Skocz do zawartości

[TEMAT OGÓLNY] PlayStation 3

Recommended Posts

Dość droga inwestycja. Spodziewałem się, że do nagrywania w HD wystarczy kabelek

hehe no cóż...

Chyba najtańsza opcja to zakup używanego odtwarzacza DVD z funkcją nagrywania, bądź jakiegoś lepszego tunera tv do komputera (mój to stary złom)

Qurde może sie czepiam ale mi w GT cholernie nie podoba mi się i przeszkadza mi to, że kamera TPP jest "przyklejona" do samochodu - skręcasz furą kamera też skręca.

A, kto twierdzi, że Gran Turismo 5 musi każdemu przypaść do gustu? Czepiaj się, czepiaj, od tego jest forum, a im większa rzesza czepialskich, tym większy nas posłuch, a w konsekwencji lepsze produkty (tu już ubarwiłem).

Z kamerą TPP niestety nic się nie da zrobić. Może łata? Już są dwie, za niedługo trzecia, więc może w czwartej, piątek, szóstej... :o

Siemka,własnie zastanawiam sie nad kupnem konsoli tylko dla GT5 i teraz pytanie do was... jaką konsole wybrać ? wersja slim,pojemność dysku nie istotna,model konsoli który jest najmniej podatny na awarie.

Odnosnie samej gry GT5 to zapytam posiadaczy owej ściganki,czy mogli by sie wypowiedziec na temat GT5 + i -

Instalka Linuxa, homebrew, takie tam.

Raczej nie, Sony zablokowało możliwość instalacji Linuxa od softu 3.00 (?)

Chyba, że zamierzasz piracić, a to już inna sprawa.

Wersje Fat, nie dostaniesz raczej w sklepie, może trafisz na jakaś wyprzedaż, lub Allegro oczywiście. Ja proponuję wersję Slim.

Pozdrawiam.

Z tego co mi wiadomo modyfikacje są niezgodne z licencją, nie interesuję się przeróbka PS3, ale chyba nie jest jeszcze możliwa instalacja Linuxa na konsoli za pomocą Jailbreak. Chociaż mogę się mylić. Ostatnio czytałem newsa o banowaniu konsol, które są przerobione. Wystarczy połączyć się z PSN i ban. Nie wiem, czy to w 100% działa, ale jeśli wolisz Linuxa na konsoli niż dostęp do PSN i PSS to Twoja sprawa.

... to zycze powodzenia.

Wzajemnie :D

Pozdrawiam.

I do jakiej wielkości PS3 obsługuje dyski?

PlayStation 3 korzysta z systemu zapisów plików FAT32, a maksymalna pojemność dysku/maksymalna wielkość partycji w tym systemie to 2TB.

Western Digital Scorpio Blue WD10TPVT 1TB powinien współpracować z PlayStation 3.

A jak w takim razie wyglada skopiowanie wszystkich danych z starego dysku na nowy?

HDD z PlayStation 3 to najzwyklejszy w świecie dysk twardy 2,5". Podłączasz oba do komputera stacjonarnego, i... Ctrl+C, Ctrl+V. Teoretycznie.

HDD z PlayStation 3 to najzwyklejszy w świecie dysk twardy 2,5". Podłączasz oba do komputera stacjonarnego, i... Ctrl+C, Ctrl+V. Teoretycznie.

Niestety lipa - windows go nie zobaczy bo ma jakiś inny system plików. Wiem bo już próbowałem.

Niestety lipa - windows go nie zobaczy bo ma jakiś inny system plików. Wiem bo już próbowałem.

Zawsze możesz zgrać pliki - zapis stanu gry, zdjęcia, i tak dalej - na dysk zewnętrzny. Po wymianie dysku ponownie je wrzucić na HDD.

Coś mi świta, że backup OS konsola nie trzyma na dysku twardym. Więc z instalacją systemu nie powinno być problemu.