Skocz do zawartości

Dobór zasilacza i obudowy

Recommended Posts

Witam poszukuje dobrej obudowy i zasilacza zeby pomiescic te oto rzeczy

plyta - asus m5a97 pro

karta graficzna - asus gtx 560ti

cooler cpu - Thermaltake Contac 29 BP

procek - amd-athlon-ii-x3-460

w obudowie oczywiscie klima najwazniejsza wyglad zbytnio nie wazny a zasilacz wazne by byl dobry i wydajny, glosnosc nie wazna chyba ze wyje jak kosiarka to nie ^^

waznym elementem jest to iz musi to byc na ebuyer.com lub ebay.co.uk/ ewentualnie na pcworld.co.uk(tylko jak mus bo duzo rzeczy u mnie w miescie w tym sklepie nie ma...)

zasilacz do 45funtow a buda tez do 45funtow max

mozna tez poszukac na innych stronach ale zeby z przesylka byla do tamtej ceny poniewaz pcworld mam blisko a na ebuyer kupuje wczesniejsze czesci(plyta,karta) wiec juz przesylka z glowy

jak by czegos brakowalo to prosze (http://forum.benchmark.pl/topic/35919-komputer-za-2000zl/)

Edytowane przez adrian098

Obudowa nie powiem, podoba mi sie

co do zasilaczy co podales znalazlem obydwa pierwszy za 55 drugi za 52 ale spoko bo przesylka gratis :D tylko nasuwa mi sie jeszcze pytanie czy nie za malo ? tamten uzytkownik co "kompa" mi zlozyl dal zasilacz 650W wiec nie wiem czy 600 starczy bo bede procka podkrecal to chyba wiecej bedzie bral (nie krzyczec na mnie nie znam sie ^^)

.... tamten uzytkownik co "kompa" mi zlozyl dal zasilacz 650W wiec nie wiem czy 600 starczy bo bede procka podkrecal to chyba wiecej bedzie bral

"dal" 650 bo to high power a nie antek - poza tym jest tanio - z grubsza 650 W highpower = 550W super porzadnej zasilki a i to za duzo

Edytowane przez erazm2

wiec? ja juz nie wiem jeszcze warto dodac iz dvd tez dojdzie zapomnialem dodac ^^ i jezeli juz piszecie ile W to prosze napiszcie model jaki dobry tak jak pisalem do 50funtow ~200-250zl a jezeli juz macie jakis pomysl prosze sprzwdzcie czy jest na wczesniejszych stronach bo jak nie bedzie to lipa

Edytowane przez adrian098

lepiej w england kupic highpowera 650 niz ocza 500 - cena ta sama a ocz slabszy u nas nie ma hp a tam jest to dobra marka za mala kase

do wyboru bylo podane wyzsza klasa zs550 ale oczywiscie drogo

http://www.ebuyer.com/264509-ocz-zs-series-550w-80-bronze-psu-with-135mm-fan-single-ocz-zs550w-uk

Edytowane przez erazm2