Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam problem jak w temacie po 1min do 5min grania gra sie zawiesza i ctrl+alt+del,czasem nawet restart kompa.Próbowałem już chyba wszystkiego,patch ściągnięty,najnowsze stery do wszystkiego i nic dalej to samo nie zaleznie od przegladarki.Czy zna ktoś może powod takiego stanu rzeczy szukalem juz na roznych forach i opisywane tam rzeczy nie pomogly.Mam win 7 64 bit i realtek hd audio czy to moze byc problemem?Zapomnialem dodac ze w chwili zaciecia pojawia sie dzwiek bzzzzzzzzzz.Czasem wyskakuje sterownik ekranu przestal dzialac lub cos z DX ale to stalo sie moze dwa razy na ok. 30 prob.

Edytowane przez lukas1910

Ja także miałem ten problem, tak jak spora liczba graczy i po zastosowaniu tego gra się już nie zawieszała.

1. Uruchamiamy wiersz poleceń w sposób podany w ppkt. a

a) koniecznie trzeba uruchomić wiersz poleceń z prawami administratora, czyli "start" -> "wszystkie programy" -> "akcesoria" i na "wiersz poleceń" klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "uruchom jako administrator".

2. Wpisujemy w wierszu poleceń: bcdedit /set increaseuserva 2500

3. Po wpisaniu poleceń wciskamy "enter".

4. Restart kompa.

5. Cieszymy się grą.

Po pewnym czasie gra zaczęła mi się znowu zawieszać (zwykle pod koniec rundy) i nic mi już nie pomaga. :(

Edytowane przez Gother123

To też już robiłem ale spróbuje jeszcze raz podobno to sposob na 32bity.Wkurza mnie juz to od wczoraj walcze z tym problemem i nic.Zmniejszalem tez ustawienia graficzne na minimum i nic gra idzie plynnie na wysokich i nie ma znaczenia czy jest duzo wybuchow czy biegne i nic sie nie dzieje a po prostu lapie zawieche i nic.

Zmniejsz core clock i ew. lekko podbij core voltage.

A jak się nie chcesz bawić to dzwoń do gigabyte i odsyłaj kartę.

easy tune działa na płytach z chipsetami X58/P45/P43/G45/G43

ale msi afterburner już się nada

częstotliwość rdzenia zmniejsz na 820MHz

jak nie pomoże to lekko podbij napięcie (o ok. 0.03)

Edytowane przez Eszii
  • Popieram 1

Zrobilem to co gother przed chwila ale nic to nie dalo.Mam plyte Gygabita moge MSI afterburner

Niemoge tego afterburnera cos zainstalowac a z niektorych stron nieda sie tego sciagnac.Naprawde to nie mozliwe ze przez ta karte i co nic z tym nie zrobia?

Coraz czesciej pojawia sie sterownik ekranu przestal dzialac ale odzyskal sprawnosc.Ja juz nie moge nastawilem sie ze pogram a tu d............

A u mnie co 20- 30 raz moge sia zalogowac na serwer zeby pograc w multi. Caly czas wywala blad ze nie moze nawiazac polaczenia z serwerem. Zauwazylem ze jak zrestartuje ruter to laczy sie bardzie ochoczo. Dodatkowo zauwazylem ze znacznie lepiej laczy sie przez karte wi-fi niz przez kabel. kombinowalem juz z roznymi ustawieniami , sterownikami i przegladarkami netu., System mam 64 bit. Procesor amd 4 rdzenie , grafa gts 450 i ddr2 800 mhz. Jakies 2 tyg temu wszystko smigalo ale formatowalem dysk i podejrzewam ze cos mam teraz niezainstalowane a to pomagalo tej grze dzialac , albo poprostu serwery sie zrabaly i nie chca podlaczac nowych graczy. Co o tym sadzicie. Moze ten patch to naprawi bo naprawde lipa jest niezla.

Panowie faktycznie trzeba zmniejszyc taktowanie grafy ja z 900 zmniejszylem na 880 ponad godzina grania i nic dzieki Eszii.Napisze chyba do Gigabyta ze maja problem,chyba ze to wina DICE.Dzieki za zainteresowanie i mam nadzieje do zobaczenia na wojnie moj nick to Vingretto.

nO DOBRA GODZINA 10 MIN i zawiecha.Przestawilem na 850 i zobaczymy na razie idzie.

Wychodzi na to ze trzeba do 850 zmniejszyc bo wtedy idzie godzine i nic.

chyba ze to wina DICE

Wina leży po stronie Gigabyte. Miałem taki sam problem, tyle że z gtxem 580 (też od GB) i crysisem 2 ;)

A czy ktoś może jeszcze zaliczył przycięcia i ogólnie gorsze działanie BFa na sterach 11.11?

Na moim HD 6870 to był koszmar (rozdziałka 1280x1024,ultra,średnie cenie i wyłączone post AA). Niby ok,a wystarczył obrót kamery i ścięcia jak cholera.

Powrót do 11.9 poprawił nieco sytuację.

Lecz przecież nie po to zmieniałem kartę z hd 4850,a 6870 żeby grać w takim samym gównianym komforcie.

Może wina leży po stronie directx lecz w BFie pewnie nie da się tego w ludzki sposób zmienić z dx11 na 10.1

Wydaje mi sie ze wina lezy po obu stronach bo jest to dziwne ze trzeba zmniejszac taktowanie i to tylko w tej grze,z crysisem 2 mialem spokuj.Do tego kolejna osoba opisuje ze ma problem z radeonem.Jak dla mnie ta gra jest zle zoptymalizowana.Pogralem ok 3 godzin na 850Mhz i zero zawiechy,narazie musze za kazdym razem zmieniac taktowanie ale łudzę sie ze cos z tym zrobia.

Quelle daj znać czy coś wydajonościowo poszło w góre. Mam jeszcze takei pytanko tak średnio zaraz po uruchomieniu gry na multi (pierwsze wczytywanie mapy) ile mniej więcej u Was to trwa? Ile minut/przewinięć - Ładowanie - "nazwa mapy"? Mam kuzyna z Phenomem X3 i sie zastanawiam czy to mój wykręcony PDC nie wyrabia czy to tak po prostu działa. Mam obecnie 3GB RAM procek na 3.68 wykręcony i grafika nie ruszana. Jakie stery polecaci enajbardziej do BF3 (pod AMD -4890). Macie jakieś doświadczenia na takiej konfiguracji?

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...