Luigio 1 Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 Byłem na przepremierze Batman vs Superman. Jak komuś podobał się Man of Steel to polecam. Film ma klimat podobny do swojego poprzednika, ale nie popełnia już tych samych błędów. Można mieć zarzuty, co do niektórych rozwiązań fabuły ale jest to zdecydowanie krok naprzód. Na pewno mi bardziej odpowiada takie poważne i mroczne podejście do superbohaterów niż to co robi Marvel. Btw Batman rządzi! 1 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 30 Marca 2016 Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 3 sezon Hannibala - no teraz Mads wypada iście jak wątróbka Pazziego - z przyklaśnięciem Po części strasznie prześlimaczony, z drugiej strony lesbijski seks i cycki nie byle kogo - suma summarum w porządku Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 31 Marca 2016 Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Star Wars Rebels Pierwszy sezon był dla mnie żenująca bajką dla dzieci, lejącą ciepłym moczem na prawie czterdziestoletni dorobek Expanded Universe, a każdy kolejny odcinek oglądałem niemal na siłę. Odejście z serialu po pierwszej serii Greg'a Weisman'a dość jasno pokazuje, czyja była to wina. Mającemu większą swobodę Dave'owi Filoni'emu udało się wyprowadzić produkcję na prostą, kierując ją, podobnie jak ostatnie sezony The Clone Wars, w zdecydowanie bardziej mroczne i dorosłe rejony. Nieścisłości i jawne bzdury nadal się pojawiają, ale podobnie jak w przypadku The Force Awakens - za sprawą raczej udanego całokształtu jestem je bez problemu w stanie wybaczyć. Finał drugiego sezonu pozostawił we mnie naprawdę spory niedosyt, a to chyba najlepsze, co można powiedzieć o jakimkolwiek serialu. Darth Maul zawsze bardzo na propsie. Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 8 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2016 Peaky Blinders - ktoś, coś może powiedzieć o tym serialu? Cytuj Link to post Share on other sites
kbrbabzbtb 1123 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 http://www.imdb.com/title/tt1663202/?ref_=nv_sr_1 Oskar dla Leo? Nie to żebym był fanem młodego Stuhr`a ale podsumował jego grę aktorską w tym filmie dobrze. On nawet nie pasuje do tej roli trapera. Do roli wymuskanego cwaniaka z Wall Street owszem i za to można go było docenić. Ale oskar za wycie i stękanie podchodzące pod kicz to przesada. BTW, Tom Hardy nadaje się na trapera. Leo to urodzony bankowiec, makler i sprzedawca ubezpieczeń. Opowiedziana historia mnie nie porwała, bohaterowie nie mogliby mnie mniej obchodzić ale wizualnie, zdjęcia etc film piękny. Można by wyrzucić wszystkich z planu i powstałby dobry film o naturze ala BBC Life. Nawet podobny styl kadrowania, ujęć itd. Cytuj Link to post Share on other sites
jack78 2 Napisano 10 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2016 Mam identyczne zdanie o tym filmie. Wywalić aktorów i mamy piękny film przyrodniczy. wysłane z RedMi Note 3 Pro za pomocą Tapatalk Cytuj Link to post Share on other sites
mabrothrax 5730 Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 Byłem w kinie na Hardcore Henry - pokochałem ten film 1 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 11 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2016 "A Perfect Day" - Benicio Del Toro i Tim Robbins na jednym ekranie. Dobre luźniejsze kino z przyzwoitą dawką humoru, warto oglądnąć. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2016 Doctor Strange 2 Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 26 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2016 Zmęczyliśmy wczoraj Ant-Man-a w 3d. Kawał fajnego filmu z lekką dawką humoru, ogólnie niezły ubaw. Efekty 3d znakomite. Warto oglądnąć. http://s32.postimg.org/tjkqfye83/image.gif Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 The Night Manager Po obejrzeniu 2 z 6 odcinków jestem zachwycony (kupiony byłem już po pierwszym, drugi jedynie potwierdził transakcję). James Bond w konwencji filmów z Craig'iem + Dr House jako villain. Oglądać, nie ma się nad czym zastanawiać. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
radosuaf 807 Napisano 27 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 James Bond Yay! w konwencji filmów z Craig'iem Nay... Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Oto nowa Lara Croft http://www.ppe.pl/news/43338/mamy-nowa-filmowa-lare-croft-angelina-jolie-zastapiona-przez-alicie-vikander.html 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Clark K. 34 Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Oto nowa Lara Croft http://www.ppe.pl/news/43338/mamy-nowa-filmowa-lare-croft-angelina-jolie-zastapiona-przez-alicie-vikander.html Ładna Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Taka sobie Cytuj Link to post Share on other sites
droid 1091 Napisano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Ta z Star Wars ładniejsza imo. Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 4 Maja 2016 Udostępnij Napisano 4 Maja 2016 Starcrash Oglądanie tego filmu na trzeźwo jest mocno niewskazane - nie wiem, czy dać mu 8, czy też może 2 na 10. Granica pomiędzy "zły" i "śmieszny-zły" jest tutaj wyjątkowo płynna. Włoska wariacja na temat Star Wars, której nie powstydziłby się sam Ed Wood, z David'em Hasselhoff'em w roli kosmicznego księcia 2 Cytuj Link to post Share on other sites
SKEEPER 16089 Napisano 6 Maja 2016 Udostępnij Napisano 6 Maja 2016 Karski i władcy ludzkości Trochę historii w ciekawej oprawie - raczej dla osób, które lubią filmy dokumentalne z licznymi wstawkami autentycznych zdjęć i kinematografii tamtych czasów. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Andrew 5940 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 (edytowane) Świeżo po seansie Capitan Ameryka - Wojna Domowa No nie powiem że udał im się film, jeden z najlepszych ekranizacji Marvella ever, Spidey choć krótko grał dostarczył niezłej dawki humoru, niby ilość nie idzie z jakością ale ci trzymają tę serię w niezłej kondycji Polecam każdemu 9/10 bo jestem #Team Stark Edytowane 7 Maja 2016 przez Ragnar Lothbrok 2 Cytuj Link to post Share on other sites
bololabich 1559 Napisano 7 Maja 2016 Udostępnij Napisano 7 Maja 2016 Ładna nah... totalnie nie pasuje do roli bo nawet nie przypomina Lary z gier 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Nowaj 61941 Napisano 8 Maja 2016 Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 The Witch Minor spoiler alert! Dawno nic mnie tak nie rozczarowało. W całym filmie były, IMHO, może ze trzy dobre sceny, z czego jedna i to dość krwawa, na samym początku, więc apetyt miałem spory. Niestety, środek filmu to sroga nuda, o ile kogoś specjalnie nie interesuje życie Jehowych w Nowej Anglii. Ponieważ liczyłem na horror, a nie na doroślejszą wersję czegoś na wzór "Domku na prerii", zachwycony nie byłem. Finał, nie powiem, nawet dość znośny, ale nie wiem, czy warto poświęcać 90 minut dla gadającego kozła i kilku nagich lasek przy ognisku. Jeśli ktoś się zastanawia - raczej odradzam. The Fly Jeden z pierwszych filmów, jakie posiadałem na VHS'ie, więc w momencie, gdy zacząłem zbierać oryginały, oczywistą rzeczą było to, że z sentymentu kupię wydanie na Blu Ray'u. Nie widziałem Muchy od ponad 15 lat i z wielką radością mogę stwierdzić, że film ten zestarzał się bardzo godnie. Efekty praktyczne można z czystym sumieniem ustawić obok tych z "The Thing" Carpenter'a, a muzyka Howard'a Shore'a jest jak zwykle ponadczasowa. Jeśli ktoś nie widział - pozycja absolutnie obowiązkowa. Tym, którzy widzieli, podobnie jak ja - całe wieki temu - proponuję odświeżyć. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Clark K. 34 Napisano 10 Maja 2016 Udostępnij Napisano 10 Maja 2016 Kapitan Ameryka: Wojna bohaterów Film dostarczył i to jak. Bawiłem się świetnie od początku do końca. Bitwa na lotnisku to chyba najlepsza scena walki w filmach o superbohaterach ever. Podobało mi się to, że nawet jeżeli w filmie przewija się cała masa postaci to każda dostała swoje pięć minut chwały (Black Panter wypadł kozacko, Spider-Man był rewelacyjny i czekam na jego solowy film). Moim zdaniem Wojna bohaterów zjada BvS na śniadanie i pokazuje jak powinno się kręcić filmy o starciu superbohaterów. Film dostaje ode mnie 9/10 i czekam na Blu-Ray. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 12 Maja 2016 Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Cytuj Link to post Share on other sites
sid vicious 16131 Napisano 12 Maja 2016 Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 The Night Manager Wczoraj skończyłem. Miód. To co radzi Nowaj w 95% pokrywa się z moim gustem czy wrażeniami po obejrzeniu danej pozycji. (Choć te 5% rozbieżności jest póki co jedynie na zapas, bo nie umiem sobie z głowy przypomnieć z czego bym żałował po obejrzeniu z Listy Nowaja) 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 14 Maja 2016 Udostępnij Napisano 14 Maja 2016 Mam tak samo. Daję jednak 10% marginesu bo Nowaj ma tendencje do katowania się horrorami klasy B które z miejsca dają mi raka 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts