Skocz do zawartości

FILMY - warte obejrzenia

Recommended Posts

BIG - nie spodziewałem się tak wysokiej oceny Robocopa. Przyznam że nie oglądałem i moje nastawienie, jest podobne jak Twoje na początku ;) Cóż, pozostaje mi obejrzeć i ocenić.

W każdym razie na dziś polecam „Prisoners" (Labirynt) - Jake Gyllenhaal jak zwykle w formie.

• Popieram 1

Może zbyt optymistycznie podszedłem do oceny. Jednak nic na to nie poradzę. Siedzi we mnie dzieciak i tylko się cieszyć z możliwości obejrzenia takiego filmu. Dla porównania Volverine 5/10, avengersi 6.5/10.

Capote 

http://ia.media-imdb.com/images/M/MV5BMTczMzU0MjM1MV5BMl5BanBnXkFtZTcwMjczNzgyNA@@._V1_SX640_SY720_.jpg

Film 7/10

Philip Seymour Hoffman 10/10

Nie dla wszystkich. Szary, bury, ponury film o relacji pisarza ze skazanym za zabójstwo. Wszystko wygrał PSH, każdy kadr, ujęcie.

http://g-ecx.images-amazon.com/images/G/02/uk-dvd/sony/cap3.jpg

• Popieram 1

ROBOCOP'2014

1. Pegi13 - to niestety widać, a czuć że twórcy chcieli więcej pokazać...

Może będzie na płytach wersja rozszerzona. W zasadzie jestem przeciwny takim odgrzanym kotletom, które sprzedadzą się bez względu na włożony wysiłek w ich produkcję. Wolałbym jakąś kontynuację, coś na wzór nowego Tron-a.

Wszystko rozbija się o dystrybutorów, którzy za wszelką cenę walczą o p13:/ kasa, kasa.

Widać, że reżyser się tym dusił. Kilka scen, na 100% było nagrywanych w kilku wersjach.

Nie nazwałbym tego odgrzanym kotletem. Minęło 27 lat.

Mają licencję na 3 części :/

Sarah Connor będzie grać babeczka od smoków z gry o tron. Nic więcej nie wiadomo. Ja codziennie płaczę, a kolega już od kilku dni zaiwania na klęczkach do Częstochowy.

• Popieram 1

Wałkowłem ten temat kilkanaście godzin.

Jeśli nowa trylogia z nowymi aktorami to jedynym rozwiązaniem jest doprowadzenie do momentu wysłania T800 w przeszłość.

Historia zatacza koło. Koniec kropka. W skórę i na półkę.

Mają licencję na 3 części :/

Sarah Connor będzie grać babeczka od smoków z gry o tron. Nic więcej nie wiadomo. Ja codziennie płaczę, a kolega już od kilku dni zaiwania na klęczkach do Częstochowy.

...a w serialu Connor grała ta bratolubna - k o ł o m y j a :facepalm:

Na coś takiego natrafiłem  http://www.filmweb.pl/serial/Oz-1997-108340

Opis filmu:

"Oz - tak popularnie nazywane jest stanowe więzienie o zaostrzonym rygorze. Akcja rozgrywa się głównie na oddziale eksperymentalnym zwanym Em City, lecz także w strefie cel śmierci, cel izolacyjnych jak i na oddziałach ogólnych. Przez sześć lat widzowie obserwowali dole i niedole, codzienne zmagania z sobą samym i z innymi ludźmi zarówno więźniów jak pracowników."

Z ciekawości właśnie zerknąłem na trailer i... chyba puścili w nim cały film...

Nie oglądam trailerów. W tym przypadku pewny syfu oglądałem i to bsrdzo wnikliwie. Wręcz klatkowałem niektóre sceny.

Dlatego tym bardziej byłem zaskoczony inplus.

Może dlatego, że bardziej przemawia do mnie taki film niż kolorowe rajtuzy, czy koleś z młotkiem. To właśnie dlatego lubię Dark Knighta, a nie Kapitana Hamerykę:)

To czego w trailerach nie czuć i nie słychać to głos Alexa/Robocopa oraz dźwięk silników podczas każdego ruchu.