piketo 0 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam Zastanawiam się nad kupnem w/w płyty i stąd moje pyt: Czy pamięć zostanie wykryta bez problemu przez płytę lub trzeba będzie grzebać w biosie ale na pewno ten model będzie pracował??? ocz platinum ddr3 1600MHz cl7 1,65v ocz3P1600LV6GK Czy Wasza konstrukcja umożliwia łatwe przetaktowanie procesora phenom II x3 720be ? Czy faktycznie bez problemu płyta obsługuje pamięci do 2133MHz ? Co moglibyście zareklamować jako walor,pokusę do nabycia tej płyty zamiast np Asus CROSSHAIR III FORMULA czy DFI 790FXB-M3H5..... Z góry dziękuję za odpowiedź i myślę ,że sporo osób może z nich skorzystać pozdrawiam Cytuj Link to post Share on other sites
MSI Team 50 Napisano 24 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 1. Lista przetestowanych pamięci znajduje się na stronie: http://www.msi.com/uploads/test_report/TR10_1740.pdf Lista ta jest stale aktualizowana. W razie problemów z kompatybilnością pamięci proszę kontaktować się z MSI-Polska w celu rozwiązania problemu. 2. Platforma ta podatna jest na overclocking. 3. Pamięci są obsługiwane do częstotliwości 2133 MHz (po OC) 4. Walory płyty: -OC Dial - prosty overclocking w czasie rzeczywistym (zmiana FSB) -max FSB - automatyczne ustawienie maksymalnego FSB -wysokiej jakości kondensatory i cewki -przydatne funkcje jak M-Flash (boot biosu z pendrive) oraz e-sata /usb combo port -technologie DRMOS i APS W razie wątpliwości proszę pytać. Cytuj Link to post Share on other sites
piketo 0 Napisano 25 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Wielkie dziękuję za odpowiedź, plus dla MSI za kontakt, porady Niestety mojego typu pamięci tam nie ma,czy to oznacza,że płyta w ogóle się nie uruchomi czy po prostu musiałbym ręcznie poustawiać w biosie żeby została dobrze wykryta ? I czy jest prawdą ,że od nowszych wersji biosu nie można odblokować rdzeni w procesorze ? Cytuj Link to post Share on other sites
MSI Team 50 Napisano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 To, że konkretnego rodzaju pamięci nie ma na liście, oznacza tylko, że nie były testowane. Nie ma możliwości żeby producent testował płyty z każdymi pamięciami dostępnymi na rynku. Z bardzo dużym prawdopodobieństwem możemy założyć, że nie będzie problemów. W razie problemów proszę kontaktować się z działem wsparcia technicznego pod numerami: 071-7105215 071-7105216 071-7105217 071-7105232 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts