Mixtape 1765 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 AI na konsoli się już dawno wyczerpało. Dobrym przykładem jest KZ2 gdzie przeciwnicy po prostu nie wiedzieli co zrobić kiedy otworzyło się do nich ogień Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Bzdura. Produkty Guerilla Games słynie z genialnie napisanych skryptów SI/AI. Trudno mi wymienić chodź jedną produkcję, która mogłaby konkurować z holenderskim kodem (na siłę F3AR, chociaż CPU wykrywa położenie przeciwnika w paranormalny sposób). Takie produkcję, jak Crysis 2, Call of Duty: Black Ops, Battlefield Bad Company 2 to przedstawiciele zupełnie innej, niższej klasy. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 W Bad Company 2 akurat było bardzo dobre AI. A gdzie najlepszą ? Oczywiście FEAR Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Ujemny ma rację ai w killzonie 2 jest na najwyższym poziomie. W trojce chyba jeszcze trochę je usprawnili. Mixtape wybrałeś akurat zły przykład Co do sprzedaży to najwyższy czas by sony obniżyło cenę ps3. Edytowane 30 Lipca 2011 przez Wulfen Cytuj Link to post Share on other sites
wrobellito 13 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Jeszcze w HL 2 inteligencja przeciwników robiła wrażenie Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Ujemny ma rację ai w killzonie 2 jest na najwyższym poziomie. W trojce chyba jeszcze trochę je usprawnili. Mixtape wybrałeś akurat zły przykład Co do sprzedaży to najwyższy czas by sony obniżyło cenę ps3. No tak to był zły przykład fakt. Ale mistrzem AI i tak pozostaje FEAR i moim zdaniem ArmA II Do cen to się w 100% zgodzę. 1200 zł za 5 letnią konsolę to trochę dużo a PS3 już powolutku się wypala jeżeli chodzi o możliwości. BTW fajne te texturepacki do Dooma 3. Normalnie full DirectX 11 i teselacja Edytowane 30 Lipca 2011 przez Mixtape Cytuj Link to post Share on other sites
Wulfen 134 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Dzięki, te teksturki robiłem chyba z rok. W końcu to wypuściłem choć jest jeszcze trochę do zrobienia. Na razie daje sobie jednak spokój. Poza wysoką rozdzielczością i jakością duże znaczenia ma zastosowanie parallax occlusion mappingu, który daje podobne efekty do teselacji+dispace a który działa na dx9 . Niestety wraz z wyglądem niesamowicie rosną wymagania na jakimś forum ktoś pisał że z sikkmodem na 6950 chodzi czasem w kilkunastu fpsach. Robienie tekstur do dooma 3 gdzie ściany pokrywają rożne metalowe elementy, czy urządzenia jest o wiele, wiele bardziej pracochłonne niż np tekstury do obliviona, half lifea czy crysisa dlatego do tej pory prawie nikt się tego nie podjął a ci co zaczęli szybko rezygnowali. W przypadku kamieni czy muru wystarczy tylko trochę pobawić się w photoshopie potem zrobić z tego normal i specular np crazy bumpem i gotowe można wstawić do gry. W doomie nie da się tego tak łatwo zrobić, musisz najpierw to wszystko wymodelować np w 3d maxie potem wypalić z tego normal mapę, ao mapę, height mapę, potem jeszcze do fotoszopa tworzyć diffuse mapę. Edytowane 30 Lipca 2011 przez Wulfen Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 30 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Ale ogólnie bardzo dobrze to wygląda. Chyba sobie ściągnę Dooma 3 i zobaczę te mody Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Podróbka Drake'a z Uncharted'a http://www.youtube.com/watch?v=A7r94HrrbS4&hd=1 Forza4 http://www.youtube.com/watch?v=SBc9JNIaiMc&hd=1 GT5 bój się bez komentarza.... Cytuj Link to post Share on other sites
JoHnNy08PL 184 Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) W Bad Company 2 akurat było bardzo dobre AI.Chyba w multi GT5 bój się bez komentarza....Tragedia o.O Zawsze wiedziałem że forza to kupa Edytowane 31 Lipca 2011 przez JoHnNy08PL Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Forza4 http://www.youtube.com/watch?v=SBc9JNIaiMc&hd=1 GT5 bój się bez komentarza.... I tak jest znacznie lepiej niż w trójce Ale tak czy siak GT5 z FM3 przegrywało w wielu aspektach. Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) W jakich aspektach? Wniosek z powyższego filmiku? Turn 10 nie kieruje całej mocy konsoli na wygląd pojazdów. Równoważy szczegółowość modeli z szczegółowością tras. Top Gear test track wygląda bardo dobrze, deklasuje ubogą w szczegóły mapkę z Gran Turismo 5. http://www.youtube.com/watch?v=r2Pp2qgMcTs Czekam do premiery. Edytowane 31 Lipca 2011 przez Ujemny Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Przede wszystkim dźwięki i to wszystkie. Potem wygląd torów też jest lepszy. Dźwięki silników i zmiany biegów w GT5 potrafiło mnie doprowadzić do szewskiej pasji... Cytuj Link to post Share on other sites
TheSpeed 2105 Napisano 31 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ja bym powiedział, że bardziej sztuczna inteligencja przeciwników. W GT5 czułem się, jakbym przejeżdżał zwykłą czasówkę, a samochody obok to tylko atrapy jadące po sznurku. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 A to akurat też spory minus moim zdaniem. Auta jadą wyznaczoną trasą i srają na to co jest na drodze Ale ogólnie inne aspekty gry spisują się bardzo dobrze. Jakby tylko otoczenie było lepiej wykonane a dźwięki silników zrobione na podstawie prawdziwych odgłosów to gra była by idealna Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 1 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 (edytowane) Mnie osobiscie model jazdy z GT4 bardziej się podobał w tej częsci jest jakiś taki misiowaty . Ogólnie GT5 to dobra, ale nic więcej, bo oczekiwałem czegoś więcej Edytowane 1 Sierpnia 2011 przez adivxv5 Cytuj Link to post Share on other sites
kulig75 1 Napisano 4 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2011 Resistance3 kolejny zwiastun klimat jak i grafika na porządnym poziomie 8) http://www.youtube.com/watch?v=SE1JfF0JWac&hd=1 A tu już bilbord Resistance3 w filmie Bitwa o Los Angeles. http://www.youtube.com/watch?v=3sZGnhH4V_k Czyżby szykowała się nowa gra od producentów Heavy Rain INFRAWORLD. 17 maja 2011 roku Sony Computer Entertainment zarejestrowało w amerykańskim urzędzie patentowym nazwę Infraworld. http://www.youtube.com/watch?v=kO1UUctLU6Q&feature=player_embedded Cytuj Link to post Share on other sites
Gość effendi360 Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 UWAGA ! Wyszedł kolejny EXCLUSIVE-HIT na pS3 !!! http://www.youtube.com/watch?v=d7Vdxvj2bGk GameSpot Score 5.5 Cytuj Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 8 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2011 Dzięki, te teksturki robiłem chyba z rok. W końcu to wypuściłem choć jest jeszcze trochę do zrobienia. Na razie daje sobie jednak spokój. Poza wysoką rozdzielczością i jakością duże znaczenia ma zastosowanie parallax occlusion mappingu, który daje podobne efekty do teselacji+dispace a który działa na dx9 . Niestety wraz z wyglądem niesamowicie rosną wymagania na jakimś forum ktoś pisał że z sikkmodem na 6950 chodzi czasem w kilkunastu fpsach. Robienie tekstur do dooma 3 gdzie ściany pokrywają rożne metalowe elementy, czy urządzenia jest o wiele, wiele bardziej pracochłonne niż np tekstury do obliviona, half lifea czy crysisa dlatego do tej pory prawie nikt się tego nie podjął a ci co zaczęli szybko rezygnowali. W przypadku kamieni czy muru wystarczy tylko trochę pobawić się w photoshopie potem zrobić z tego normal i specular np crazy bumpem i gotowe można wstawić do gry. W doomie nie da się tego tak łatwo zrobić, musisz najpierw to wszystko wymodelować np w 3d maxie potem wypalić z tego normal mapę, ao mapę, height mapę, potem jeszcze do fotoszopa tworzyć diffuse mapę. Wulfen, szacun dla Ciebie. Kiedys wchodzilem na Twoj kanal yt i ogladalem te filmiki z dooma, ale nie sadzilem, ze te mody sa Twoje. To jest niesamowite co zrobiles. Wez sie jakos zareklamuj na benchmarku w cda czy gdziekolwiek. Wiesz jak szybko polskie media gamingowe sie rozpisza o Tobie i Twoim modzie? Jescze raz szacun. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 No mówię właśnie. Mod jest po prostu rewelacja. A potencjał ? Człowieku jeszcze na tym zarobisz Cytuj Link to post Share on other sites
Ujemny 29 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Niestety nie ma na czym zarobić, ale przynajmniej w CV wyląduję porządny wpis. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Raczej Moim zdaniem jakbyś dalej rozwijał tego moda to powstałby chyba najlepszy mod do Dooma 3 jaki kiedykolwiek wyszedł Cytuj Link to post Share on other sites
Adixxx 33 Napisano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Nie znam się na modach do Dooma, ale ten wygląda na najlepszy Cytuj Link to post Share on other sites
adivxv 2880 Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Jak nie spieprzą klimatycznego potencjału może być dobra gra Teaser Aliens Colonial Marines od Gearbox Software. Rebelionowi już podziękuję za nieudany Aliens vs Predator 3 http://www.youtube.com/watch?v=8cFMMQie5RU Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Ja czekam z niecierpliwością na tą grę Cholernie mi się podoba no i ten klimat ! miodzio ! Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts