Skocz do zawartości

FILMY - warte obejrzenia

Recommended Posts

Hardcore Henry

Czapki z głów.

Dawno nie widziałem tak solidnej rzeźni. Film akcji, będący mokrym snem każdego, kto lubi FPS'y i nie przeszkadza mu w nich zbytnio szczątkowa fabuła, pod warunkiem, że cała reszta jest na miejscu. Tutaj na miejscu jest zaś wszystko, a wrażenia podczas filmu mogę porównać chyba jedynie do Fury Road, choć to oczywiście nie ta liga.

Pozycja absolutnie obowiązkowa dla każdego nerda i fana pop-kultury. Na pewno kupię Blu Ray'a.

• Popieram 2

@up - trochę smutno, fakt. Jednak myślę, że będzie ciekawszy niż trzeci, który właśnie skończyłem.

Tak czy siak, jest to serial wyjątkowy.

Najgorsze jest to oczekiwanie na kolejny sezon, kiedy już trochę zdarzeń z poprzedniego człowiekowi umknie.

Szczególnie, jak się ogląda kilka innych seriali w tle.

Star Trek: Beyond

Chyba najlepsza z nowych części, chociaż to ocena na gorąco, kiedy w głowie mam jeszcze Sabotage Beastie Boys'ów i nie zeszła ze mnie fala podniecenia wywołanego wzmianką o Xindi.

Beyond, w przeciwieństwie do dwóch poprzedników, nie próbuje być nową wersją klasyki. To osobna opowieść, klimatem mocno przypominająca najlepsze momenty serialu "Enterprise", który choć nie cieszy się zbytnią estymą u hardkorowych trekkies, dla mnie stanowi jedną z najbardziej udanych odsłon franczyzy. Nawiązań do ery kapitana Archera jest tu więcej, ale są rzeczy, których spoilować po prostu nie można.

Do kin!

• Popieram 3

Sabotage Beastie Boys'ów
Kapitalny kawałek - muzyka i wideoklip  oglądany przeze mnie mnóstwo razy, do tej pory mi się nie znudziły.

e://

Małża dostała voucher'y na nowych "Ghostbusters", których można sobie darować.

• Popieram 1

Nam się dzisiaj poszczęściło - na oba bliety, w ramach akcji cokryjebilet w Cinema City, dostaliśmy po voucherze 1+1 :D

których można sobie darować.

Dzięki za info, rozważaliśmy. 

• Popieram 1

dostaliśmy po voucherze 1+1
 Szczęściarze. My wygraliśmy, jak to ładnie nazwali, 2 x "powiększenie zestawu średniego", czyli równowartość 4zł. :]  

BTW - bardzo dawno nie jadłem popcornu, a że od dłuższego czasu w moim codziennym jadłospisie soli jest tyle, co kot napłakał, to po paru garściach amerykańskiego wynalazku ściągnęło mi wary jak gumkę na włosach. Minęły już prawie 4 godziny od tego posiłku, a wciąż mam usta lekko znieczulone.

• Popieram 1
  • 2 tygodnie później...

http://www.imdb.com/title/tt1592525/?ref_=nm_flmg_wr_19

Na większość filmów dzisiaj wychodzących prycham bo są mało oryginalne... remake za remake i remake pogania albo serie ze zmieniającymi się podtytułami. Gdzie tak świeże oryginalne tytuły jak np. Alien w 1979? Ten obejrzałem z ciekawości bo trafiłem na info, że Besson zapłaci Carpenterowi pół melona euro za to, że niby splagiatował legendarny Escape from New York. Dużo ekstremalnie prostych ale zabawnych tekstów, które z miejsca przekonały mnie do tego filmu. Polecam.

• Popieram 1
  • 2 tygodnie później...