lukas1910 66 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Mam problem jak w temacie po 1min do 5min grania gra sie zawiesza i ctrl+alt+del,czasem nawet restart kompa.Próbowałem już chyba wszystkiego,patch ściągnięty,najnowsze stery do wszystkiego i nic dalej to samo nie zaleznie od przegladarki.Czy zna ktoś może powod takiego stanu rzeczy szukalem juz na roznych forach i opisywane tam rzeczy nie pomogly.Mam win 7 64 bit i realtek hd audio czy to moze byc problemem?Zapomnialem dodac ze w chwili zaciecia pojawia sie dzwiek bzzzzzzzzzz.Czasem wyskakuje sterownik ekranu przestal dzialac lub cos z DX ale to stalo sie moze dwa razy na ok. 30 prob. Edytowane 3 Grudnia 2011 przez lukas1910 Link to post Share on other sites
Gother123 1 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Ja także miałem ten problem, tak jak spora liczba graczy i po zastosowaniu tego gra się już nie zawieszała. 1. Uruchamiamy wiersz poleceń w sposób podany w ppkt. a a) koniecznie trzeba uruchomić wiersz poleceń z prawami administratora, czyli "start" -> "wszystkie programy" -> "akcesoria" i na "wiersz poleceń" klikamy prawym przyciskiem myszy i wybieramy "uruchom jako administrator". 2. Wpisujemy w wierszu poleceń: bcdedit /set increaseuserva 2500 3. Po wpisaniu poleceń wciskamy "enter". 4. Restart kompa. 5. Cieszymy się grą. Po pewnym czasie gra zaczęła mi się znowu zawieszać (zwykle pod koniec rundy) i nic mi już nie pomaga. Edytowane 3 Grudnia 2011 przez Gother123 Link to post Share on other sites
Eszii 26 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Problem powoduje niestabilny (factory) oc. Gygabite GTX560TIGigabyte Link to post Share on other sites
lukas1910 66 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 To też już robiłem ale spróbuje jeszcze raz podobno to sposob na 32bity.Wkurza mnie juz to od wczoraj walcze z tym problemem i nic.Zmniejszalem tez ustawienia graficzne na minimum i nic gra idzie plynnie na wysokich i nie ma znaczenia czy jest duzo wybuchow czy biegne i nic sie nie dzieje a po prostu lapie zawieche i nic. Link to post Share on other sites
Eszii 26 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Zmniejsz core clock i ew. lekko podbij core voltage. A jak się nie chcesz bawić to dzwoń do gigabyte i odsyłaj kartę. Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 poczekaj do 6-ego, ma wyjsc nowy patch Link to post Share on other sites
Eszii 26 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 @up - patch tu nic nie zmieni - wina leży po stronie karty graficznej Link to post Share on other sites
lukas1910 66 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 No to swietnie jak mozna tak cos spierdzielic.Moge to zrobic easy tune i o ile zmniejszyc a ile podbic? Link to post Share on other sites
Eszii 26 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 (edytowane) easy tune działa na płytach z chipsetami X58/P45/P43/G45/G43 ale msi afterburner już się nada częstotliwość rdzenia zmniejsz na 820MHz jak nie pomoże to lekko podbij napięcie (o ok. 0.03) Edytowane 3 Grudnia 2011 przez Eszii 1 Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Miałem ten sam problem i zrobiłem to samo co Gother123, giera działa bez wywalania do dziś. Link to post Share on other sites
lukas1910 66 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 Zrobilem to co gother przed chwila ale nic to nie dalo.Mam plyte Gygabita moge MSI afterburner Niemoge tego afterburnera cos zainstalowac a z niektorych stron nieda sie tego sciagnac.Naprawde to nie mozliwe ze przez ta karte i co nic z tym nie zrobia? Coraz czesciej pojawia sie sterownik ekranu przestal dzialac ale odzyskal sprawnosc.Ja juz nie moge nastawilem sie ze pogram a tu d............ Link to post Share on other sites
Eszii 26 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 mosz linka http://event.msi.com...er/download.htm 1 Link to post Share on other sites
lukas1910 66 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 (edytowane) Jutro sprobuje bo teraz w pracy jestem.A czy Gygabite wie o problemie?Przeciez to nie pare osob ma karty tej firmy. Edytowane 3 Grudnia 2011 przez lukas1910 Link to post Share on other sites
dodo 20732 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 @Eszii mi rowniez gre zamrarza po chwili grania i mam 6950 Link to post Share on other sites
lukas1910 66 Napisano 3 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 No to pieknie nie mam juz pomyslu.Moze jednak w tympatchu cos naprawia bo dlaczego w tak krotkim czasie dwa patche Link to post Share on other sites
Eszii 26 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 żeby wreszcie tą grę zbalansować (irnv, latarki, AA itp) 1 Link to post Share on other sites
gajes 1 Napisano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2011 A u mnie co 20- 30 raz moge sia zalogowac na serwer zeby pograc w multi. Caly czas wywala blad ze nie moze nawiazac polaczenia z serwerem. Zauwazylem ze jak zrestartuje ruter to laczy sie bardzie ochoczo. Dodatkowo zauwazylem ze znacznie lepiej laczy sie przez karte wi-fi niz przez kabel. kombinowalem juz z roznymi ustawieniami , sterownikami i przegladarkami netu., System mam 64 bit. Procesor amd 4 rdzenie , grafa gts 450 i ddr2 800 mhz. Jakies 2 tyg temu wszystko smigalo ale formatowalem dysk i podejrzewam ze cos mam teraz niezainstalowane a to pomagalo tej grze dzialac , albo poprostu serwery sie zrabaly i nie chca podlaczac nowych graczy. Co o tym sadzicie. Moze ten patch to naprawi bo naprawde lipa jest niezla. Link to post Share on other sites
lukas1910 66 Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Panowie faktycznie trzeba zmniejszyc taktowanie grafy ja z 900 zmniejszylem na 880 ponad godzina grania i nic dzieki Eszii.Napisze chyba do Gigabyta ze maja problem,chyba ze to wina DICE.Dzieki za zainteresowanie i mam nadzieje do zobaczenia na wojnie moj nick to Vingretto. nO DOBRA GODZINA 10 MIN i zawiecha.Przestawilem na 850 i zobaczymy na razie idzie. Wychodzi na to ze trzeba do 850 zmniejszyc bo wtedy idzie godzine i nic. Link to post Share on other sites
Eszii 26 Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 chyba ze to wina DICEWina leży po stronie Gigabyte. Miałem taki sam problem, tyle że z gtxem 580 (też od GB) i crysisem 2 Link to post Share on other sites
Quelledillion 0 Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 A czy ktoś może jeszcze zaliczył przycięcia i ogólnie gorsze działanie BFa na sterach 11.11? Na moim HD 6870 to był koszmar (rozdziałka 1280x1024,ultra,średnie cenie i wyłączone post AA). Niby ok,a wystarczył obrót kamery i ścięcia jak cholera. Powrót do 11.9 poprawił nieco sytuację. Lecz przecież nie po to zmieniałem kartę z hd 4850,a 6870 żeby grać w takim samym gównianym komforcie. Może wina leży po stronie directx lecz w BFie pewnie nie da się tego w ludzki sposób zmienić z dx11 na 10.1 Link to post Share on other sites
lukas1910 66 Napisano 4 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Wydaje mi sie ze wina lezy po obu stronach bo jest to dziwne ze trzeba zmniejszac taktowanie i to tylko w tej grze,z crysisem 2 mialem spokuj.Do tego kolejna osoba opisuje ze ma problem z radeonem.Jak dla mnie ta gra jest zle zoptymalizowana.Pogralem ok 3 godzin na 850Mhz i zero zawiechy,narazie musze za kazdym razem zmieniac taktowanie ale łudzę sie ze cos z tym zrobia. Link to post Share on other sites
Quelledillion 0 Napisano 4 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2011 Te przycięcia mnie denerwują. Pozostaje mi żonglowanie AA i post AA lecz to i tak niewiele pomaga na dłuższą metę. Mieli strasznie poprawić optymalizacje po patchu i kupa. Link to post Share on other sites
lukas1910 66 Napisano 5 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2011 Znalazłem coś takiego czyli teoretycznie wiedzą o problemie.jednak napisałem do nich jeżeli coś odpowiedzą dam znać.U mnie jak na razie po zmniejszeniu o 50mhz wszystko dziala jak trzeba. Link to post Share on other sites
Quelledillion 0 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Jebitny patch do BFa oczywiście nic nie pomógł. Największą winę chyba jednak widzę w sterownikach. 11.11 jak i 11.10 są tak samo zwalone w moim wypadku. Na 11.9 jest lepiej ale spróbuje teraz z betą 11.12 Link to post Share on other sites
radoslaw999 21 Napisano 6 Grudnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2011 Quelle daj znać czy coś wydajonościowo poszło w góre. Mam jeszcze takei pytanko tak średnio zaraz po uruchomieniu gry na multi (pierwsze wczytywanie mapy) ile mniej więcej u Was to trwa? Ile minut/przewinięć - Ładowanie - "nazwa mapy"? Mam kuzyna z Phenomem X3 i sie zastanawiam czy to mój wykręcony PDC nie wyrabia czy to tak po prostu działa. Mam obecnie 3GB RAM procek na 3.68 wykręcony i grafika nie ruszana. Jakie stery polecaci enajbardziej do BF3 (pod AMD -4890). Macie jakieś doświadczenia na takiej konfiguracji? Link to post Share on other sites
Recommended Posts