Skocz do zawartości

Komp dla inżyniera/gracza: i5 czy Xeon??

Recommended Posts

agito.pl morele.net a można też przejrzeć ceneo.pl i w rezultacie wybrać 2 sklepy gdzie nawet pomimo 2 wysyłek będzie taniej (morele mają oddziały w wielu miastach w polsce)

A własnoręczne złożenie komputera jest banalnie proste :) wystarczy poczytać instrukcje/opis podobnie jak się sprawa ma z datasheetami do scalaków :) a samemu zrobisz to lepiej aniżeli panowie ze sklepów którzy czasem walą fuszerki oraz się czegoś nauczysz :D

A swoją drogą ten Asus nie ma portu COM czego zapewne w przyszłości będzie Ci brakować.

Edytowane przez Pasjonat
  • Popieram 1

ale na płycie głównej tam trzeba coś przestawiać i nie wydaje mi się żeby to było proste a w tej kasie nie chce czegoś "upalić" na początku. I np jeżeli coś nie będzie pasowało to w sklepie mi wymienią na inną część a tak to co ja zrobie

ja tam bardziej w scalakach i mirkoklockach siedze niejeżeli w informatyce;D

Znalazłem grafike z 2gb ddr5

http://www.ram.net.pl/product_info.php?products_id=109090

co sądzicie??

Znalazłem grafike z 2gb ddr5 http://www.ram.net.p...ducts_id=109090 co sądzicie??

gtx 560ti jest już w porównywalnej cenie.

ja tam bardziej w scalakach i mirkoklockach

To witam "bratnią" duszę :)

Ale co przestawiać ? Montujesz procka + chłodzenie + ramki przykręcasz 9 śrubkami do obudowy >montujesz zasilacz>grafika> jakieś dyski> wszystko łączysz kabelkami przy okazji robisz cable managment i gotowe :)

Jeżeli miałbym to sam składać to rzeczywiście opłaca się nawet w dwóch sklepach kupić;D i rzeczywiście ta GTX 560 Ti jest dużo lepsza od tej 2GB pomimo większej pamięci.

gtx 560ti jest już w porównywalnej cenie. To witam "bratnią" duszę :) Ale co przestawiać ? Montujesz procka + chłodzenie + ramki przykręcasz 9 śrubkami do obudowy >montujesz zasilacz>grafika> jakieś dyski> wszystko łączysz kabelkami przy okazji robisz cable managment i gotowe :)

A kolega może programuje jakieś uC??