mabrothrax 5730 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Ten ze zdjęcia to taki biały kruk 1 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Na TVN Turbo oglądałem kiedyś o tych pierwszych rajdowych statkach,Audi drogie w chooy. Cytuj Link to post Share on other sites
ALF 28963 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Coś już masz na oku? Myślę, że na 85% będą wrzucone Speedline Corse 2120 Turini. Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17835 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Grafitowe by dobrze pasowały lub czarne (moim zdaniem) http://www.allvehicles.co.uk/9709.jpg 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Za bardzo nie usztywniaj bo spawy puszczą Nic nie puści Przy mondziaku takie mody? Ta. Robione przez Deuter w Olkuszu. Dzwonisz albo piszesz do nich i robią Ci jakie chcesz o ile technologicznie jest to możliwe. Są takie tuleje, których niestety nie da się wymienić na poli. Zaczynam od podwozia czyli zawias i heble (z foki RS MK1) a potem dopiero moc. Na początek robi się przyczepność i spowalniacze a potem zabiera się za przyśpieszenie i V-max. Chociaż w moim przypadku bardziej zależy mi na przyśpieszeniu, co bym miał najlepsze czasy między światłami w mieście 2 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Zawstydzisz nie jednego w beemce itp. Cytuj Link to post Share on other sites
dante2kx 1095 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 (edytowane) Grafitowe by dobrze pasowały lub czarne (moim zdaniem) Do czerwonych samochodów tylko czarne felgi! (a do bordowych to nie wiem ) Edytowane 24 Marca 2016 przez dante2kx Cytuj Link to post Share on other sites
Biafra 16739 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Albo złote jak w 4C z seen through glass (joke) Cytuj Link to post Share on other sites
Vieworld 2608 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Do czerwonych samochodów tylko czarne felgi! (a do bordowych to nie wiem ) Nigdy nie lubilem czarnych felg.. dla mnie nie maja efektu... najladniejsze grafitowe z dodatkiej srebrnego lub koloru nadwozia.. chociaz sa wyjatki, do czerwonego ladnie wygladaja czarne felgi ale... jak ponizej: http://bestwheelsadvice.com/wp-content/uploads/2015/02/Black-truck-rims-with-red-accent.jpg Cytuj Link to post Share on other sites
MoonWalk 159 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 (edytowane) Albo złote jak w 4C z seen through glass (joke) Ja lubię złote, ale tylko w wybranych autach (i to niekoniecznie musi byc impreza) Wg mnie wyglądają dosyć soczyście przy grafitowym kolorze nadwozia I przy białym też. Czerwony ciekawie się prezentuje z miedziano-brązowymi lubo coś w ten deseń i oczywiście z białymi Edytowane 24 Marca 2016 przez MoonWalk Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 24 Marca 2016 Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Zawstydzisz nie jednego w beemce itp. Po usztywnieniu tyłu, wstawieniu rozpórki kielichów z przodu oraz tylnej rozpórki, wymianie stabilizatorów z 16mm na 21mm trzyma się na zakrętach dobrze, pomimo zimówek i 14" Wstawię nowe amory i niższe twardsze sprężyny H&R, jakąś felgę 16" co by hamulce zmieścić i będzie bajka. Potem tylko rozebrać silnik żeby zrobić mu generalkę i będę ładował 1 bar... no może 1.5 Cytuj Link to post Share on other sites
chudy131080 14114 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 A nie sądzisz że to trochę taka sztuka dla sztuki inwestować w mondziaka?Nie lepiej kupić lepszy statek i w niego inwestować? Cytuj Link to post Share on other sites
CyborgDE 4319 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 A nie sądzisz że to trochę taka sztuka dla sztuki inwestować w mondziaka?Nie lepiej kupić lepszy statek i w niego inwestować? Czy ja wiem. Jeśli kogoś stać i sprawia mu to fun, to czemu nie. Skoro ludzie kupują świecące wentylatorki do komputera i WC, zamiast różnicę w cenie dopłacić do mocniejszych bebechów, to czemu inni nie mogli by ładować pieniędzy w samochody pokroju radiowozu Luksona. Takie hobby, które ciężko racjonalnie wytłumaczyć. Po prostu zamiast kupić coś lepszego ładujesz pieniądze w swojego złomka. Sam nazywam to sobie "Syndromem Upgrade". Zamiast wymieniać na nowe cały czas ulepszasz to co masz. Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 @Up i 2xUphttps://youtu.be/iejDWSQEsqI to co ja robię ze swoim złomkiem to tylko pikuś z tym co robi koleś na tym filmiku i na całym swoim kanale z tym samochodem.... Polerowanie głowicy żeby mieć 1KM więcej, malowanie dla 2stopni oleju mniej i inne takie. 4 Cytuj Link to post Share on other sites
MasterBarti 945 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 @up, kolesiowi musi się kompletnie nudzić w domu Cytuj Link to post Share on other sites
dadulek 9363 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 A ja wlasnie lubie takie sleeper'y.Po Keakowie buja sie koles w polonezie z W12 6l wzbogaconym o 2 turbinki. Cos pięknego. Nie sztuka kupić fure 600km za gruby hajs. Ja cos takiego nazywam pasja. Osobiscie mnie sie marzy Fiat 125p V8 bikompresor 4 Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 A nie sądzisz że to trochę taka sztuka dla sztuki inwestować w mondziaka?Nie lepiej kupić lepszy statek i w niego inwestować? Jak nie przekroczy budżetu równego zakupowi ST 220 to hulaj dusza Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 budżetu równego zakupowi ST 220 Czyli mam jeszcze 28k do wydania Mając tyle hajsów to przerobiłbym swojego mondeo na 4x4, wtedy to by się dopiero odpychał. Chociaż nie, wróć. Skrzynka rozdzielcza wytrzymuje maksymalnie 280KM/300Nm. Powyżej tej wartości wióry się z niej sypią. Cytuj Link to post Share on other sites
B o r o 389 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Pasja, tego nie wytlumaczysz Luksą wrzucales juz tu jakies foty tego mondeo? Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Wrzucał, po spawaniu Cytuj Link to post Share on other sites
mejor 2848 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 WE want photos Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3763 Napisano 25 Marca 2016 Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Chyba najlepiej ogarnieta mapa fotoradarów itphttp://www.canard.gitd.gov.pl//cms/web/portal/o-nas/mapa-urzadzen Cytuj Link to post Share on other sites
Lukson 3410 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Foty wrzucę jak samochód znowu trafi na podnośnik. Zmiana sanek i wahaczy na ST200, sprzęgło Radzikowski, heble foka RS. Z silnikiem jeszcze się zastanawiam. Albo swój będę grzebał albo kupię drugi 2.0 BlackTop i jego będę robił. Na początku przywrócenie serii a potem dopiero mody. Co do samego spawania to znajomy, który sprawa bodajże elementy do platform wiertniczych (TIG, MIG i inne) oglądał go w zeszłym tygodniu i stwierdził, że jak na robotę w stodole to jest dobrze ogarnięty. Pierwszej blacha puści na środku dużej połaci aniżeli sprawy puszczą. Otwartym pozostaje mi tylko sprawa podniesienia mocy. Robienie silnika NA pozwoli na uzyskanie około 200KM i 240Nm. Ładowanie kompresorem (który leży w garażu) da podobny wynik ale jego ch-ka będzie zbliżona do Diesla. Turbo jest na tym samym poziomie trudności montażu co kompresor ale daje lepsze efekty w odniesieniu do przyrostu mocy. Chcę więcej kuni to wkładam większe turbo. Druga strona medalu to dziura. Najlepszym rozwiązaniem jest zrobienie twin-charged ale w warunkach stodołowych nie będzie to proste. Do tego DET3 jest zbyt ograniczony na ogarnięcie takiej konfiguracji a pełnego standalone przewyższy wartość samochodu (ecumaster emu albo megasquirt). W sumie zawsze pozostaje trójkąt - wybierz dwa... Cytuj Link to post Share on other sites
Johny3 3216 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Hmm, nie chcę krytykować, bo to nie mój projekt i nie moja kasa, ale w tym momencie przestaję rozumieć Twoją ideę, bo 200 KM i 240 Nm doopy nie urywa. Myślałem, że to będzie faktycznie sleeper z prawdziwego zdarzenia zjadający większość aut na drodze. Cytuj Link to post Share on other sites
AudiAWX 3763 Napisano 26 Marca 2016 Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Fakt. Mam 300Nm i też lipa. Jedzie bo jedzie. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts