale wszystko inne jest ok. :)
No i mogę się zawsze podeprzeć i nie mieć oczu 20cm od monitora.

Dzięki iDaft :) (zawsze kończą mi się repy tam, gdzie najbardziej by się przydały...)

kolumny grają w mono bo cały dźwięk leci Ci do prawego ucha tylko w momencie kiedy patrzysz w monitor, trochę ciężko oglądać filmy, jedynie w momencie słuchania muzyki i pisania/czytania czegoś jakoś da radę takie ustawienie. Ja mam swoje monitory od siebie oddalone o ~100cm i monitor po środku... i wydaje mi się, że ciągle słyszę tylko prawym uchem bo siedzę ciut bliżej właśnie prawego monitorka.... z nowym biurkiem będą od siebie oddalone o jakieś 150cm i powinno pomóc ale to dopiero za pół roku lub później...

Jest nowe biurko, jest i zdjęcie. Stare to wstyd było pokazać xD . Teraz tylko remoncik, poczekać na nową klawiature, a w niedalekiej przyszłości zakupić monitora, bo ten to śmiech na sali na te czasy :D

http://images.tinypic.pl/i/00660/ifvn72tcyyi7.jpg

http://images.tinypic.pl/i/00660/lndjqm69a3ky.jpg

• Popieram 2