Skocz do zawartości

Aparat Cyfrowy do 200 zł

Recommended Posts

Witam chciałbym zakupić aparat cyfrowy za około 200 zł wiem że za tą cenę nie kupie nic fajnego ale ma on służyć do zdjęć prywatnych z wakacji i ogólnie na Facebooka Proszę o wasze propozycję bo się na tym nie znam.

A ten używany Fuji dobry jest? Z którego on roku może być? Czym się różni od nowych aparatów za 200 PLN. Mój brat ma cykacza (BenQ), którego kupił w 2008r. za 260 PLn i daje jakoś radę. Będzie to coś podobnej klasy? Akumulator nie będzie jakiś zajechany?? Czy wgl lepiej akumulator czy baterię. Ktoś mi radził aby baterie lepiej bo jak sie aku zepsuje to raz ze się foty nie zrobi a dwa ze koszty wymiany dojdą. Choć przyznam jest wygodną sprawą, bo miałem okazję cykać fotki aparatem z aku. Warto wziąć tego Fuji z linku czy lepiej nowy cykacz za 200 PLN kupić z gwarancją?

EDIT: To była nowość w 2007r.

Edytowane przez krolik_beny

jak kts lubi w kolko zmieniac batreie ;)

koszty wymiany -zadne aku zamienniki tyle samo co aku aa

roznia sie wszystkim - budową / jakoscia sa recenzje za duzo by pisac

cykacza by nie ruszal nawet z gwarancja - gwarancja sie skonczy cykacz padnie na nic ta gwarancja a i tak nedznie sobie radzi

Edytowane przez erazm2

Technologia fotografii nie poszła do przodu jak technologia komputerów czy telewizorów. Dobry aparat sprzed 2 a nawet więcej lat nie różni się niczym istotnym od swojego świeżego brata. Zadbany aparat często się nie psuje ale tego nikt Ci nie zagwarantuje więc to zależy za ile znajdziesz nowy aparat.

Co do baterii vs aku. Miałem kilka aparatów na baterie i już nigdy tego nie kupię bo:

1. Aparat trzyma krócej niż na oryginalnym aku

2. Trzeba płacić za baterię a do aparatu nie włożysz baterii Philips czy Sony tylko albo Energeizery, albo Duracelle albo inne firmowe które tanie nie są

3. Jak się trochę pomyśli to można zredukować ryzyko typu "potrzebuję na szybko zrobić zdjęcie a mam rozładowany aku"

4. Jak się odpowiednio dba o aku to długo trzyma (czyli jak się go nie rozładowuje do końca i unika skrajnie niskich temperatur)

• 3 miesiące temu...

Co do baterii vs aku. Miałem kilka aparatów na baterie i już nigdy tego nie kupię

Wystarczyło kupić akumulatorki AA i łądowarkę i problem z głowy, używanie baterii w aparacie jest głupotą (baterii nie akumulatorków w ich kształcie )

Jak ma mieć manual to tylko używka http://allegro.pl/acer-a570-is-570is-okazja-gw-3mc-sklep-i2166097781.html

Te aparaty miały sporo możliwośc jak na czas kiedy były sprzedawne, można było nawet po użyciu specjalnej tuleji używać filtrów czy dodatkowych badziewi typu "fisz aj"