góral86 0 Napisano 16 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 ło to sie dowiedziałem o tym iPhon-ie a jaki byłby dobry? pewnie 4 ale za drogi Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 No pewnie za drogi :D Cytuj Link to post Share on other sites
Simon024 26 Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Bierz Nokie 500.Fajny telefon,procek 1 GHZ.Ma symbiana (najnowszego) i dla mnie to dobry system.Sam miałem przez 2 lata nokie 5530 na symbianie i wszystko dobrze chodziło. Ja bym brał tą nokie i tyle Cytuj Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 16 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2011 Jakbyś miał coś androidem to byś zmienił zdanie Cytuj Link to post Share on other sites
Simon024 26 Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Aktualnie mam LG P500 z androidem 2.3.3 i nawet fajny telefon ale i tak wolałbym nokie i miałbym ją gdyby była wtedy kiedy brałem umowe. Cytuj Link to post Share on other sites
góral86 0 Napisano 17 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 no dobra a co powiecie o tym iPhone 3GS, co z nim jest nie tak? Słucham opini Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 (edytowane) Wolny, BEZNADZIEJNA KAMERA, plastikowy() ogólnie już przestarzały, no i cena za nówkę za którą można kupić Galaxy S Plus, który dosłownie miażdży tego iPhone'a. No i to jest iPhone czyli masa absurdalnych ograniczeń, do tego iTunes, który jest taki jaki jest. Edytowane 17 Grudnia 2011 przez Mixtape Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 17 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Według mnie to ma dwie podstawowe wady-słaby wyświetlacz,słaba i tylko jedna kamera.To że jest wolny bym nie powiedział bo jak porównywałem go z moim iphone4s to aż tak dużej różnicy nie ma. Biorąc pod uwagę jaki to staroć to i tak lepiej wypada od androidowych staroci,wystarczy popatrzeć na ostatnią nowość na mobilne systemy a mam na myśli GTA 3.Pokażcie jak wam chodzi na Desire HD czy choćby Sensation fony lata nowsze od starego 3gsa. http://www.youtube.com/watch?v=eXuvSMkroAA Cytuj Link to post Share on other sites
góral86 0 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 no to spoko skoro Iphon jest taki słaby to co powiecie o SE Xperia x10 ? Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 jest jeszcze słabszy Bez modyfikacji Androida nawet do niego nie podchodź. Sam go mam i dopiero CyanogenMod 7.2 dał mu prawdziwą szybkość. Cytuj Link to post Share on other sites
neosatan 3 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 (edytowane) To ja się może wypowiem o tym iPhone 3GS. Teraz ma jeszcze w domu 3G, a przez jakiś czas miałem 3GS (nawet nie pytajcie po co...), ogólnie to programowałem pod 3GS i raczej nie mam miłych wspomnień, ale to już kwestia gustu, a autor też o to się nie pyta. Ale do rzeczy. Przy okazji sobie go porównałem z 3G, którego jeszcze posiadam. Jakiś super różnic w wydajności nie zauważyłem. W normalnym użytkowaniu nie odczułem różnicy. 4 jeszcze nie miałem na dłużej, więc nie wiem jak różnica. Fakt faktem pozostaje, że przy pracy miałem okazję poznać różne platformy mobilne od obu stron (użytkowej i programistycznej) i muszę stwierdzić, że iOS całkiem niezły jest. Naprawdę nie ma takich problemów przy tworzeniu aplikacji jakie są na Androida. Android niestety nie był projektowany z myślą o telefonach dotykowych, więc zarządzanie wejściem z dotyku jest raczej słabe. Maszyna wirtualna Javy na Androida jest też dosyć niedojrzała, a i problem polega na uzyskiwaniu update'ów (choć to wiem tylko z słyszenia, więc trzeba się dowiedzieć samemu więcej). Na tą chwilę to wiem, że iOS, nowsze BlackBerry Os i Windows Phone 7 były projektowane właśnie dla urządzeń dotykowych. Zatem na nich aplikacje naprawdę dobrze chodzą, a w przypadku Windows Phone 7 platforma .NET naprawdę świetnie sobie radzi z optymalizacją kodu pod maszynę wykonawczą. Oczywiście dalej to zależy od umiejętności programisty, lecz platforma pomaga w tej kwestii. Doświadczenie mam na razie małe z WP7, ale pierwsze wrażenia są naprawdę dobre. Bardzo duża płynność działania i wbudowana integracja z sporą ilością usług. Na razie jeszcze boli brak pewnych aplikacji (które są u konkurencji), ale prężnie się to rozwija. Symbian w moim odczuciu odchodzi do lamusa, lecz to moje odczucie. Chyba zależy od użytkownika. Z swojej strony proponowałbym rozważenie jeszcze telefonu HTC Trophy/Mozart (oba pod kontrolą WP7 i można je dostać za niecały 1000 zł), lub też faktycznie odłożenie trochę kasy na telefony BlackBerry, lub iPhone. W Androida raczej bym się nie pchał nie rozumiejąc systemu pozwoleń/uprawnień, który jest zaimplementowany w tym systemie (choć może autor posiada taką wiedzę), zresztą bardziej doświadczeni użytkownicy Androida więcej powiedzą. W moim odczuciu przypominał mi użytkowanie jakiejś dystrybucji Linuxa. A tak swoją drogą gdy się patrzy na specyfikację telefonów to brać pod uwagę 1GHz na procku, tak powyżej 400MB RAM/ROM, oraz można jeszcze spojrzeć jaką jednostkę graficzną zastosowali (205, jak dobrze pamiętam całkiem niezła jest) i powinno wszystko śmigać. PS. Co do kamery to nawet nie jest tak źle. Na takie normalne użytkowanie wystarcza. Choć ja to się dopiero niedawno przekonałem do tego, by używać kamery w telefonie. Edytowane 18 Grudnia 2011 przez neosatan Cytuj Link to post Share on other sites
góral86 0 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 no przecież można zaktualizować Androida do nowszej wersji w SE Xperia x10 przynajmniej ma lepszy procek niż iPhone 3GS Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Tak ale ten 2.3 nie działa tak jak powinien. Wiem bo mam ten telefon. Bez CustomROM'ów się nie obejdziesz. Wgrywanie jest dziecinnie proste a zyski są takie, że telefon staje się istną rakietą. Cytuj Link to post Share on other sites
góral86 0 Napisano 18 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 (edytowane) jak pamiętam jest wersja 2.3.3 wiem bo kumpel aktualizował SE Xperia x10 mini i dobrze chodzi Edytowane 18 Grudnia 2011 przez góral86 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 18 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2011 Chodzi jako tako dobrze ale do ideału to mu jeszcze daleko. Cytuj Link to post Share on other sites
góral86 0 Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 ale tak ogółem xperia x10 jest w porzo telefon? Cytuj Link to post Share on other sites
Igoruss 5141 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Nie jest wporzo bo kilka zł drozej masz nowiutkiego i lepszego Neo V z aktualizacją do ICS Cytuj Link to post Share on other sites
góral86 0 Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 no dobra, a teraz z innej beczki co powiecie o BLACKBERRY 8900 CURVE ? Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 (edytowane) Jak wolisz tego typu telefony to czemu nie ? Ja póki co nie miałem żadnego w łapkach chodź telefon jest kosmicznie popularny w stanach. Są to telefony biznesowe a ty raczej takiego nie potrzebujesz. Możesz rozpatrzyć wybór tego Neo V. Całkiem niezły telefonik Edytowane 19 Grudnia 2011 przez Mixtape Cytuj Link to post Share on other sites
góral86 0 Napisano 19 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 no tak czy siak ja wysyłam nawet sporo wiadomości sms i nawet jak dla mnie byłby dobry z klawiaturą qwerty Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Jaka klawiatura to tylko i wyłącznie kwestia gustu. Mi odpowiada ekranowa bo po roku piszę na niej szybciej niż na pececie Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2011 Nokia 500 cenowo najtaniej z nowych fonów z symbianem anna będzie dobra Cytuj Link to post Share on other sites
góral86 0 Napisano 20 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 jak dla mnie to wszystko jedno czy symbian, bada, Android czy windows tak czy siak jak ktos chce ściagnąc jakąs gierke na tel to ściągnie bo przecież wszystko jest na każdy rodzaj systemu. Cytuj Link to post Share on other sites
VMAX OC 5 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Jakiś z gamy Sharp Aquos tylko w polsce dość trudno dostępne Cytuj Link to post Share on other sites
Simon024 26 Napisano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2011 Bierz Nokie 500 i tyle !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts