Skocz do zawartości

FILMY - warte obejrzenia

Recommended Posts

http://inkprince-wp.upstatement.netdna-cdn.com/wp-content/uploads/2013/11/12-years-a-slave.jpg

Wczoraj małża zmusiła mnie do obejrzenia "12 lat za murzynami".

Wymigałem się bólem głowy po 30 minutach. Warto wracać? Ktoś z kolegów oglądał?

Jestem po czterech odcinkach trzeciego sezonu The Killing.
Mam wrażenie, że ktoś ugotował cienką zupę w brudnym garnku po pysznej fasolce po bretońsku.

Co mnie obchodzą jakieś małoletnie prostytutki. Niech sobie te kolce w mózg powpinają. Klimat pedofilów, emo dzieciaków i psychola za kratkami do mnie nie trafia.

Sezin 1 i 2 to majstersztyk. Splecenie dochodzenia z wątkiem cierpiącej rodziny i kampani wyborczej, okraszone dwoma zupełnie innymi charakterami Linden i Holdera. CUD.

Za chwilę kończę pracę i chciałbym jakoś solidnie zamknąć ten weekend. Zupełnie nie mam ochoty na ciąg dalszy.

• Popieram 1

Ja oglądałem film "12 years of slave"

No cóż powiedzieć - film mocny.Brutalna prawda. Oglądałem do końca za jednym razem.

Jednak warto go oglądnąć. Gra aktorska bardzo dobra i bardzo przekonująca. Moja ocena jako film na faktach twarda 9ka na10.

Mam takie offowe pytanie:

Naprawdę oglądacie trailery filmów i seriali, które zamierzacie obejrzeć?

Od czasu Terminator: Salvation tego nie robię. Ba! zauważyłem nawet, że syn od razu przełącza kanał i nawet wychodzi ze mną z sali kinowej jak leci nowy trailer. 

Staram się tego nie robić od czasu Terminatora 3. Genialny trailer, beznadziejny film. Obecnie szybko wyłączam serial, jeśli wiem, że będzie zapowiedź kolejnego odcinka.

• Popieram 1

od czasu Terminatora 3. Genialny trailer, beznadziejny film

W pracy przyjęliśmy uchwałę uchwałę ignorującą fakt istnienia tego filmu.

szybko wyłączam serial, jeśli wiem, że będzie zapowiedź kolejnego odcinka.

Tak samo:) Najgorszy w tym jest pierwszy odcinek Hannibala, na końcu streszczają cały sezon...

Byłem ostatnio na drugiej części 300. Jak komuś podobała się jedynka to myślę, że na dwójce się nie zawiedzie. Film dalej jest plastyczny oraz komiksowy. Co prawda główny bohater nie porywa ale za to mamy po drugiej stronie Artemizję graną przez Ewę Green - bardzo fajnie wyszła. Ogólnie film typowo kinowy z racji dużej widowiskowości...

Need for speed.
Nie jest to film "oskarowy" ale przecież nie tego oczekuje się od tego tytułu. Jak ktoś chce zobaczyć kilka niezłych "supercarów" to dla relaksu można skoczyć do kina. Film oglądało się przyjemnie i ja osobiście dostałem to czego chciałem - kiedy ulice stają się torem wyścigowym ;)
14 zł to nie majątek w końcu.
Oglądał ktoś Kapitana Amerykę ? (prosiłbym o wrażenia)
300 oczywiście też wsysnę ;)

"Need for speed", "Szybcy i wściekli" itp. - IMO: 16 lat temu powstał film, który do dzisiaj jest wyznacznikiem jakości nakręconych pościgów, mimo tego, iż jego fabuła jest zupełnie o czymś innym.

Ronin

http://i.imgur.com/x5t25qZ.jpg

• Popieram 3