Yogi. 0 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam. A więc tak kupiłem komputer i teraz pozostaje mi sprawa grafiki przeglądając komputronika natrafiłem na bardzo ciekawy model w rozsądnej cenie. http://www.komputronik.pl/index.php/product/81917/Podzespoly-PC/Karty-graficzne/Radeon_4890_HIS_1GB_HDMI&DVI_(PCI-E)_iCooler_x4.html Bo chciałem kupić vapor-x ale widzę ze ta cena jest atrakcyjna jak na niereferncyjną konstrukcję. Mógłby ktoś coś powiedzieć o tym chłodzeniu?? Czy ciche jest i ogólnie jak z temperaturami?? EDIT: Może inaczej zadam pytanie. Czy ta karta to okazja w tak niskiej cenie?? Czy po prostu to chłodzenie to lipa i dlatego taka tania?? Cytuj Link to post Share on other sites
_nick_ 19 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Fajna karta, fajna cena - warto ją wziąć Chłodzenie jest dobre, a czy będzie ciche to zależy na ile % ustawisz wiatrak i np. jaką masz wentylację w obudowie, ale HISy z takimi chłodzeniami są zawsze ciche. Cytuj Link to post Share on other sites
torture 107 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Na pewno cichsze od referencyjnej turbiny. Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 niezla ale zobacz i te z bardziej rozbudowanym i niewatpliwie wydajniejszym chlodzeniem http://www.esc.pl/product_info.php?cPat ... s_id=18095 Cytuj Link to post Share on other sites
danieloslaw1 154 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 a jaką masz teraz grafe? Ja bym poczekał na nowe chipy! Cytuj Link to post Share on other sites
toniek-94 207 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 danieloslaw1 dobrze gada uzbieraj jeszcze kasy i za niedługo kupisz coś pokroju hd 5870 lub gtx 300 i to na pewno będzie lepszy wybór niż hd 4890 . Cytuj Link to post Share on other sites
lopez2 36 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 nic nie zbieraj i nigdy nie kupuj nowosci - wydasz koszmarna sume na karte ktora po pol roku bedzie warta tyle co zaproszenie babki na loda jak wyjda nowe to sie oplaci kupic stare za odpowiednio mniejsza kase Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 bierz tego radka, his dobra firma. Nowa kartę kupisz za 2 miesiące najwcześniej (radeona), mozesz czekać w sumie i tak nie ma w co grać teraz. Licz sie z tym ze na dzień dobry radek ma stać 299$ (tyle co gtx 285 teraz) + marża naszych sprzedawców i "podatek od nowości" (tak piszą przynajmniej) Cytuj Link to post Share on other sites
pikn94 0 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 bierz tego radka, his dobra firma. Nowa kartę kupisz za 2 miesiące najwcześniej (radeona), mozesz czekać w sumie i tak nie ma w co grać teraz. Licz sie z tym ze na dzień dobry radek ma stać 299$ (tyle co gtx 285 teraz) + marża naszych sprzedawców i "podatek od nowości" (tak piszą przynajmniej)Nie wiem ale ty myslisz że on śpi na pieniądzach ? za 2 miesiące kupi nową i następne 800 zł zastanów się to lepiej niech kupi teraz dużo lepsza albo poczeka chociaż jestem za tym żęby kupił hd 4890 bo starczy na długo Cytuj Link to post Share on other sites
leon691 39 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 bierz tego radka, his dobra firma. Nowa kartę kupisz za 2 miesiące najwcześniej (radeona), mozesz czekać w sumie i tak nie ma w co grać teraz. Licz sie z tym ze na dzień dobry radek ma stać 299$ (tyle co gtx 285 teraz) + marża naszych sprzedawców i "podatek od nowości" (tak piszą przynajmniej)Nie wiem ale ty myslisz że on śpi na pieniądzach ? za 2 miesiące kupi nową i następne 800 zł zastanów się to lepiej niech kupi teraz dużo lepsza albo poczeka chociaż jestem za tym żęby kupił hd 4890 bo starczy na długo nie, to troche inaczej. Najpierw poleciłem mu radka ale w trakcie pisania posta doszedłem do wniosku że opcja z czekaniem też najgorsza nie jest Czy ja wiem czy az na tak długo? To zależy w jakich rozdzielczościach sie gra, w jakich ustawieniach i jaki framerate się lubi. Cytuj Link to post Share on other sites
Yogi. 0 Napisano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 a jaką masz teraz grafe? Ja bym poczekał na nowe chipy!Właśnie chodzi o to że mam cały zestaw oprócz grafiki. I na integrze jadę. Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 To bierz tego radka i ciesz się nowym sprzętem. Prawdą jest, że premiery nowych GPU już niedługo, ale myśląc w ten sposób zawsze będziesz na coś czekał i nigdy nie będziesz zadowolony z tego co masz a chyba nie o to chodzi. Obecnie faktycznie nastał sezon ogórkowy na gry, ale zawsze możesz sięgnąć po tytuły sprzed kilku miesięcy albo i starsze. Jakiś czas temu odpaliłem (po raz pierwszy) Fallout3 i wciągnęla mnie giera bez reszty. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts