Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 3

Recommended Posts

PS3 nie jest złe o czym już pisałem ale to moje zdanie i nikomu go nie narzucam. Co do sieci w X vs PS3 to jak dla mnie nie ma co porównywać. Effendi, nie wiem co takiego ma PSN o którym piszesz więc się nie odzywam ale powiem tyle... na PS3 sieć działa bez zarzutów. Gry się szybko ściągają, serwery są sprawne ( w większości grach w które grałem) i nic złego nie doświadczyłem. 120 pln na szlugi, pewnie, wszystko można sprowadzić to tej kwestii ale ja nie palę szlugów i cieszę się, że nie musiałem dokonywać przelewu na 120 za to co na PS3 jest za darmo.

Ps3 ma przeglądarkę która jest jak na konsolę bardzo sprawna. Nie wiem czy coś się teraz zmieniło ale o ile pamiętam, wszyscy moi koledzy co mieli X-box'a nie mieli takiej przeglądarki u siebie. Moim zdaniem kwestia sieci lepsza na PS3, lepsza i za darmo.

Edytowane przez elkey

Ps3 ma przeglądarkę która jest jak na konsolę bardzo sprawna.

A czy kojarzysz kolego czy istnieje możliwość podłączenia do PS3 klawiatury? Może dziwne pytanie, ale wyszukiwanie literek sztuka po sztuce przy pomocy pada już kiedyś sprawdzałem i za dłuuugo to trwało :D

A co do tego czy konsolka jest fajna czy nie to każdy już sobie musi ocenić :) ja na swoją się zdecydowałem, choć zamówię po świętach dopiero i wezmę sobie w komputroniku tą 500-tkę. Jak dotrze i przetestuję to ocenię i dam znać :)

Można. Są takie małe klawiaturki do pada a są też duże. Nie wiem czy zwyczajna USB wystarczy, chyba nie. Myszki też są ale nie można nimi grać w gry chyba , że masz taki jeden patent (coś kojarzę nazwę XFPS,,,czy XP..., nie wiem ) albo FragFX który jest emulatorem myszki. Obydwa patenty nie działają tak jak PC klaw+mysz ale są wygodniejsze niż pad. Pisać padem tekst da się nauczyć i jest to tak wygodne jak pisanie smsa. Ważne by nie używać QWERTY ale systemu numerycznego z komórek.

Gość effendi360

Moim zdaniem kwestia sieci lepsza na PS3, lepsza i za darmo.

A moim zdaniem za********e grubo się mylisz bo mam obie konsole praktycznie od momentu ich powstania.

Granie na PSN jest za darmo ???? :hahaha:

Żeby w pełni cieszyć się XLive należy zabulić 120zł za 14 miesięcy, żeby w pełni cieszyć się PSN należy wykupić psn+ - 195zł za rok i headseta za.... UWAGA - 439 zł - gdzie przy zakupie Xa dostajemy go za darmo z całym okablowaniem w zestawie.

Nadal uważasz że granie na psn jest za darmo ? :D

Nie wspomne już nawet o tym, że xbox marketplace do którego dostęp mamy za friko ma 17346861827 razy większą ofertę dem oraz gier Xbox Live Arcade, gdzie niektóre tytuły niezależne miażdżą wiele "pełnoprawnych" gier z ps3.

Ale zresztą... co może wiedzieć człowieczek, który grał przez dwa lata w cztery gry....

Na PS3 potrafiłem grać przez dwa lata w cztery tytuły i mi się nie znudziło

:hahaha: :hahaha: :hahaha:

@effendi

Nie trzeba płacić za nic żeby grać w gry on-line na PS3. Przez 4 lata nie zapłaciłem ani grosza za użytkowanie konsoli, ni za granie on-line, ni za używanie przeglądarki.

Filmik fajny ale to tylko czyjaś opinia. Gość mówił o rzeczach których z małymi wyjątkami w ogóle nie wykorzystuję. To czy lepszy X czy PS3 zależy w dużej mierze od tego które plusy danej konsoli chcesz wykorzystać.

Edytowane przez elkey
Gość effendi360

Niektórzy to mają problemy :D

Gość mówił o rzeczach których z małymi wyjątkami w ogóle nie wykorzystuję. To czy lepszy X czy PS3 zależy w dużej mierze od tego które plusy danej konsoli chcesz wykorzystać.

A skąd ty wiesz o czym on mówił ? Przecież nawijał po angielsku a zakładam, że jak ktoś jest tak tępy, że uważa iż platforma sony jest lepsza to angielski dla niego to raczej kosmos :D

Gość effendi360

Nom pod względem grafiki to jednak U3 wymiata ale każda strona inaczej sobie to ocenia. Np na gamespot.com gre roku na ps3 dostał portal 2 :D jako editors choise. Dziś będzie wynik readers choise to zobaczymy.

Co do gry roku to i tak nic nie przebije nieśmiertelnego Half Lifa 2 - zgarnął około 40 nagród game of the year.

Ostatnio odpaliłem go sobie z Cinematic Mode - ja pi*****e - toż to zupełnie inna gra.

Coś dla wulfena :D

U3 nie dostało nawet nominacji :P

http://www.gamespot.com/best-of-2011-awards/game-of-the-year/?tag=topslot;thumb;1

Gość effendi360

Niestety na obecną chwilę posiadam tylko motorstorm :) ja je kupuje i od razu sprzedaje, tzn kupowałem i sprzedawałem bo w tym roku na ps3 to grałem tylko killzone, uncharted 3 i la noire. Reszta albo na pececie albo na xsie jeśli już. Poza tym mam szefa, który ma ps3, prawie na nim nie gra a kupuje prawie wszystkie nowości (debil) no to jak coś chcę obczaić a nie ma na żadną z ww platform to od niego popożyczam. Teraz i tak będzie wszystko leżeć bo skończyła mi się chwilowo umowa o pracę a że wiem że tam wrócę za 2/3 miesiące to spokojnie nadrobię pecetowe zaległości na steamie - a mam tego sporo :D jeszcze Wiesiek 2 ale już na liście się nie mieści :D

http://img194.imageshack.us/img194/7912/93880448.png

Rzeczywiście masz co do nadrobienia :)

Osobiście zaprzestałem już kupowania nowych gier, do momentu kiedy nie ukończę minimum 75% już posiadanych produkcji. Chociaż przyznam się, że raz złamałem tą zasadę. Ponownie zakupiłem Gran Turismo 5, bo wzięła mnie chęć na pojeżdżenie Time Trialów.

Mixtape

Wracając do twojej wypowiedzi. Jaka gra wg Ciebie powinna dostać pierwszą nagrodę za tryb multiplayer?

Gość effendi360

Wracając do twojej wypowiedzi. Jaka gra wg Ciebie powinna dostać pierwszą nagrodę za tryb multiplayer?

Jeszcze trzeba określić o jakie multi chodzi dokładnie bo widzę że jeśli chodzi o coop to faktycznie portal 2 wygrywa w wielu rankingach.

Gość effendi360

To nie jest tak. Kevin Van Ord z GS.com idealnie to ujął przy podsumowaniu gry roku. NAJLEPSZA nie znaczy ULUBIONA. I choć ja np nie gram w WoWa to uginam się pod ciężarem jego chwały i mam respect do tej gry jako najlepszego mmo.

Ja w sumie też dlatego przytoczyłem go jako przykład, no ale sam przyznasz, że gramy w te gry które lubimy, rzadko w te które mają najwyższe noty (w przypadku jak jedno nie idzie w parze z drugim).

Wracając do tematu to nawet odjąwszy moje preferencje i tak uważam, że FIFA (1vs1, 11vs11, czy zwłaszcza 2vs2) to dobra sieciówka choć serwery mogłyby być mniej awaryjne. BF3 jest bardzo dobry ale ja osobiście wolę COD,y. Gorsza grafika, mniejszy "szał" ale jest to czego nie ma w BF3, zrównoważenie broni. Pewnie BF3 ma ogólnie lepsze opinie jako sieciówka ale i COD od czasów MW wysoko się plasuje. Zostaje jeszcze nieśmiertelny Starcraft.

• 3 tygodnie później...

Po prostu nie może pisać w tym dziale. Słuszna decyzja "przełożonych".

Na rynku PlayStation 3 dzieje się zbyt mało. Nie ma o czym pisać. Pamiętam czasy PlayStation One. Człowiek kupował gazety - dostęp do Internetu był niezwykle ograniczony -, spotykał się ze znajomymi, którzy też coś tam wiedzieli z "innych" źródeł. Czuło się zainteresowanie deweloperów, czuło się zapotrzebowanie rynku, etc. Obecnie rynek żyje od premiery Uncharted do premiery Uncharted.

Jest to też główny powód wskrzeszenia God of War. Sony nie stać na nową generacje konsol, więc wrzuci na rynek nową odsłonę serii, aby totalnie nie zniknąć pod tematem XBOX 720...

Premiery na PlayStation 3? Soulcalibur V, Final Fantasy XIII-2, Metal Gear Solid HD Collection, Kingdoms of Amalur: Reckoning, The Darkness II, Twisted Metal. Czyli...

Edycja.

Jeszce Catherine ma wyjść w lutym. Na to bym wydał 100 zł. 180 zł już nie.

Edytowane przez Ujemny