Popularne posty nursiak 35 Napisano 18 Listopada 2011 Popularne posty Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Witam, Chcialbym przestrzec wszystkich przed oszustem ktory okrada ludzi, wiem ze przeglada to forum bo odpisal na moje ogloszenie ze kupie procesor. W sumie oszukal kilkadziesiat osob, mnie na 700zl. Znany jest glownie na forum pclab, jego nicki: and4riel aka jachuo aka eupasiak aka Michał Prażyński i wiele wiele innych. Posluguje sie ciagle tymi samymi numerami konta bankowego podajac jednak falszywe dane: 08 1140 2004 0000 3102 5497 9414 50 1020 5558 1111 1793 4040 0051 GG: 4827201 GG: 38954123 tel: 790788291 tel: 729104498 tel: 530285456 Jestem juz w posiadaniu jego prawdziwych danych (osoby oszukane pisac na prv lub gg): Jan Marek N***** 28 czerwca 3**/7 61-437 Poznań Gowniaz ma 17-18 lat, wyrok w zawieszeniu. Dalem mu ultimatum 48h na splate pieniedzy i zglaszam sprawe na policji, ale watpie aby zagladal na gg lub tel ktore mi podawal wiec jego strata. Oprocz zgloszenia sprawy na policje planuje w tym tygodniu wziac urlop w pracy i go odwiedzic w poznaniu. Bardzo prosze o kontakt osoby ktore rowniez oszukal, a ktore chca zabrac sie ze mna do poznania (jestem z katowic, posiadam 8 osobowego busa - zostaly 3 wolne miejsca) moje gg: 1596446 Edytowane 18 Listopada 2011 przez nursiak 19 Cytuj Link to post Share on other sites
Krychu. 64 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 ale sztachety bierzecie? 4 Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty nursiak 35 Napisano 18 Listopada 2011 Autor Popularne posty Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Wiesz, wiekszosc osob okradal na drobne pieniadze (20-100zl) i byli to zazwyczaj jacys 15-16 latkowie, ktorym rodzice dali pieniadze i odpuscili sprawe. W moim przypadku i kwota jest wieksza a i zadarl ze starym gornikiem co na lopacie robi przywlaszczajac sobie polowe mojej wyplaty. Do Poznania kawalek mam ale uwierz ze sie pofatyguje na 100 procent jeszcze w tym tygodniu :-) Edytowane 18 Listopada 2011 przez nursiak 13 Cytuj Link to post Share on other sites
Krychu. 64 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 wątpię czy odzyskasz tą kasę zamiast jechać do niego po prostu mu sprawę załóż... 1 Cytuj Link to post Share on other sites
voor34 23 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Gość jest już bardzo znany, lista oszukanych przez niego ciągle się powiększa. http://forum.pclab.pl/topic/722863-Kolejny-oszust-Micha%C5%82-Pra%C5%BCy%C5%84ski/page__st__80 Cytuj Link to post Share on other sites
nursiak 35 Napisano 18 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 oczywiscie ze mu zaloze sprawe (ma juz zawiasy wiec teraz bedzie wiezienie) a oprocz tego rownorzednie zloze wizyte domowa. Cytuj Link to post Share on other sites
amb00 46 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Chyba nikt nigdy nie założył takiego tematu 2 Cytuj Link to post Share on other sites
enemiak 5 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Trzymamy kciuki za powodzenie akcji o kryptonimie "Uwolnić Orkę" 2 Cytuj Link to post Share on other sites
Bany_krk 200 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 chyba "Release the Kraken" 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Dzięki za to że chcesz nas ostrzec przed tym gościem. Mam nadzieje że twoja sprawa zakończy sie dobrze dla ciebie. 8 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Mnie też gdzieś na początku września oszukał, tylko nie wiem czy to ten sam. Zamieściłem tutaj na forum ogłoszenie że kupie i5 2500K w cenie 640-680zł i w ten sam dzień odezwał się gościu który zaproponował mi wersję OEM w cenie 600zł, więc się zgodziłem i przelałem mu część kasy na konto za pomocą BlueCash bo tak chciał z tego względu że będzie szybciej. Dałem mu 250zł. Pozostała część kasy miała być przy odbiorze a on miał procka wysłać na drugi dzień. Rano napisał czy nie mógłbym mu przelać jeszcze 130 zł więc się zgodziłem a że miałem pozostałą część kwoty to przelałem mu już wszystko. Później czekałem ponad 2 tyg. na przesyłkę. Więc zacząłem się niepokoić i wysłałem mu sms co tak długo, on miał to niby sprawdzić na poczcie i od tego czasu kontakt się urwał. Sprawa zgłoszona na policję ale wątpię żebym odzyskał kasę. Ostatni raz kupiłem coś używanego płacąc wcześniej za towar. Gościu się nazywał Adrian Zubkiewicz i był z był z takiej dziwnej miejscowości która graniczy już z Ukrainą. Edytowane 18 Listopada 2011 przez rafal12322 Cytuj Link to post Share on other sites
Krychu. 64 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 mam nadzieję, że ten gość dostanie to, na co zasłużył a tak przy okazji luknijcie na mój ostatni temat bo siedzę od 13.00 na tym i nic Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Jego nr konta był taki 55 1090 0075 4216 3610 6986 9348 Cytuj Link to post Share on other sites
stachoo86 153 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Jeśli coś mogę poradzić, to chyba tyle, że lepiej byłoby nie składać kolesiowi wizyty. Jeśli ma swoje "za uszami" to może zeznać, że próbowaliście na niego wpływać albo co gorsza zastraszać. Oczywiście taka opinia nie jest jedynie moim wymysłem ale została przekazana mi przez mojego wujka (prawnika ) i policję na komisariacie, kiedy to sam miałem odwiedzić sprawcę kolizji drogowej, który oddalił się z miejsca zdarzenia. Idąc za tą radą, zrezygnowałem i całość się zakończyła dobrze. Odwiedzić mógłbyś pod warunkiem, że sam na własną rękę byś dociekał swoich racji, ale jeśli chcesz zgłaszać to na policji to myślę, że jednak odpuść i czekaj końca sprawy, bo nie wiadomo czy nie skomplikujesz sobie tym całej sytuacji. Oczywiście zrobisz jak uważasz, ja tylko predstawiam moje stanowisko na moim doświadczeniu. Pozdrawiam i życzę pomyślnego finału. Edytowane 18 Listopada 2011 przez stachoo86 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Player1 1183 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Niestety prawda taka, że dając mu po gębie, bo nie widzę innego rozwiązania przy wizycie domowej, narażasz się bardziej niż to warte, bo taki gnojek jeszcze odwróci kota ogonem i, poniekąd słusznie, oskarży cie o pobicie i próbę wymuszenia a do tego pomówi o coś jeszcze. Przesrane, ale albo jechać do takiego palanta z konkretną propozycją nie do odrzucenia (ino to już zakrawa na potencjalnie poważne problemy z organami ścigania i sądownictwem) albo postępować w ramach prawa, czyli siedzieć i patrzeć jak się gnój taki bawi za twoje ciężko zarobione pieniądze. Niemniej życzę ci nursiak powodzenia i odebrania co twoje. 3 Cytuj Link to post Share on other sites
rafal12322 5840 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Ja już gościowi wysyłałem sms że sprawa zgłoszona na policje i takie tam ale nie pofatygował się na żadnego odpisać. A dzwonić do niego nie ma sensu bo cały czas sekretarka odpowiada tym bardziej jechać bo pewnie dane fałszywe Cytuj Link to post Share on other sites
Popularne posty jeomax.co.uk 173 Napisano 18 Listopada 2011 Popularne posty Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Jak wezmie ze soba bande ludzi, to mu frajer nie zrobi sprawy za pobicie, bo przeciez swiadkow bedzie kupa - ktorzy powiedza, co trzeba (a zaden z nich nie notowany, w przeciwienstwie do przestepcy), wiec nawet nie ma sie co wysilac, ku czyjej stronie sad sie przychyli. Ja bym jednak zrobil wizyte, ale chlopaki wezcie sobie 2 dni wolnego - przyjedzcie w poludnie i rozeznajcie sie, co i jak w terenie i w miejscu zamieszkania (dyskrecja), a wizyte zlozcie w godzinach nocnych. Jak chcecie, mozecie zaproponowac przejazdzke po okolicznych lasach, byle nie odmawial (plaster na ustach dobrze robi na depilacje niepotrzebnego owlosienia), z przegladem wykopanego rowu. Moze mu to wplynie na wyobraznie, moze nie, ale powinien sie zreflektowac i kase oddac - najlepiej z procentem 100% za fatyge, termin realizacji natychmiastowy, mozna w sumie poswiecic z 15 minut na dojazd do bankomatu, ale w razie niepowodzenia wyplaty mozna ponowic trop lesny. W sumie po drodze w busie jak was bedzie wielu, to wpadniecie na jakies pomysly gier i zabaw, ktore dobrze robia na odblokowanie pamieci, gdzie jest kasa. Jestem z wami, choc was nie znam - powodzenia. Takim zlodziejom sprawe trzeba zakladac, ale na boku warto sie z nimi szarpac, i to tylko z liczna przewaga, bo oni nic innego nie rozumieja, a z prawa w nos sie smieja. 11 Cytuj Link to post Share on other sites
Jakub Kralka 1 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 oczywiscie ze mu zaloze sprawe (ma juz zawiasy wiec teraz bedzie wiezienie) a oprocz tego rownorzednie zloze wizyte domowa. "Wizyta" nie ma najmniejszego sensu w obliczu zwrócenia się do organów ścigania. Niektórzy w tym temacie naoglądali się chyba za dużo Ekstradycji. Brzmi to raczej wręcz jako ostentacyjny samobój. Zgłoszenie sprawy na policję to znacznie rozsądniejsze rozwiązanie, a równolegle możesz wytoczyć powództwo cywilne by dodatkowo zabezpieczyć zwrot utraconych pieniędzy. Cytuj Link to post Share on other sites
Krychu. 64 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 moim zdaniem ten gość nie jest amatorem i wie co robi, pewnie musi się jakoś zabezpieczać, tak naprawdę to wam będzie teraz ciężko odzyskać te pieniądze, nawet na drodze sądowej, bo jeśli przelewaliście mu kasę bez żadnego zabezpieczenia, tylko na umowę między sobą to zostaje tylko opcja jeomaxa Cytuj Link to post Share on other sites
wujashek 1204 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 rozwiazania silowe sa czesto jedynym wyjsciem . policja i sady raczej nic mu nie zrobia, a nawet jezeli to sprawa moze trwac bardzo dlugo. na cwaniakow szybka wizyta w lesie i bankomacie jest znacznie skuteczniejsza. ostatnio sam bylem swiadkiem podobnych spraw i dopiero odwiedziny kilku smutnych panow odniosly pożądany skutek. Cytuj Link to post Share on other sites
bullseye 73 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 oczywiscie ze mu zaloze sprawe (ma juz zawiasy wiec teraz bedzie wiezienie) a oprocz tego rownorzednie zloze wizyte domowa.Jeśli polecisz mu za przeproszeniem Wpie.. to wyjdziesz na jeszcze większego buraka niż on, on okradał ty lałeś, na równi by was traktować i oby potraktowali jednak mam nadzieję że pojedziecie tylko i wyłącznie nastraszyć by wiedział że został namierzony i jak kasy nie odda to pójdzie do więzienia (ale wydaje mi się że mu to wisi, przynajmniej będzie żył za pieniądze podatników, kasę schowa i jak wyjdzie dalej będzie to robił). Mam nadzieję że sprawa się wyjaśni i odzyskacie kasę, bo jakby nie patrzeć każdej złotówki szkoda gdy ktoś ją nam zabiera mimo że mu się nie należy. Cytuj Link to post Share on other sites
PolishFactor 7 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Albo od razu go zakopcie dydaktycznie na minimum 2 doby w lesie z głową przy mrowisku, albo nie róbcie nic. Skoro wybraliście już prawo i policję oraz rozgłos to nie ma odwrotu. Trzeba czekać na zamknięcie gada. Zawsze po wyroku można go i tak profilaktycznie zakopywać wydłużając czas i skracają odległość od mrowiska.Systematyczna resocjalizacja to podstawa! 2 Cytuj Link to post Share on other sites
worm 17834 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 PolishFactor z tym mrowiskiem to mnie rozwaliłeś btw. widzę że gościowi się trochę nazbierało. Cytuj Link to post Share on other sites
PolishFactor 7 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Wyważona siła argumentów to podstawa w edukacji. Trzeba pamiętać ,że bliski kontakt z naturą bardzo dobrze oddziałuje na każdą psychikę. 2 Cytuj Link to post Share on other sites
mutissj 2199 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 najwyraźniej znudziło mu się jebanie na najniższą krajową i głupi polaczek musi kraść współczuje poszkodowanym. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts