Thunderbolt 0 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Kupiłem niedawno zew. kartę dźwiękową i próbuję ją podłączyć (Wg. instrukcji) do karty graficznej przez złącze SPDIF *(wew.). Niestety nie widzę w mojej grafice takiego wejścia(wyjścia). Moje pytanie brzmi: Podłączam HDMI do grafiki a drugi koniec do np. TV. Co zrobić, żeby dźwięk był obsługiwany przez zew. kartę dźwiękową a nie wbudowany w grafike kontroler HD AUDIO? Cytuj Link to post Share on other sites
Vercruysse 148 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Nie widzisz,powiadasz. W kartach Radeon niepotrzebne jest te złącze. Odinstaluj sterowniko od dźwięku te od karty i podłącz kabel od karty dźwiękowej do TV. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Thunderbolt 0 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Czyli jeśli dobrze rozumiem, mam podłączyć HDMI do TV i osobno dźwięk jack-chinche? Cytuj Link to post Share on other sites
Vercruysse 148 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Skoro chcesz mieć osobno dźwięk to tak musisz połączyć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Thunderbolt 0 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Dzięki za pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
blacklio 47 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Kupiłem niedawno zew. kartę dźwiękową i próbuję ją podłączyć (Wg. instrukcji) do karty graficznej przez złącze SPDIF *(wew.). Niestety nie widzę w mojej grafice takiego wejścia(wyjścia). Moje pytanie brzmi: Podłączam HDMI do grafiki a drugi koniec do np. TV. Co zrobić, żeby dźwięk był obsługiwany przez zew. kartę dźwiękową a nie wbudowany w grafike kontroler HD AUDIO? Powiedz co chcesz uzyskać takim podłączeniem, na TV bez znaczenia jaki będzie dźwięk czy z integry czy z lepszej karty muzycznej. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Thunderbolt 0 Napisano 30 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Listopada 2011 W sumie racja, ale myślałem, że na karcie graf. jest takie wejście wew. na kartę dźwiękową. A jeśli nie ma, to rzeczywiście bez różnicy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts