Skocz do zawartości

FILMY - warte obejrzenia

Recommended Posts

http://i.imgur.com/FxamO81.jpg

7/10 - Fajnie się ogląda, szczególnie jeśli ktoś lubi kraj kwitnącej wiśni. Film o wiele lepiej by się oglądało po Japońsku z napisami.

Niestety angielski zabiera dużo uroku. Obejrzeć można w promocji, lub poczekać na brd i pożyczyć od kolegi.

„Rush" - dobry, nawet powiedziałbym bardzo dobry, ale czegoś mi zabrakło.

Na pewno wart obejrzenia z wielu względów (ten retro klimat, dobre efekty) oraz piękna Olivia Wilde.

Jedyna celna puenta w tej całej marnej imitacji Gervaisa ;) 

A tak w temacie. Zaliczyłem w ten weekend 2 dobre filmy. 

Rush- plastikowy Thor obsadzony w roli która idealnie do niego pasuje wypada bardzo dobrze. Film rewelacyjny i z radością do niego wrócę. Dramaturgia troszkę cierpi jeśli zna się historię F1 ale Daria była zachwycona. Dla tych którzy nie znają historii F1 9/10. Dla tych którzy więdzą jak wygląda Lauda mocne 8 i moja szczera rekomendacja.

Wilk z wall street- rewelacyjna komedia która budzi swędzenie w spodniej części pleców na myśl o tym że to w taki sposób rodzą się światowe kryzysy finansowe ;) Zdrowo się uśmiałem choć film jest troszkę przydługi i z czasem traci początkową moc.

Podobało mi się że nie silono się tu na moralizatorstwo i dokładnie pokazano że bogaty złodziej nadal jest bogaty i nigdy nie dostanie po du**e.

. Mocna ósemka.

Gust filmowy to sprawa mocno indywidualna i z moich znajomych mam tylko kilka osób których polecane filmy oglądam będąc pewnym że mi się spodobają (i działa to w obie strony). Okazuje się jednak że Grawitacja jest wyjątkiem od tej reguły. Dawno nie widziałem filmu który tak mocno polaryzuje widownię. Osobiście oglądnąłem go z zapartym stolcem i byłem pewny że seans trwał 15 minut.

Wkręcony byłem na tyle że złapałem się na wstrzymywaniu oddechu kiedy bohaterce zaczynało brakować tlenu i nerwowym rozglądaniu się za nadlatującym kosmicznym złomem (aż sprawdzałem zegarek).

Byłem zdziwiony gdy usłyszałem że kilku moich znajomych solidnie się na tym filmie wynudziło. Ot, widać takie kino.

• Popieram 5