JoHnNy08PL 184 Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 A miała być to najlepsza gra na konsole Zapowiadali nie wiadomo jakie przełomowe cudo na wszystkie platformy, a im bliżej premiery tym więcej informacji o tym że konsole dostaną popłuczyny po wersji PC Jakbyś nie zauważył, to tak było kiedyś i powinno być teraz. I gdzie widziałeś tekst że najlepsza gra na konsole? Grafika miała być ładna, ale epicka tylko na PC Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 7 Września 2011 Udostępnij Napisano 7 Września 2011 Wulfen z kuligiem już płaczą Cytuj Link to post Share on other sites
wdehe 10 Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Gdzie widziałem, że to ma być najlepsza gra na konsole? Po lekturze zapowiedzi DICE odnośnie ich produktu można było odnieść takie wrażenie, dopiero niedawno okazało się, że konsole to mniej graczy, słabsza grafika itp. Im bliżej premiery tym więcej tłumaczenia się że czegoś nie można, czegoś nie da rady. Ameryki nie odkrywają, każdy wie, że konsole swoje lat a już mają, tyle że ich najwięksi konkurenci takiej kampani ogłupiania nie prowadzili / prowadzą. DICE niepotrzebnie wyskoczyło z tymi obietnicami odnośnie wyglądu - grafiki, są rzeczy dużo ważniejsze niż grafika. Grafika ma tylko nie przeszkadzać w grze, nie odrzucać, a jak pokazuję produkcje tworzone wyłącznie na PS3 to jak ktoś chce to moze nawet grafikę dopracować. Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 8 Września 2011 Udostępnij Napisano 8 Września 2011 A masz czas żeby dopracowywać grę na każdą platformę? Powiem tak - cieszcie się, że w ogóle dostaniecie BFa na konsole Cytuj Link to post Share on other sites
wdehe 10 Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Ja się nie cieszę, do niczego ta gra nie jest mi potrzebna. Wydaje się być kolejnym średniakiem, nigdy nie byłem fanem tej serii, jak dla mnie mogli by w ogóle nie wydawać tego portu na PS3. W sumie cała ta sytuacja z hurra optymistycznymi zapowiedziami a potem z prostowaniem powoduje u mnie niechęć do tej gry/producentów. Jakoś inni nie mają kłopoty od początku narzekać na przestarzałość konsoli i mówić dlaczego wersja konsolowa będzie taka a nie inna. FPS teraz to maniana, kilku godzina kampania w której ma być tylko szybciej, mocniej i więcej, zero klimatu, byle tylko "korytarzem" do przodu i uruchamiać kolejne skrypty. Tylko tryb multi usprawiedliwia zakup takich produktów po cenie premierowej, bo singlem to na ogół szkoda zawracać sobie głowy. Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 9 Września 2011 Udostępnij Napisano 9 Września 2011 Samo granie w FPS na padzie jest pozbawione sensu więc postuluję o zaprzestanie wydawania FPS'ów na konsole Cytuj Link to post Share on other sites
wdehe 10 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Chyba coś ci się pomyliło. Nie umiesz grać na padzie to nie graj, pad jest dla "pro graczy" jakoś większości pad nie przeszkadza - zobacz na wyniki sprzedaży COD-ów, większość sprzedanych kopi to wersje konsolowe. Nie radzisz sobie z padem to zainteresuj się karabinkiem "sony sharp shooter" lub kup sobie fragX. BTW: gry TPP takie jak np. wiedźmin 2, Assasin Creed (wszystkie części) czy Red Dead Redemption i wiele innych nie powinny w ogóle mieć wersji na PC, myszą w tego typu gry nie da się komfortowo grać Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Brak słów. Skąd się biorą tak o********* jednostki? Nie dość, że przegapiłeś premiery gamepadów na komputery stacjonarne, to jeszcze piszesz o grze, która na PC nie miała premiery. Przyrównanie wyników sprzedaży do funkcjonalności kontrolera... Ile ty masz lat? 13? Odpowiedz sobie na pytanie. Dlaczego deweloperzy tworzą bariery platformowe dla trybów wieloosobowych? kulig/Wulfen założył nowe konto? Trojaczki? Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 No naprawdę, że tępa gierka się sprzedaje dla amerykańskich dzieciaków na konsole to naprawdę jest wyznacznik zajebistości pada do FPS... Cytuj Link to post Share on other sites
wdehe 10 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Przypadkiem tak się składa iż na kompie gram padem xbox w wersji dla windows, tak więc nic mnie nie ominęło. Wiem, że RDR nie ma na pc - stąd ta buźka. Część mojej poprzedniej wypowiedzi miała być humorystyczna podobnie jak wypowiedź gtxxor widać nie złapałeś tego. Ilość kopi COD sprzedanych na konsole świadczy o tym , że jest zapotrzebowanie na takie gry na konsole, że mnóstwo ludzi gra w FPS padami i im to wychodzi (no bo przecież nikt nie kupuje gry by zrobić sobie na złość). Dodatkowo świadczy o tym, że ta "tępa gierka" jest tym czego gracze chcą i wyznacza pewien kierunek rozwoju dla innych "biznesowy" wzór do naśladowania. Można COD nie lubić ale nie sposób odmówić mu sukcesu komercyjnego. Dlaczego deweloperzy tworzą bariery platformowe dla trybów wieloosobowych? Pewnie chodzi ci o to, że mysz jest szybsza i precyzyjniejsza, i w większości przypadków mogło to by się skończyć rzezią "padowców". BTW: Grasz dla zabawy czy po to by fascynować się możliwościami sprzętu? Mi wygodniej gra się padem niż myszą. Już kiedyś pisałem o tym w tym wątku. Lat mam 35 i nie życzę sobie wycieczek osobistych. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Na forum wiek nie ma różnicy Jesteś tak samo traktowany jak np koleś który ma 12 lat . Co do Twojej wypowiedzi. Jak Ci się gra lepiej padem w strzelanki to ja Ci serdecznie dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
Beatrix Kiddo 103 Napisano 10 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2011 K..... Zagrałem niecały mecz w fifa 11 ale to co wyprawiają środkowi obrońcy to przegięcie. EA wypuszczając takie gó**o mogłoby chociaż napisać na pudełko dla dzieci nie znających futbolu, bo jakoś nie chce mi się wierzyć żeby OŚ stali jak piz.... i nie kryli środka pola , w ogóle nie nie robiąc pressingu, ludzie, 20 metrów różnicy ale i tak jest luka. DNO DNO. Zero realizmu. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 (edytowane) Chyba coś ci się pomyliło. Nie umiesz grać na padzie to nie graj, pad jest dla "pro graczy" jakoś większości pad nie przeszkadza - zobacz na wyniki sprzedaży COD-ów, większość sprzedanych kopi to wersje konsolowe. Nie radzisz sobie z padem to zainteresuj się karabinkiem "sony sharp shooter" lub kup sobie fragX. BTW: gry TPP takie jak np. wiedźmin 2, Assasin Creed (wszystkie części) czy Red Dead Redemption i wiele innych nie powinny w ogóle mieć wersji na PC, myszą w tego typu gry nie da się komfortowo grać Nic głupiego dawno nie czytałem, ale Ty gościu przerwałeś tą dobrą passę. Wynik sprzedaży COD - większość niesprzedanych kopii to wersje PC ...a karabinkiem z lag-iem jak po półlitrze to może komarowi w jajo trafisz? Edytowane 10 Września 2011 przez d i l Cytuj Link to post Share on other sites
gtxxor 3481 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 (edytowane) Prawda jest taka że wystarczy ustawić dwóch graczy prezentujących wyrównany poziom umiejętności obok siebie, jednemu dać G700, drugiemu nakazać grę padem od Xbox'a 360... Wynik rywalizacji chyba będzie oczywisty. Pomijając to że jak już by jednemu odpalić tą grę na konsoli prawdopodobnie dostałby konwulsji patrząc na rozdziałkę i ilość FPS... (pod warunkiem oczywiście że to gracz na codzień PC-towy, no i że nie nazywa się kulig75 albo Wulfen)... Edytowane 11 Września 2011 przez gtxxor Cytuj Link to post Share on other sites
wdehe 10 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 dil chyba nie przeczytałeś całości. Ja lubię grac padem, padem gra mi się wygodniej, mając wybór wybieram pad. (<--tutaj wyrażam swoje zdanie, swoją opinię) To, że mysz jest szybsza i dokładniejsza nie ma wpływu na grę bo 99,9% graczy gra padem - multiplayer grany na konsoli. (<--tutaj stwierdzam fakt). Wpływ na grę ma jakość/szybkość połączenia z netem, wielkość/rodzaj telewizora, i umiejętności gracza. W przypadku "singla" to już całkowicie obojętne kto czym i jak gra, bo zakładam, że każdy gra dla zabawy i robi to tak jak mu wygodniej. pod warunkiem oczywiście że to gracz na codzień PC-towyO! i to jest dobre stwierdzenie, ktoś jedna czyta uważnie Tą wymianę zmian zapoczątkowało to: Samo granie w FPS na padzie jest pozbawione sensu więc postuluję o zaprzestanie wydawania FPS'ów na konsoleA część osób uparcie powtarza, że mysz lepsza , że komp lepszy .. i to w wszystko w wątku o konsoli Powtórzę: mysz szybsza i precyzyjniejsza, komp bardziej wszechstronny, z lepszą grafiką, z większymi możliwościami itp.. ale ja lubię grać padem! Bo tak mi osobiści jest wygodniej. Od ponad półtora roku w tryby "multi" (wyłącznie strzelanki) gram tylko i wyłącznie na konsoli, jak mam wybór to kupuję konsolową wersję gry, jeśli nie mam wyboru jak np. z wiedźmin 2 to kupuję wersję na PC i gram padem, bo tak lubię , bo tak mi wygodniej. Czy teraz wszystko jasne? Co do COD'a i tego ile graczy kupiło czy nie kupiło tą grę w wersji na PC, wystarczy porównać wyniki sprzedaży COD'a w wersji na PC z wynikami sprzedaży innych tego typu gier na PC - tyle odnośnie COD'a. Można nie lubić itp ale cyferki mówią same za siebie, ludzie to kupują, czy tylko w USA, nie wiem, wypadałoby sprawdzić "cyferki" (dane nt sprzedaży). Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 To podążaj dalej za tym stadem baranów. TPP to bym się zgodził, że może pad sprawdza się, ale pierwszoosobowe to jest porażka i wygoda płynąca z leżenia z du**ą na kanapie tego nie zmieni Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 A ja wciąż nie wiem dlaczego utarło się że PC=myszka+klawa, krzesło i monitor 17", a konsola=pad, kanapa i HDTV 60" Ja często przenoszę sobie PCta pod TV i ile to jest, 10 minut roboty, wtedy łapie pada i się rozwalam na kanapie. Bah. Grałem też w Crysisa na padzie, i tak, fizycznie było przyjemnie ale psychika mi siadała( :D ) jak ciągle ginąłem(aj tam poziom Delta ) I w końcu usiadłem się na kanapie, klawa i myszka na ławie i mogę cisnąć Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Ehhhh znowu jakaś wojenka. TO LUBIĘ ! Tym razem jednak muszę stanąć po stronie zwolenników pada. Generalnie na obecną chwilę gram praktycznie we wszystko na PC używając kontrolera od Xa. Gra mi się po prostu wygodniej a dzięki setkom godzin spędzonych na multi w gears of war lata temu, nie mam problemu z precyzyjnością i gdy gram w black opsa na PC z gośćmi, którzy używają mychy+klaw jakoś nie jestem na końcu listy... Ja to widzę tak: klawiatura jest do pisania, mysz do internetu a pad do gier Kwestia po prostu przyzwyczajenia. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 To fakt ale NIGDY nie będziesz miał takiego refleksu i szybkości na padzie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 GRAM ONLINE W FPSy OD ŚWIĘTA WIĘC MAM TO W du**e. p.s. Mix... uwierz mi, są ludzie, którzy grając padem nieźle by Ci dupsko złoili. Wystarczy zobaczyć filmiki na youtube jakie kille goście na konsolach czeszą... Cytuj Link to post Share on other sites
banner1 1 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Nigdy na padzie nie osiągniesz takiego poziomu. Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 (edytowane) @effendi360 Nie raz, nie dwa w Bad Company 2 mierzyłem się z jednostkami grającymi na kontrolerach. Ba, w klanie [sam już odpuściłem, czekam na FPS roku] mam jednego padlinożerce, który wychwala gamepad pod niebiosy, pomimo żenujących statystyk. Jego/Ich sytuacja wygląda równie tragicznie, jak Adamka podczas sobotniego pojedynku z Kliczką. Żaden gracz trzymający w ręku gamepad nie ma żadnych szans z wprawionym w boku PeCetowcem. Wiedzą to wszyscy od deweloperów [bariery platformowe], po gracz konsolowych [blokowanie graczy używających myszki, i klawiatury]. Nie możesz porównywać osiągnięć z singla do muli. Dwa zupełnie inne światy. W singlu będziesz szybszy od Lucy Lucka, a w multi jednym z braci Daltonów. Edytowane 13 Września 2011 przez Ujemny Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Dokładnie. Jakby miała grać drużyna pecetowców vs konsolowców to wynik raczej byłby jasny Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Nie byłbym taki pewny... Wszystko zależy od gracza - jak jest dobry to i nogami będzie grał i joistickiem od c64 i was pokona. Na PC jest tyle samo lamerów i noobów co na konsolach Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 13 Września 2011 Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Mam problem, by podłączyć PS3 do internetu za pomocą sieci lokalnej poprzedzonym włączonej funkcji udostępniania łącza internatowego. Do tej pory działało wszytko ok, a teraz to nie wiem czy to przez jakąś zwaloną aktualizację softu konsoli, czy blokady sieci przez program w systemie Win7. Wie kto jak to naprawić ? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts