dziku91 0 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Witam, jako że jestem nowy prosiłbym o wyrozumiałość Do rzeczy, od ok 3 miesięcy mam tak, że czy słucham muzyki, czy gram lub cokolwiek to dźwięk mi się ścisza automatycznie, różnie jest, czasem o 20%, czasem o 70%. Co jakiś czas tak się pojawia, czasem to trwa od 1-10 sek. To tyle o problemie. Sprzęt: CT T6100 SB Audigy SE, zmodowane stery na X-Fi (na oryginalnych też tak miałem) Płyta: Gigabyte GA-M61PME-S2P Windows XP + SP2 (Na win7 też tak miałem). Patrzyłem inne głośniki i jest tak samo więc wina głośników odpada. Jakieś pomysły? Przez dłuższy czas używam w/w sprzętu i tak nie miałem, do czasu. Cytuj Link to post Share on other sites
Bulion 3 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Na pierwszy ogień wskazywał bym jakiś wirus. Ewentualnie takie coś mi się dzieje gdy mam przychodzącą rozmowę na skype więc może wina leży po jego stronie (o ile w ogóle masz skype). Napisz jaki masz anty-vir. Cytuj Link to post Share on other sites
dziku91 0 Napisano 18 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 (edytowane) Antywir: Kaspersky Internet Security, to nie wina wirusa bo miałem kilka formatów, zainstalowałem system to od razu KIS. Na innych głośnikach jest to samo. Dźwięki w skype/gg wyłączone, tak zawsze miałem to było OK ale ostatnio coś właśnie nie tak... Edytowane 18 Listopada 2011 przez dziku91 Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 To nie problem, a domyślne ustawienia w Win7. Podczas rozmowy na Skype, GG czy innym komunikatorze dźwięki w tle są przyciszane, gdy te z komunikatora są aktualnie odtwarzane. Można to wyłączyć w systemie tak, żeby żadne z dźwięków nie miały swojego priorytetu. Wejdź w Panel sterowania > Sprzęt i dźwięk > Dźwięk > zakładka "Komunikacja" i zaznacz opcję "Nic nie rób". Powinno pomóc Cytuj Link to post Share on other sites
dziku91 0 Napisano 18 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 Przez tyle lat mam te same ustawienia i tak nie było, problem pojawił się parę miechów temu. Czyżby wina karty? karte mam pół roku (te pół ropku temu dostałem nową kartę z gwarancji bo w poprzedniej Audigy zepsuło mi się wejście jack) Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 18 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2011 A zmieniłeś to co radziłem? Cytuj Link to post Share on other sites
dziku91 0 Napisano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Obecnie używam XP (na Win7 wyłączyłem to jak napisałeś) i dalej tak jest. Jutro wyjmę Sound Blastera i zobaczę na innym kompie na parę dni, a u siebie sprawdzę realteka czy jest OK. Obecnie używam XP (na Win7 wyłączyłem to jak napisałeś) i dalej tak jest. Jutro wyjmę Sound Blastera i zobaczę na innym kompie na parę dni, a u siebie sprawdzę realteka czy jest OK. @Sorki że pisze post pod postem. Wyjąłem Sound Blastera i używałem realteka ale dalej to samo. Użyłem Combofixa, nic nie znalazł, jeszcze myślę o aktualizacji BIOSa. Myślicie że może pomóc? Cytuj Link to post Share on other sites
MatiQ 72 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Nie cytuj własnych postów jeśli piszesz jeden pod drugim na początku dawaj: "EDIT:". Nie zaszkodzi zrobić aktualizacji. Masz gwarancję na tą płytę? Cytuj Link to post Share on other sites
dziku91 0 Napisano 19 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Tak, płyta na gwarancji. Niestety, wgrałem płycie nowy BIOS (F3) i dalej to samo, jeszcze nim użyłem Combofixa to wyłączyłem ochronę KIS oraz antywirusa i też to samo, wgrałem niedawno Win7 bo ten XP już mnie dobija...kurna no, więc tak, nie jest to na pewno wina: Karty dźwiękowej Audigy (przekładałem też na drugi slot PCI i to samo) Głośników (inne patrzyłem i to samo) Systemu Niestety mam mały problem ze sprzętem bo niedawno mi padł dysk (samsung f3 500 gb) i odesłałem na gwarancję i mam aferę ze sklepem (chodzi o te ceny dysków), obecnie używam Samsunga ATA 120 GB...teraz wysyłać płytę do sklepu...napisze do producenta pierw i zobaczymy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts