tomajpocketr1 17 Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 witam , dręczy mnie jedna sprawa, szukałem w internecie lecz zdania sa podzielone. mam na biurku ten subofer od z-5500 i czytalem ze 60 cm od innych urzadzen musi stac , czy to jest prawda? chciałem tam sie przeniesc z laptopem i teraz sie zastanawiam czy to ma jakis wplyw na glosniki czy na laptopa? Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 mam na biurku ten subofer od z-5500ten sub powinien stać na ziemi nie na biurku predzej bedzie mialo to wpływ na syk laptopowy ponieważ dysk jest urządzeniem mechanicznym i nie lubi drgań,a ten sub ma niezłą moc Cytuj Link to post Share on other sites
tomajpocketr1 17 Napisano 14 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 tak tylko nie chodzi o drgania , tylko o magnes ktory jest w suboferze, dlaczego nie na biurku mam bardzo stabilne naroznikowe , i sztywno stoi. Cytuj Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 ano dlatego, że najlepszy efekt dźwiękowy osiągnie się wtedy, gdy będzie na podłodze stał. Widziałeś kiedyś, żeby ktoś suba od kina domowego kładł na półce? Cytuj Link to post Share on other sites
Dementor 269 Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 właśnie o to mi chodzi zresztą co za luksus położyć sobie taką krowę na biurko Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 14 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 14 Listopada 2011 (edytowane) No z tym magnesem to ciekawa sprawa. 25cm to duży głośnik ale patrzę w sieci i ten magnes w Z-5500 standardowych rozmiarów (biorąc jako duże niektóre samochodowe suby) i z tego co czytam to raczej nie jest neodymowy. Nie znam się na tym ale kojarzy mi się ten system Spread Spectrum który ma ponoć niwelować zakłócenia elektromagnetyczne na CPU, stąd tym bardziej zastanawiam się czy rzeczywiście taki magnes blisko skrzynki może wywołać jakieś niepożądane efekty. Myślałem, że te czasy skończyły się wraz z erą monitorów/TV CRT. Edytowane 14 Listopada 2011 przez elkey Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 15 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 W jakiś sposób działać na inny sprzęt może, ale to skrajne wartości. Inna sprawa - to jest rzecz, którą się trzyma pod biurkiem/w rogu pokoju, nie na biurku. Cytuj Link to post Share on other sites
Bulion 3 Napisano 17 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 17 Listopada 2011 Moim skromnym zdaniem nie ma to najmniejszego wpływu na działanie innych urządzeń. Większość kabli komputerowych jest ekranowanych i o ile jest to dobry ekran to nie powinno wprowadzać większych zakłóceń. Problemem mogła by być blisko stojąca drukarka lub monitor CRT ale to nie są aż tak ważne rzeczy. No chyba że jesteś audiofilem to pewne brzęczenia (praktycznie niesłyszalne) od tych urządzeń mogą ci przeszkadzać. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts