Skocz do zawartości

Recommended Posts

Wolny, BEZNADZIEJNA KAMERA, plastikowy(:D) ogólnie już przestarzały, no i cena za nówkę za którą można kupić Galaxy S Plus, który dosłownie miażdży tego iPhone'a. No i to jest iPhone czyli masa absurdalnych ograniczeń, do tego iTunes, który jest taki jaki jest.

Edytowane przez Mixtape

Według mnie to ma dwie podstawowe wady-słaby wyświetlacz,słaba i tylko jedna kamera.To że jest wolny bym nie powiedział bo jak porównywałem go z moim iphone4s to aż tak dużej różnicy nie ma.

Biorąc pod uwagę jaki to staroć to i tak lepiej wypada od androidowych staroci,wystarczy popatrzeć na ostatnią nowość na mobilne systemy a mam na myśli GTA 3.Pokażcie jak wam chodzi na Desire HD czy choćby Sensation fony lata nowsze od starego 3gsa.

http://www.youtube.com/watch?v=eXuvSMkroAA

To ja się może wypowiem o tym iPhone 3GS. Teraz ma jeszcze w domu 3G, a przez jakiś czas miałem 3GS (nawet nie pytajcie po co...), ogólnie to programowałem pod 3GS i raczej nie mam miłych wspomnień, ale to już kwestia gustu, a autor też o to się nie pyta. Ale do rzeczy. Przy okazji sobie go porównałem z 3G, którego jeszcze posiadam. Jakiś super różnic w wydajności nie zauważyłem. W normalnym użytkowaniu nie odczułem różnicy. 4 jeszcze nie miałem na dłużej, więc nie wiem jak różnica. Fakt faktem pozostaje, że przy pracy miałem okazję poznać różne platformy mobilne od obu stron (użytkowej i programistycznej) i muszę stwierdzić, że iOS całkiem niezły jest. Naprawdę nie ma takich problemów przy tworzeniu aplikacji jakie są na Androida. Android niestety nie był projektowany z myślą o telefonach dotykowych, więc zarządzanie wejściem z dotyku jest raczej słabe. Maszyna wirtualna Javy na Androida jest też dosyć niedojrzała, a i problem polega na uzyskiwaniu update'ów (choć to wiem tylko z słyszenia, więc trzeba się dowiedzieć samemu więcej). Na tą chwilę to wiem, że iOS, nowsze BlackBerry Os i Windows Phone 7 były projektowane właśnie dla urządzeń dotykowych. Zatem na nich aplikacje naprawdę dobrze chodzą, a w przypadku Windows Phone 7 platforma .NET naprawdę świetnie sobie radzi z optymalizacją kodu pod maszynę wykonawczą. Oczywiście dalej to zależy od umiejętności programisty, lecz platforma pomaga w tej kwestii. Doświadczenie mam na razie małe z WP7, ale pierwsze wrażenia są naprawdę dobre. Bardzo duża płynność działania i wbudowana integracja z sporą ilością usług. Na razie jeszcze boli brak pewnych aplikacji (które są u konkurencji), ale prężnie się to rozwija.

Symbian w moim odczuciu odchodzi do lamusa, lecz to moje odczucie. Chyba zależy od użytkownika. Z swojej strony proponowałbym rozważenie jeszcze telefonu HTC Trophy/Mozart (oba pod kontrolą WP7 i można je dostać za niecały 1000 zł), lub też faktycznie odłożenie trochę kasy na telefony BlackBerry, lub iPhone. W Androida raczej bym się nie pchał nie rozumiejąc systemu pozwoleń/uprawnień, który jest zaimplementowany w tym systemie (choć może autor posiada taką wiedzę), zresztą bardziej doświadczeni użytkownicy Androida więcej powiedzą. W moim odczuciu przypominał mi użytkowanie jakiejś dystrybucji Linuxa.

A tak swoją drogą gdy się patrzy na specyfikację telefonów to brać pod uwagę 1GHz na procku, tak powyżej 400MB RAM/ROM, oraz można jeszcze spojrzeć jaką jednostkę graficzną zastosowali (205, jak dobrze pamiętam całkiem niezła jest) i powinno wszystko śmigać.

PS. Co do kamery to nawet nie jest tak źle. Na takie normalne użytkowanie wystarcza. Choć ja to się dopiero niedawno przekonałem do tego, by używać kamery w telefonie.

Edytowane przez neosatan

Jak wolisz tego typu telefony to czemu nie ? Ja póki co nie miałem żadnego w łapkach chodź telefon jest kosmicznie popularny w stanach. Są to telefony biznesowe a ty raczej takiego nie potrzebujesz. Możesz rozpatrzyć wybór tego Neo V. Całkiem niezły telefonik ;)

Edytowane przez Mixtape