Nowaj 61941 Napisano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2016 Regression Liczyłem na coś więcej, ale mimo wszystko nie było źle. Typowy film na jeden raz. Jako ciekawostka - jednym z przejawów satanistycznej obecności w miasteczku jest wiszący na murze współczesny plakat Behemoth'a. Akcja dzieje się w roku 1990 3 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Cygaro, whisky i "Chłopcy z ferajny" - polecam. Cytuj Link to post Share on other sites
DeXtrous 716 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Interstellar - genialny film, świetne efekty i udźwiękowienie, jeden z najlepszych filmów jakie obejrzałem. Pozycja obowiązkowa dla każdego fana Sci-Fi, takich filmów się nie zapomina. Marsjanin - ten obejrzałem przed wymienionym wyżej. Warty obejrzenia i fabularnie może nie jest tak dobrze jak w przypadku "Interstellar", to cała reszta jest na poziomie i miejscami jest trochę komedii . Widząc Matta Damona w Marsjaninie nie spodziewałem się, że zobaczę go w roli Dr Manna w filmie Nolana, dwie podobne role. Następnym będzie Grawitacja, a później pewnie też coś podobnego (propozycje mile widziane), cholernie wciągająca tematyka. Edytowane 31 Stycznia 2016 przez DeXtrous Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 31 Stycznia 2016 Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Big short - nawet niezły. 7/10. Cytuj Link to post Share on other sites
Xarix 2265 Napisano 4 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Jak zwykle zaliczam poślizg... Przebudzenie Mocy. Na filmie się nie nudziłem aczkolwiek jest parę rzeczy , które mi osobiście się nie podobają. Przede wszystkim bohaterowie. Pomijając to , że Snoke wygląda jak pospolity ork a Kylo jak zagubiony pianista(choć to pasuje do jego charakterystyki) przy okazji chyba realizowany był jakiś projekt polityczny. Czarnoskóry Finn wydaje mi się postacią wciśniętą na siłę. Nie zrozumcie mnie źle ale piję do tego że jest to postać główna a bezpłciowa, bez charakteru. Zupełnie inne odczucia niż w przypadku Mace Windu, którego uważam za jedną z postaci , która w jakiś sposób ratuje pierwsze części sagi. Dodatkowo dziewczyna , która nagle budzi w sobie moc i bez jakiegokolwiek szkolenia bez problemu włada mieczem świetlnym. Scenariusz leci schematem Nowej Nadziei ale przy VII części sagi bez powtórzeń się nie obejdzie. Tak czy siak czekam na kolejną odsłonę. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Steve Jobs Absolutnie genialny Fassbender, który właśnie stał się moim faworytem do Oscara dla najlepszego aktora w roli pierwszoplanowej. Znajomość podstawowych faktów z biografii Jobsa niezmiernie mocno wskazana, bez tego film może wydawać się chaotyczny i niespójny. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Marta9112 0 Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 50 Twarzy Greya <3 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 @up, co w tym filmie jest wartego zobaczenia ? Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Napisy końcowe 9 Cytuj Link to post Share on other sites
PatrykT 6221 Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Byłem na tym w kinie w zeszłym roku z narzeczoną, to w połowie filmu zgadałem się z gościem siedzącym obok i graliśmy w jaką strzelankę na telefonach ... Luba też jakoś nie była tym tworem zachwycona Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 6 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 (edytowane) Pitbull:Nowe Porządki,spodziewałem się więcej,trochę mało gry Grabowskiego.Ogólnie du*y nie urywa jednak warto zobaczyć. Edytowane 6 Lutego 2016 przez chudy131080 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 7 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Danny Collins - dobry, lekki z dawką przyjemnego humoru i momentami drastycznych sytuacji życiowych. Pacino mimo lat daje rade. Świetna Bening. Spokojnie do oglądnięcia w luźniejszy wieczór. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 http://www.imdb.com/title/tt3460252/ Długi (ale nie aż tak jak once upon a time in america), akcja w jednym pomieszczeniu ale nawet przez minutę się nie nudziłem. W sumie, jak popatrzymy na bękartów, django i teraz hateful8 to ten ostatni to taki kolejny krok na etapie "krwawego artystycznego rozliczenia się z rasizmem, antysemityzmem itd" (IMO).... na jednej z płaszczyzn. Na innych wszystkie trzy to bardzo dobrze zrobione kino akcji z czarnym humorem i super dialogami. Momentami ekstremalnie zabawne. Ale żeby też być szczerym to jakość od czasu pulp fiction jakby lekko spada. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
FFilkry22 66 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Sędzia(2014), bardzo dobry film, polecam Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 8 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Makbet 2015 - z jednej strony dobra gra aktorska Fassbendera i Harrisa też oraz koncepcja ujęć, obróbka graficzna. Z drugiej ciężki w odbiorze i nie chodzi mi o język, tylko o interpretację reżysera. Nie jest ona przedstawiona na tacy, wymaga większego zaangażowania. Oglądałem go nie pamiętając specjalnie treści, dlatego przestrzegam przed przypominaniem sobie jej poprzez akurat tą odsłonę. Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 9 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 9 Lutego 2016 "Jurrasic World"- niby wszystko było ale... te 4 dino-malce są takie sweet Polecam dla zabicia nudy, na raz. Cytuj Link to post Share on other sites
kapissza 3 Napisano 10 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 10 Lutego 2016 Ja polecam "Creed: Narodziny Legendy". Bardzo fajny film. Na pewno mniej w nim wątku sentymentalnego niż w "Rockym Balboa", co w filmach tego gatunku nie jest za bardzo potrzebne . No i w końcu dali temu Rockyemu spokój, biedak nie musiał już w tym wieku walczyć Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 http://www.imdb.com/title/tt3460252/ Długi (ale nie aż tak jak once upon a time in america), akcja w jednym pomieszczeniu ale nawet przez minutę się nie nudziłem. W sumie, jak popatrzymy na bękartów, django i teraz hateful8 to ten ostatni to taki kolejny krok na etapie "krwawego artystycznego rozliczenia się z rasizmem, antysemityzmem itd" (IMO).... na jednej z płaszczyzn. Na innych wszystkie trzy to bardzo dobrze zrobione kino akcji z czarnym humorem i super dialogami. Momentami ekstremalnie zabawne. Ale żeby też być szczerym to jakość od czasu pulp fiction jakby lekko spada. Mógł równe dobrze mieć tytuł: "Historia pewnego koca" i rzeczywiście odstaje od poprzednich filmów Tarantino. Cytuj Link to post Share on other sites
kubbak 10135 Napisano 11 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Zapowiada się kawał solidnej rozwałki. Cytuj Link to post Share on other sites
Antiax 2428 Napisano 12 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Ktoś już widział Deadpoola i może podzielić się opinią jak ocenia jakość translacji ? Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 13 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 13 Lutego 2016 (edytowane) Zjawa - nie ma co tu dużo pisać. Film z tych, które trzeba zobaczyć. Edytowane 13 Lutego 2016 przez d i l Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 Ktoś już widział Deadpoola Wieczorem zdam relację. Deadpool Dokładnie to, czego się spodziewałem - absolutna rewelacja. Nieprzerwane salwy śmiechu od napisów początkowych po końcowe. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 14 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 14 Lutego 2016 (edytowane) Też właśnie obejrzałem Deadpoola i jest świetny. Brutalny, wulgarny, dużo krwi, akcji i bardzo dużo humoru który przypadł mi do gustu. Jak zdjął maskę, to lałem ze śmiechu Polecam. Edytowane 14 Lutego 2016 przez MasterBarti 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 The Hateful Eight Nie nudziłem się, ale jakoś specjalnie zachwycony również nie jestem. Niespełna trzy godziny minęły dość szybko, co przy filmach tej długości zdarza się rzadko, jednak przez cały ten czas nie było ani jednej sceny, która sprawiłaby bym musiał zbierać szczękę z podłogi. Bardzo solidne rzemiosło. Tylko tyle i aż tyle. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 15 Lutego 2016 Udostępnij Napisano 15 Lutego 2016 Zjawa - nie ma co tu dużo pisać. Film z tych, które trzeba zobaczyć. Moim zdaniem film to średniak, który przeszedłby bez większego echa, gdyby nie hype i nominacje do oskara. Film cierpi na dłużyzny a główny bohater ma chyba kody na nieśmiertelność, bo powinien wyzionąć ducha ze 3 razy, no i zakończenie... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts