Fenio 1708 Napisano 8 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 8 Listopada 2012 Np. w ps3 media server. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Puściłem pawia. Far Cry 3 na ps3 ~15-20 fps... aaa i brak vsync... A cudów w grafice nie ma... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Hehe no taki efekt jak próbuje się gry z 2012 przystosowywać na siłę do sprzętu z 2005 Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Puściłem pawia. Far Cry 3 na ps3 ~15-20 fps... aaa i brak vsync... A cudów w grafice nie ma... Aż tak źle ? Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 26 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 26 Listopada 2012 Puściłem pawia. Far Cry 3 na ps3 ~15-20 fps... aaa i brak vsync... A cudów w grafice nie ma... Poczlo na Cfw 4.21? nie "rzyga" o nowszy ? Ja bede mial za tydzien na kazdej platformie tzn PC,PS3,X360 to zorbie porownanie Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Bez problemu chodzi na 4.21. Nic nie trzeba kombinować. Cytuj Link to post Share on other sites
Cepheus119 553 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Oszukali mnie w takim razie, na jakiejs recenzji wyczytalem ze gra wyglada nadspodziewanie dobrze, bardzo rzadko zdarzaja sie zwolnienia, nie ma blurow, zmniejszonego dystansu widocznosci i tego typu zabiegow ... oszukali mnie no Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) oszukali mnie no Całe SONY Mnie tez przy zakupie Vity zapewniali ze bedzie smigac z Aero2 a wyszlo jak wyszlo... czyli sprzedalem ja po niecalym miesiacu Edytowane 27 Listopada 2012 przez tommyt1983 Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 @effendi360 Grasz, jak to premiery w polsce jescze nie było. Puściłem pawia. Far Cry 3 na ps3 ~15-20 fps... aaa i brak vsync... A cudów w grafice nie ma... Nie ufać, effendi360 nie lubi ps3. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) Grasz, jak to premiery w polsce jescze nie było. Ma CFW Edytowane 27 Listopada 2012 przez tommyt1983 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Nie ufać, effendi360 nie lubi ps3. Spokojnie, dziś sprawdzę wersję na Xa... Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13233 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Czekam na info o X360... Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 (edytowane) ja wole poczekać na jakieś obiektywne analizy z lens of truth albo digital foundry. Edytowane 27 Listopada 2012 przez Wulfen Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Krążą plotki, że takie zacinanie gry, jest spowodowane crackiem pirackiej wersji. Za dwie godzinki będę obczajał wersję xową. Za 30 minut zdaję raport z wersji xbox. ja wole poczekać na jakieś obiektywne analizy z lens of truth albo digital foundry. Wyszło dziś demo God of War Ascession. Jeszcze nie grałem - ABC - Absolutny Brak Czasu... Instaluję FC3 na xsie... Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 wygladaja identycznie jak zwykle ps3 jasniejsze Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Na filmiku zaraz zobaczę jak na xsie z płynnością. 78% Crap, skopałem nagrywanie Jeszcze raz Zagrałem w demo God of War. Gierka jest po prostu WY-KUR-WI-STA. Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 zassales demo przez PSN czy przez Multiman-a ? Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 27 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 27 Listopada 2012 Na torentach instalka jest normalna legal a z psn to różnie idzie, z torenta mam max łącza. Jeśli chodzi o wersję xbox vs ps3 to mam w tym momencie obie na raz odpalone. Pierwsza rzecz nie wiedzieć czemu gdy w telewizorze przełączam na sygnał z xa wyświetla on komunikat 1080p natomiast gdy łapię sygnał z ps3 dostaję komunikat o 720p. Co do płynności, stutteringu nie ma żadnych różnic, na obu konsolach gra jak dla mnie jest nie grywalna. Modlę się by to nie była wina silnika, bo wtedy ucierpi też na tym wersja PC. Tyle FAKTÓW z mojej strony. p.s. Tak na xsie jest ciemniej. Dużo ciemniej... Cytuj Link to post Share on other sites
-Tommy- 5033 Napisano 30 Listopada 2012 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2012 xbox ma 1080p bo moze sztucznie skaluje do tego by wyswielac obraz 720 w fullHd Cytuj Link to post Share on other sites
malboro511 21 Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 gra ktoś w siecówkę BF3 albo coda, jak się gra na padzie VS myszka chodzi tylko o multiplayer Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 1 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Jak we wszystkich FPS'ach, da się grać ale precyzja jest nieporównywalnie gorsza niż przy myszce i klawiaturze. Cytuj Link to post Share on other sites
malboro511 21 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Myślę że nadchodzące konsole jeżeli właśnie to od ich ceny będą bardziej opłacalne niż komputer, wychodzi bardzo mało bardzo dobrych gier jedynie garstka którą można wyliczyć na palcach, więc można sobie pozwolić na parę gierek w ciągu roku, od małego byłem konsolowcem ale zakończyłem na PS2, potem tylko i wyłącznie komputery aż do dzisiaj kiedy zastanawiam się nad nową wersją konsol, między czasie miałem Xboxa 360 ale powiedziałem że to nie to wolałem pc, ze względu na strategie i RPG, obecnie uwielbiam gry typu mass effect czy dead space widok za pleców. Myślę że najdzie czas na komputery w Polsce, tańiej będzie zakupić konsole niż składać komputer, tym bardziej że popularne są smartfony i tablety oraz laptopy do internetu zawsze można coś wybrać, brak problemów z sterownikami i innych bolączkach systemów operacyjnych pecetów, wciąż to nowsze odświeżane kotlety w nowym opakowaniu, boli mnie jedynie to że gry na komputer muszą się ukierunkować pod konsolowe, gdyby było na odwrót komputery by rządziły Edytowane 3 Stycznia 2013 przez malboro511 Cytuj Link to post Share on other sites
Fenio 1708 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Nie ma się co łudzić na super konstrukcję konsol nowej generacji bo to pociągnęło by koszty daleko ponad poziom 2500zł. Po premierze konsole nowej generacji będą na topie przez rok, po dwóch latach przeciętny PC będzie już dysponował większymi możliwościami. Z każdym kolejnym rokiem przepaść będzie się tylko powiększała więc zaczną się te same problemy i te same narzekania co w przypadku obecnej generacji. A to rozdzielczość za słaba, a to fps za mało albo gra okrojona w wersji konsolowej (jak BF3). I tu pojawia się problem nie do przeskoczenia, konsoli nie da się zmodernizować. Jej wydajność i możliwości podzespołów bazowych pozostają niezmienione od daty premiery po datę wycofania ze sprzedaży. Gdy złożymy dobrego PC'ta to wystarczy on na minimum 2 lata komfortowego grania. Po tym czasie możemy niewielkim kosztem wymienić tylko te podzespoły które zestarzały się najszybciej i nadal cieszyć się sprzętem nie odstającym od standardów. Druga sprawa to sterowanie, myszka od obecnej generacji jest obsługiwana tylko teoretycznie bo praktycznie każda gra wymusza sterowanie przez pada lub kontrolery ruchu. O ile na padzie fajnie pogramy w platformówki czy wyścigi to już sterowanie w FPS'ach, RTS'ach czy innych strategiach przypomina jedzenie zupy przy pomocy widelca. Pad nie nadaje się do FPS'ów ani strategii i do puki Sony z MS nie pójdą po rozum do głowy i nie odblokują myszki w grach to część graczy potencjalnie zainteresowanych konsolami i tak pozostanie przy PC. W przypadku XBoxów mamy dodatkową wadę w postaci płatnego abonamentu na używanie trybów multiplayer. Dajemy więc zarobić MS potrójnie, za sprzęt, za drogie gry i za abonament. Jak ktoś pieniędzy nie liczy to dla niego to nie problem, ja nigdy bym się na taką rozrzutność nie zdecydował. Edytowane 3 Stycznia 2013 przez Fenio Cytuj Link to post Share on other sites
malboro511 21 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Taką odpowiedz chciałem usłyszeć ja widziałem xa i ps3 podłączonego telewizora CRT na czincze więc dla mnie ohyda kwadraty i nic więcej ale widziałem porównanie konsol i komputera ostatnio na tubie to byłem w szoku że taka grafa na konsoli za śmieszne obecnie parę stówek a komputer za konkretne pare tys zł, albo to działanie HDMI albo jakiś kit bo nie wiem w co wierzyć? Nowe konsole muszą wyjść na najlepszych obecnie podzespołach komputera a nowa generacja kart pokazała pazu więc jest z czego składać konsole gdy stare już ledwo zipią Edytowane 3 Stycznia 2013 przez malboro511 Cytuj Link to post Share on other sites
HubaPL 2 Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 (edytowane) Co do sterowania w grach FPS na PS3. Ja gram w BF3 prawie od jego premiery, grałem również w inne strzelanki i muszę się NIE zgodzić z tym, że jest złe sterowanie. Gra się bardzo wygodnie a co do precyzji powiem tak trzeba dużo grać na konsoli i mi to nie sprawia problemów. Ja sam wolę grać na konsoli. Próbowałem w BF3 na PC, ale gra słabo wychodziła ( już się przyzwyczaiłem do pada ). Dla osób co dopiero zaczynają grać na konsoli sterowanie może być trudne, ale "trening czyni mistrza" Co do grafiki jest różnica niż na PC zależy od komputera, ale PCety uciekają konsolom, zapowiedziano już PS4 ( na gamescome 2012, że wyjdzie w 2013 roku, dokładnie nie wiadomo ). Na początkku raczej kosnola będzie miała grafikę lepszą od więkoszości komputerów a potem pewnie PC znów przegoni konsolę. Jednak jeśli dla kogoś grafika nie jest najważniejsza to aż tak przeszkadzać nie będzie. PS. Nie wiem o co Wam chodzi z precyzją, nie wiedzę różnicy niż na PC ( trzeba "wyczuć gałki na padzie" ). "Nawet" jak gram snajperem to w bardzo krótkim czasie potrafię oddać celny strzał. effendi360 - I nie mów, że mówię tak, bo jestem fanboyem Sony. Sam zastanawiam się czy jak jakiś czas nie kupić PC. Ponieważ jest wszechstronne a konsola jest tylko do gier ( Może zadecyduje cena PS4 i jej parametry ). Edytowane 3 Stycznia 2013 przez HubaPL Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts