Skocz do zawartości

Recommended Posts

fizykę na wysokim poziomie mam w Battlefieldzie 3 który ma własny silnik a nie jest uzależniony on NV następnie MOH WM także, Borderlands 2 może i ma tego physX ale większej różnicy nie ma między włączonym czy wyłączonym głównie, odbicia broni czy tam ślady po strzałach, takie duperele, Wiedźmin 2 i 1 także moje gry które nie potrzebuję PHYSX, Batman Arkham City miałem PHYSX, bez konieczności posiadania karty od NV, mimo iż fizykę liczył procesor grało się bardzo przyjemnie

jest tylko kilko gier wykorzystujących PhysX, a ja niestety stawiam na wydajność a nie na dodatkowe funkcje ...

tak samo mogę powiedzieć o Direct 11.1, u mnie w radku pełne wsparcie, u NV na GTX 600 obcięte funkcje

bo ktos wykorzystuje w pelni dx 11 ze juz funkcji brakuje nie? z tego co zauwazylem to roznicy nie ma dx9 dx11 poza oswietleniem i teselacja, i dziala tylko na kilku kamykach w grach, nie na wszystkim tak jak w heavenie na extreme tesselation

Edytowane przez foxy97

No i co Ci z tego 11.1 to nie jest żadna przewaga . Ja kupuje GTX dlatego ze niechce mi sie bawić w ustawianie sterowników itp. itd. tylko chce grac a wiadomo ze gry w dużej mierze robią pod nvidia. A gier z fizyka będzie coraz więcej i coś to liczyc musi powiedzcie mi jaką karte do fizyki mozna by było dokupic do GTX 580 ??

Mój wynik na Lightning 680, 12K pękło:

http://www.3dmark.com/3dm11/5162904

Boost 1398MHz, całkiem nieźle karta się kręci na powietrzu. Przy 1400 MHz już wywala sterownik w 4 teście ale nie ma żadnych artefaktów.

http://imageshack.us/a/img89/8436/680ln21398.png

Edytowane przez Wooojciech1983

za 4 mc wychodzi seria HD 8000, która będzie o wiele wydajniejsza od tej co jest teraz. na GTX 700 nie można patrzeć bo to odświeżona wersja tych keplerów, więc oprócz obsługi DX 11.1 lekkiego podniesienia mhz oraz lekkiej modernizacji architektury, nie należy się po tym wiele spodziewać ...

btw.

szukam chętnych na 7970 z blokiem wodnym oryginalnego chłodzenia nie posiadam z góry mówię