Skocz do zawartości

Twoje stanowisko pracy - czyli pokaż przy czym siedzisz

Recommended Posts

Ile cali?

Widać postęp technologiczny :) 692 vs CRT.

Fajne biurko, ile dałeś i gdzie? Ja swoje chyba będę zmieniał pod koniec roku bo obecne troche zrypane a jestem estetą i mi to bardzo przeszkadza.

Nie za wysoko monitor? Moim zdaniem góra krawędź ekranu powinna być na wysokości linii oczu, ale mogę się mylić :)

Edytowane przez killer666
Gość Kotecek

Lite-On e1770NSL (17" CRT) z 2003r.

Biurko i część mebli robił wujo w 2004r. Za biurko chyba chciał 350 PLN. Ale to tak po znajomości. Jakość wykonania perfekt ale względem komputera stacjonarnego jest ono nieergonomiczne. Klawiatura i mysz w dwóch poziomach. Bardzo to niewygodne. Musę się dziec pod kątem. Jak mam CRT z lewej to spoko ale jak bym postawił na wprost U2410 to już mniej wygodnie. Jak teraz pisze na lapku to spoko jest. Kilka lat temu musiałem tylną ściankę za komputerem wymontować aby się nie dusił w swoich gorących wydzielinach. I ja zresztą też. Jak grałem to ciepłe powietrze szło nad obudową w moją strone i uderzało w twarz. Ale jest ładne i mam przyzwoita ilość miejsca na blacie.

Wysięgnik a CRT zamontowałem wczoraj na próbę. Wcześniej stał na blacie. Górna krawędź ekranu jest jakieś ok. 2 cm powyżej linii oczu jak nie jestem oparty. Jak sie oprę to trochę niżej. Wcześniej na bank była poniżej i musiał patrzeć trochę w dół. Niestety nie miałem czasy sprawdzić. Dzisiaj podziałam w Alanie Wake'u :) Wcześniej brat korzystał z tego monitora z tym podnóżkiem i było ok u niego.

Generalnie jak wymyśle nowy setup to podziałam. Może drugie biurko pod CRT tak abym nie musiał odsuwać go od ściany żeby zadek się zmieścił, i wtedy klawiatura i mysz w jednym poziomie. Bez szafek i szuflad i dobrym stanowiskiem na obudowę lub z taką platformą na kółeczkach. Albo coś narożnego. Pod CRT w sam raz. Tylko nie mam na to miejsca w pokoju...

No i koniecznie żaluzje na okna muszę zamontować, aby się w kineskopie nie przeglądać jak w lustrze w takie słoneczne dni jak dzisiaj. Mam żółte rolety obecnie i to nie zdaje egzaminu.

Zestawiłem podstawek, bo jednak wygodniej jest bez niego.

Edytowane przez krolik_beny
  • 2 tygodnie później...

350zł, ale był przeceniony z 699 (w jysk'u).

Baaardzo wygodny :) Jak się odchylasz to cały "jedzie" razem z Tobą do tyłu (oczywiście bezpiecznie, wyczuwalnie, wygodnie). Nie żałuję wydanej kasy, bo codziennie sporo czasu spędzam przed kompem.

Edytowane przez koziro
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...