Skocz do zawartości

Karta graficzna pod BF3

Recommended Posts

Witam. Oto mój sprzęt :

Windows 7 Home premium 64 Bit

Intel Core i7 920 @ 4 GHz

Kingston 12 GB DDR3 1600 MHz CL9

MSI X58 Pro

BeQuiet E6 StraightPower 600 W

WD 1 TB

HAF 912 PLUS

Poszukuje karty graficznej która uciągnie Battlefielda 3 w 1920 x 1080 ultra. Wszystkie detale maksymalne tak samo z AA i AF. Nie jestem jakimś wybrednym graczem i nie musze miec stałych 60 fpsów. Wystarczy mi 30 w singlu jak i w multi. Chodzi o to żeby jak najbardziej zjechać na kosztach a żeby móc pograć na tych ustawieniach i przy takiej płynnosci. Karta która aktualnie posiadam to GTX 285 z Accelero Extreme GTX Pro.

Witam. Oto mój sprzęt : Windows 7 Home premium 64 Bit Intel Core i7 920 @ 4 GHz Kingston 12 GB DDR3 1600 MHz CL9 MSI X58 Pro BeQuiet E6 StraightPower 600 W WD 1 TB HAF 912 PLUS Poszukuje karty graficznej która uciągnie Battlefielda 3 w 1920 x 1080 ultra. Wszystkie detale maksymalne tak samo z AA i AF. Nie jestem jakimś wybrednym graczem i nie musze miec stałych 60 fpsów. Wystarczy mi 30 w singlu jak i w multi. Chodzi o to żeby jak najbardziej zjechać na kosztach a żeby móc pograć na tych ustawieniach i przy takiej płynnosci. Karta która aktualnie posiadam to GTX 285 z Accelero Extreme GTX Pro.

Myślę że to zestawienie da ci obraz sytuacji ;)

http://www.bit-tech.net/hardware/2011/11/10/battlefield-3-technical-analysis/4

Fajnie by było gdybyś podał jakim dysponujesz budżetem na nową grafę

Do Ultra tylko Geforce :majkel:

Spokojnie możesz celować w GTXa 570 bo różnicy w wydajności jakiejś dużej nie ma w stosunku do GTXa 580 bynajmniej jest ona zbyt mała by płacić kilka stówek więcej :)

Edytowane przez ivanos

Tak jak mówi Nalovp, sam posiadam gtx580 w parze z podkręconym i5 760 i BF3 śmiga na full detalach aż miło w 1920x1080. Twinfrozr2 to wydajne chłodzenie i dobra wersja, warto jedynie lekko podbić napięcie karcie dla stabilności.

GTX 470... reszta sprzętu w profilu.

W singlu na Ultra ale AA i Aniso wyłączone w pierwszej misji w Bagdadzie na dachu budynku bez zadymy (zresztą czy zadyma czy nie tak samo mi chodziło) z Vsync na 85 Hz

1024x768 oraz 1280x800 - 80-85fps. Może jak by Vsync wyłączył to by było troszkę więcej.

1920x1200 - jeśli dobrze pamiętam, bo grałem w aspekcie powyżej to okolice 40 fps +/- kilka.

Więcej testów nie robiłem bo mi nie było potrzebne.

Natomiast teraz jak bym kupował kartę to bym sobie tą moją nie zaprzątał głowy. Grzałka toto jak inne karty z wyższej półki ale nowsza grzałka pod nazwą GTX 570 będzie szybsza, tym bardziej, ze Ty kupujesz sprzęt do wysokiej rozdzielczości i masz niezłego procka z solidnym OC. GTX 580 chyba słabiej opłacalna i ja bym raczej celował w GTX 570.

Edytowane przez krolik_beny

Rozumiem czyli żeby poszło na maxie w 1080p to GTX 470 a jak chce mniejsze temperatury i jeszcze wiecej fpsow to GTX 570/580.

Jeszcze takie pytanie. Natknąłem się na taką opcjach graficznych BF3 "pole widzenia" to da sie zwiekszyc na wyzej niz 70 ? Jezeli tak to do ilu ? Jak bardzo odbiera to fpsy ?

Poniewaz pojedynczej karty nie rozerwiesz na pol, proponuje zakup 2x GTX 460 1 GB w SLI (2x600 = 1200 zl) - masz plyte ze SLI x16x16, wiec full wypas. Dlaczego pisze o rozrywaniu ? No bo wowczas mozesz sprawdzic, czy bylbys sklonny wylaczyc 1 karte ze SLI i grac na jednej - jesli taka jakosc bedzie dobra, wowczas sprzedajesz kupiona dopiero co karte i odzyskujesz znaczna czesc kasy - powiedzmy ze tracisz 50 zl na transakcji.

A taki duet jest nieco wydajniejszy od GTXa 570

http://www.anandtech.com/bench/Product/314?vs=306

a w reszcie gier nawet wiecej, niz "nieco". No i ma te zalete, ze mozesz go "rozerwac" :) Zasilacz powinien uciagnac.

Jeszcze takie pytanie. Natknąłem się na taką opcjach graficznych BF3 "pole widzenia" to da sie zwiekszyc na wyzej niz 70 ? Jezeli tak to do ilu ? Jak bardzo odbiera to fpsy ?

Na maxa da się ustawić 90.Nie wiem czy jest jakiś spadek fps,ale na pewno ustawienie pola widzenia na maxa potrzebuje więcej pamięci karty,u mnie (GTX580)podczas gry używa jej do 1,3Gb więc do BF3 polecam karty z minimum 1,3Gb pamięci. Edytowane przez Nalovp

czyli HD 6970 a nie GTX 570 GTXik jest mało wydajny a do tego się grzeje, no mało powiedziane on się pali 90 C podczas gry to wystarczająco dużo czasem dochodzi do 100 C to musi być niezły piekarnik

Przypomnę ci że autor szuka karty do Battlefield 3 więc raczej GTX570 jest szybszy.

http://www.bit-tech.net/hardware/2011/11/10/battlefield-3-technical-analysis/4

lol około 8 FPS na korzyść radka a ty że GTX szybszy nice

A to ty na tym swoim radku nie grasz na ustawieniach ULTRA tylko na HIGH bo na ultar masz spadki fps do 34,a to już może zamulać.

Ludzie z GTX570 grają na ustawieniach ULTRA :jupi:

A to ty na tym swoim radku nie grasz na ustawieniach ULTRA tylko na HIGH bo na ultar masz spadki fps do 34,a to już może zamulać. Ludzie z GTX570 grają na ustawieniach ULTRA :jupi:

lol

wierz mi nie mam żadnych spadków poniżej 60 FPS na Ultra

chcesz jakiś dowód ??

mogę dać każdy screen bench z frapsa

co tylko chcesz

w pewnym sensie żal mi cb :D