mikkki5 0 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Kupiłem zasilacz HuntKey Cp350H , lecz wentylator fabryzny jest masakrycznie głośny i chce go zmienić. Coś cichego a zarazem wydajnego. Myślałem np. nad tym : http://allegro.pl/aab-black-jet-fan-12-15-lopatek-65-mocniejszy-i1983551578.html Czy ten będzie dobry czy cos innego? Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 ciekawa konstrukcja, niemniej wolałbym sprawdzony enermax t.b silence btw kupiłeś ten zasilacz, co ci odradzaliśmy, teraz wpakujesz w niego jeszcze ekstra kasę, wyjdzie na to, że mógłbyś od razu kupić porządny Cytuj Link to post Share on other sites
mikkki5 0 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 No wiem, bo nie miałem kasy wcale. Ale ten Enermax wydaje się bardzo dobry. Cytuj Link to post Share on other sites
Vercruysse 148 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Nie wydaje się tylko jest bardzo dobry.Popatrz na fora,tam są często polecanymi wentylatorami. Cytuj Link to post Share on other sites
dsn Zielarz 7 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Jak można kupić zasilacz od huntkey ? i jeszcze ładować w niego kasę. Chociaż nie próbuj wkładać go do lepszego sprzętu chyba że będziesz miał pieniążki na drugi zestaw Cytuj Link to post Share on other sites
mikkki5 0 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Dobra , troche już przesadzacie z tym jak bardzo zły jest ten zasilacz, niedługo wyjdzie na to że jest to wogóle najgorszy zasilacz jaki istnieje. Nie zamierzam się tu z nikim kłócić bo nawet odpowiedniej wiedzy do tego nie posiadam, jednak wydaje mi się że troche przesadzacie. Tego zasilacza nie ma na czarnej liście co chyba oznacza że nie jest aż tak zły. Uważałem że do starego Pc nie ma sensu ładować zasilacza z wyższej półki. Poza tym pytałem tylko o wentylator... Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 już przesadzacie z tym jak bardzo zły jest ten zasilacz, niedługo wyjdzie na to że jest to wogóle najgorszy zasilacz jaki istnieje. (...) Tego zasilacza nie ma na czarnej liście co chyba oznacza że nie jest aż tak zły. są gorsze, ale udało ci się trafić blisko podium Uważałem że do starego Pc nie ma sensu ładować zasilacza z wyższej półki. i nikt ci takiego nie sugerował, sugerowano natomiast fortrona, którym wzgardziłeś, bo musiałbyś czekać aż przyjdzie teraz się nie dziw, że ci kilka osób pociśnie Poza tym pytałem tylko o wentylator... i otrzymałeś odpowiedź Cytuj Link to post Share on other sites
mikkki5 0 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 No dobra spoko Co do wentylatora zdecydowłem że wezmę tego Enermaxa , więc będzie przynajmniej kiepski zasilacz z dobrym wentylatorem Cytuj Link to post Share on other sites
dsn Zielarz 7 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Tak i teraz rozkręcisz zasilacz i już nawet nie będziesz miał gwarancji na niego... To dopiero udany zakup ! Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) to juz za pieniądz z z tego zasilacza +enermax to miałbyś konkretny cichy zasilacz.zrobiłeś interes życia może spróbuj jeszcze oddać do sklepu ten zasilacz powodem tego że jest bardzo głośny Edytowane 19 Grudnia 2011 przez Dementor Cytuj Link to post Share on other sites
dstefanski 1 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Też własnie będę wymieniał cooler w zasilaczy (Corsair VX550. Znalazłem na jakimś forum temat o takiej wymianie, ale w modelu VX 450. Co ciekawe, jeżeli chcesz, żeby wentylator był kontrolowany przez zasilacz, to trzeba sprawdzić z jakim napięciem działa ten fabrycznie zamontowany. We wspomnianym VX450, napięcie dla wentylatora, to coś ok 4V czyli zamiennik musi mieć napięcie star na podobnym poziomie. Takim wentylatorem jest np.Scythe Slip Stream 120mm 1200 rpm i taki zamówiłem dla siebie. Zobaczymy o z tego wyjdzie. Można też podpiąć wentylator bezpośrednio pod zasilanie lub mobo i wtedy kupić co nam się podoba. nie wiatrak, tylko wentylator"oj tam, oj tam". ale żeby nie było, to poprawiłem Edytowane 19 Grudnia 2011 przez dstefanski Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 nie wiatrak, tylko wentylator Cytuj Link to post Share on other sites
mikkki5 0 Napisano 22 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2011 Macie racje z tą gwarancją (nie pomyślałem). Narazie kupiłem podkładke silikonową antywibracyjną do zasilacza Silentium Pc . Może ona trochę wyciszy (mam nadzieje). Jak zamontuje to napisze jakie efekty. Tak więc "trochę" to dobre określenie dla uzyskanego efektu. To by było na tyle w tym temacie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 23 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 ?? Czyli coś pomogło? Cytuj Link to post Share on other sites
mikkki5 0 Napisano 23 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2011 Pomogło bo buda nie wpada w takie wibracje jak wcześniej ale wentylator sam z siebie jest dość głośny. Ogólnie ta podkładka to dobry produkt warty polecenia jak za swoją cenę jest bardzo solidnie wykonana, a w komplecie znajdziemy dodatkowo 8 śrubek i 8 podkładek silikonowych. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts