elkey 25 Napisano 7 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 7 Listopada 2011 (edytowane) @ Strateg. Nie wiem czy coś się zmieniło w najnowszych wersjach ale ja bym dodał: - 2 sloty na różne karty pamięci (bardzo przydatne do przeglądania zdjęć i filmów z aparatów czy komórek itp.), - darmowe rozgrywki sieciowe !!!!!!!!! - przeglądarka internetowa nawet sprawnie działająca, to jest jak na konsolę. Da radę serfować po większości stron, oglądać filmy na YT na dużym TV co jest całkiem przyjemną i dogodną alternatywą dla PC (nie każdy ma na tyle wyrozumiałą żonę by pozwoliła mu pociągnąć kabel przez pokoje z PC do TV ). Oczywiście przy kilku okienkach na raz otwartych, dłuższym serfowaniu konsola się czasem zawiesza ale czego się spodziewać po 256MB RAMu. - pady ładowane na akumulatory i możliwość ich ładowania przez USB w standardzie (IMO) - a no i jeszcze darmowe kanały filmowe jak IPLA czy AXN Edytowane 7 Listopada 2011 przez elkey Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 UNCHARTED 3 mam i z szczęśliwą michą GRAM Mam takie pytanie do znafców PS3. Miałem kiedyś dawno temu konto PSN w uk i na to konto kupowałem jakieś gry. Za cholerę teraz nie pamiętam jakie to były gry ale dane konta znam. Jest taka opcja żebym sobie teraz liste tych gier ściągnął ? Gram w Uncharted 3. Przeszedłem znaczną część gry i mogę powiedzieć tyle: w kwestii mojego gustu i patrząc z perspektywy ponad dwudziestoletniego obcowania z grami, jest to NAJLEPSZA GRA JAKĄ DO TEJ PORY BYŁO DANIE MI ZAGRAĆ. Nie tylko spełniła oczekiwania ale i poszła o wiele dalej w taki sposób, że całość, przechodzi się z zapartym tchem, szczęką na podłodze i gałami wlepionymi w ekran, co chwila wydając z siebie odgłosy zachwytu. Jest to też NAJLEPIEJ WYGLĄDAJĄCA GRA WSZECH CZASóW i żaden pecetowy batlefield, crysis czy inne badziewie, nie dorasta do pięt Uncharted pod względem artystycznego kunsztu wykonania jaki prezentuje. Jeżeli masz PS3 i jeszcze nie masz U3 to biegnij natychmiast do sklepu po nią. Jeśli nie masz PS3 to pożycz od kogoś, ukradnij, nie wiem... zrób cokolwiek bo jeżeli masz czelność określać siebie mianem Gracza, to UNCHARTED 3 jest dla Ciebie pozycją obowiązkową. Ze wszystkim się w 100% zgadzam prócz grafiki. No umówmy się. UC3 nie ma startu do BF3. Taka jest prawda bo jakoś nikt nie wychwala grafiki w UC3 w niebiosa tak jak BF3. Fakt grafika jest ładna co trzeba przyznać ale bądźmy realistami. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 No nie wiem - bo jakoś w bf3 nie staję co chwila i nie oglądam lokacji z zachwytem tak jak to ma miejsce w U3... Wiele osób z branży podziela zdanie, że U3 jest w tej chwili najlepiej wyglądającym tytułem wszech czasów... Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Na konsolach tak ale nie na wszystkich platformach. Najładniejszą grą w historii jest nadal Crysis. 5 lat i nadal nie ma równego konkurenta prócz Crysis'a 2 czy BF3. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Eeeee tam, ja wiem swoje Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 du*a jasiu karuzela Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Nie no, ciężko się nie zgodzić z Mixtape'm. Każdy ma swój gust, mi np. strasznie podoba się każda część COD na singla jeśli chodzi o klimat, unikalność i dopracowanie etapów, i to wszystko nie wymaga super platformy. Uncharted fajne i dopracowane, Killzone zresztą nie gorzej ale biorąc moc konsoli i mocnego PC to jest to nierówna walka. Konsola nie uciągnie takich szczegółów jak w Crysis i takiego cieniowania jak w Metro. Uwielbiam konsolę, przejechałem na niej ostatnie 3 lata i będę jej bornił ale jak włączyłem Crysisa to doszło do mnie dlaczego ta gra nie ukazała się na konsolę. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) taka jest prawda bo jakoś nikt nie wychwala grafiki w UC3 w niebiosa tak jak BF3. psxextreme nr 171 str35: "A przy tym wszystkim całość prezentuje się po prostu obłędnie i nie tylko przebija poprzednika pod absolutnie każdym względem, ale zyskuje z miejsca tytuł najlepiej wyglądającej gry na świecie" co do battlefielda to eurogamer zrobil porownanie pc z konsolami i wyglada bardzo podobnie http://images.eurogamer.net/2011/articles//a/1/4/1/5/6/8/3/PC_058.jpg.jpg http://images.eurogamer.net/2011/articles//a/1/4/1/5/6/8/3/PS3_058.jpg.jpg http://images.eurogamer.net/2011/articles//a/1/4/1/5/6/8/3/PC_027.jpg.jpg http://images.eurogamer.net/2011/articles//a/1/4/1/5/6/8/3/PS3_027.jpg.jpg ktoś widzi jakieś różnice poza bardziej rozmazanym obrazem na pc? Konsola nie uciągnie takich szczegółów jak w Crysis i takiego cieniowania jak w Metro. obie sa na konsolach i w obu roznica miedzy konsola a pc jest tak "ogromna" jak w bf3 ale jak włączyłem Crysisa to doszło do mnie dlaczego ta gra nie ukazała się na konsolę. a to co to jest? http://www.youtube.com/watch?v=7rcGOh-3Opw Edytowane 8 Listopada 2011 przez Wulfen Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Grafika na konsolach w tym U3 czy KZ3 jest ładna, ale tam takie sztuczki są zastosowane żeby dało się płynność uzyskać... Cięcia na wszystkim po prostu i nawalenie blura No ale to też sztuka, przyciąć gdzie się da a tego nie pokazywać mi np. strasznie podoba się każda część COD na singla jeśli chodzi o klimat, unikalność i dopracowanie etapów, i to wszystko nie wymaga super platformy. Battefield 3 na low też nie wymaga super platformy Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 i nawalenie bluraw takim bf3 to akurat wersja pc ma więcej blura Cytuj Link to post Share on other sites
wdehe 10 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 (edytowane) effendi360 W XMB wybierasz PSN --> Account Management --> Transaction Management i tu znajdziesz co potrzebujesz: Transaction History Download List Services List Edytowane 8 Listopada 2011 przez wdehe Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 8 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2011 Opinie są takie, że Metro wygląda dużo gorzej niż na PC a Crysis na konsolę to chyba jakiś projekt bo nie można go realnie kupić. Wybacz ale nie uwierzę, że dwie najbardziej wymagające gry wszechczasów chodzą i wyglądają tak samo na konsoli za 800pln i PC za 5000 gdzie masz dwie karty graficzne a jedna warta jest więcej niż cała konsola. Na porównania nie ma co patrzeć bo to są te same gry i zarówno producentowi jak i dystrybutorowi (czytaj tym odpowiedzialnym za marketing) zależy by różnica była jak najmniejsza. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 a Crysis na konsolę to chyba jakiś projekt bo nie można go realnie kupić.można, można na psn kupiłem go za jakieś 70zl Na porównania nie ma co patrzeć bo to są te same gry i zarówno producentowi jak i dystrybutorowito są porównania niezależnego eurogamera tutaj całość http://www.eurogamer.net/articles/2011-10-28-battlefield-3-triple-format-720p-comparison-gallery-comparison-gallery tutaj miedzy konsolami: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-face-off-battlefield-3 czasem różnice widać ale przepaści nie ma. Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) Bo Ty ślepy jesteś. Crysis wyszedł na PlayStation 3, ale... powiedzmy sobie wprost LOW, niektóre efekty na MEDIUM. HIGH tylko w menu ;/ Edytowane 9 Listopada 2011 przez Ujemny Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Dokładnie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Innym się nie dziwię ale tobie mixtape? Przecież wiesz że posiadam zarówno PS3 jak i Xa jak i PC na którym BF3 śmiga na ULTRA w STAŁYCH 60kl/s. Więc jak piszę, że U3 wygląda obłędnie to nie dlatego, że jak 15sto latek staję po stronie PS3 bo mnie na porządnego peceta nie stać i wciskam ludziom w oczy kit, tylko dlatego, że mam oczy i widzę, że faktycznie tak niestety jest. Cytuj Link to post Share on other sites
banner1 1 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) Dziś przeszedłem z sąsiadem na jego PS3 i 40 calowym tv. Niewątpliwie jest to najlepsza przygodówka jaka istnieje, niestety prosta jak budowa cepa. Grafika nie powala jak 2 lata temu, ot taka dwójka z kilkoma niezauważalnymi prawie dodatkami. Dla mnie tylko ślepo zapatrzeni fanboye beda twierdzic ze to najlepsza gra. Niestety okulista wskazany. Edytowane 9 Listopada 2011 przez banner1 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 To oświeć mnie i powiedz jaka według ciebie jest najlepsza gra? Cytuj Link to post Share on other sites
banner1 1 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Pod względem grafiki strone wczesniej sie cofnij, U3 mi sie podobala ale nic wiecej nie moge dodac. Wole inny typ gier. Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 To oświeć mnie i powiedz jaka według ciebie jest najlepsza gra? Graficznie to pewnie Metro, Crysis I. Nie wiem jak Withcher 2 i BF3 bo nie grałem. Nadal nie wierzę, że przewagi PC na konsolą w wydajności grafiki nie ma bo to by świadczyło, że programiści na PC są tak niekompetentni, że nie potrafią wykorzystać mocy PC. UC3 nie ma takich cieni jak Metro. Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Bo Ty ślepy jesteś. Crysis wyszedł na PlayStation 3, ale... powiedzmy sobie wprost LOW, niektóre efekty na MEDIUM. HIGH tylko w menu ;/ a ty się wypowiadasz o czymś co widziałeś przez szybę w sklepie. na low ani medium nie ma light shaftow/godrays, parallax mappingu, hdr czy ssao. Nie widziałeś to się nie wypowiadaj. Na pewno wygląda gorzej od pc ale nie ze względu na efekty tylko przez ilość roślinności i wykonanie postaci. http://gameonly.pl/forum/index.php?topic=12237.80 Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 No ale ja tu widzę gorszą grafikę niż w Crysis i Metro. Dopracowana jest ale nie jest tak "ciężka" jak w tamtych. Przestańcie też wmawiać innym co jest super a nie bo to kwestia względna. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Myst na swoje czasy miał ciekawiej wyglądające lokacje. Czy sielankowy krajobrazek, czy brudny sracz ważne, żeby był jak najbardziej realistyczny Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 O ho Kulig konto stworzył. Już zgłoszone Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 (edytowane) To oświeć mnie i powiedz jaka według ciebie jest najlepsza gra? Wiedźmin 2, Might&Magic Heroes VI, The Elder Scrolls V: Skyrim [jeszcze premiery nie było, ale...]. Każdy lubi co innego... Uncharted 2: Among Thieves nie przeszedłem. Męczyłem się miesiącami, zmuszałem do gry, ale nie dałem rady. Uncharted 3: Drake's Deception nie kupię. Widziałem na stoisku, pograłem 10 minut. Produkt nie dla mnie. Edytowane 9 Listopada 2011 przez Ujemny Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts