DiabloX 0 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam. Dziś dostarczono mi nową kartę od GIgabyte - Radeon HD6970 2GB. Zainstalowałem kartę w swoim komputerze, podpiąłem wszystkie potrzebne kable aby karta zadziałała. Po tym zainstalowałem najnowsze sterowniki do niej. W systemie nie widać karty, nie wykrywa jej wgl. Po przejściu na HDMI również jest czarny ekran. Obecnie komputer obsługuję za pomocą dedykowanej karty na procesorze - Intel i7 2600k. Proszę o pomoc i z góry dziękuje. Próbowałem wszystkich możliwości, co nowe sterowniki to nic nie dają. Mój system operacyjny to Windows 7 64bit, wersja Ultimate. Cytuj Link to post Share on other sites
Darkness 17 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Karta dobrze dociśnięta? Podłączone dodatkowe zasilanie? Patrzyłeś czy wentylki się kręcą? 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Ale system się włącza? wymieniłeś zasilacz? i to co Darkness napisał. Cytuj Link to post Share on other sites
DiabloX 0 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Tak jest dobrze podpięta. Przed chwilą ponownie sprawdziłem. Wentylatory się kręcą, system uruchamia się normalnie. Do tej pory pracowałem na zintegrowanej karcie HD3000. System działa prawidłowo, zasilacz to Bequiet 530w. Po zainstalowaniu ATI Catalyst nic nie wykrywa nadal, w systemie nie widnieje żadna nowa ikona ani panel. Cytuj Link to post Share on other sites
Bichits 362 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 pobierz najnowsze drivery. Cytuj Link to post Share on other sites
DiabloX 0 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Pobierałem wiele razy, nic nie pomaga niestety. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 (edytowane) Tu sterowniki nie maja nic do rzeczy tym bardziej ze to obcy sprzet zostal podlaczony,podejrzewalbym jakis problem ze sprzetem . mozesz grafe sprawdzic u kumpla? Edytowane 29 Listopada 2011 przez Lukaszbass Cytuj Link to post Share on other sites
DiabloX 0 Napisano 29 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Dobra, karta działa nie zauważyłem że jeden pin był lekko niedociśnięty, Tylko teraz jakbym miał dziwnie ustawioną ostrość na pewno nie jest to wina monitora może ustawia się ostrość w sterownikach gdzieś ? Cytuj Link to post Share on other sites
mickey_mike 16 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Jasne >> AMD VISION Engine Control Center >> Zarządzanie pulpitem (Desktop Management) >> Kolor pulpitu (Desktop Color) Cytuj Link to post Share on other sites
Darkness 17 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 DiabloX pisałem od początku , sprawdż czy grafika jest dociśnięta omg . 1 Cytuj Link to post Share on other sites
CzesioBF2 34 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 LoooL Cytuj Link to post Share on other sites
Radical 1 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Darkness masz odemnie plusa za ten ultra celny strzał Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 29 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Co to napisal Darkness to zawsze sie sprawdza na poczatku:-P Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts