mati9423 1 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Witam . Przymierzam się do zakupu zasilacza do karty 560Ti Hawk i procka i5 2500K. Budżet max 260 zł. Zastanawiam się nad ProSeries 550W PSU http://xfxforce.com/pl/Products/PSU/Pro-Series/550W-PSU.aspx?product=34658 oraz Aerocool Strike-X 600W http://www.aerocool.com.tw/index.php/products/strike-x/47-strike-x-power/135-strike-x-power-600w Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Ja bym wziął XFX 550W bo mam go od 3 miechów i jest wszystko OK w ostateczności poszukałbym jakiegoś Seasonica o podobnej mocy i cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Ja bym na razie optował za XFX bo jednak jeszcze za mało testów tych nowych Aerocooli. Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 Jestem za xfx i jeszcze OCZ 600W. Podałem 600w bo nie wiem jakie masz zestawienie pc Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 12 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 12 Listopada 2011 jak wyżej, gdy jakaś porządna recenzja udowodni, że strike x to dobra seria zaśliniaczy to zapewne będziemy polecać, do tego czasu polecamy co innego Cytuj Link to post Share on other sites
Artur918273 40 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Bierz aeroCool lepszy Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 (edytowane) zdecydowanie lepszy wszyskie aero sa lepsze;) Edytowane 19 Listopada 2011 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 taa aero nie dość, że lepsze to jeszcze tańsze, co za dziwny zbieg okoliczności... może lepiej pokaż recenzję, która wykazuje, że są lepsze od XFX Core oraz OCZ SXS 2, MXS oraz ZS Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 19 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 (edytowane) maja jedna linie o wiekszej mocy i to juz wystarczy - sa lepsze norma 80 plus bronze swiadczy o tym ze ich tabliczka znamionowa jest prawdziwa - mi wiecej nie trzeba - zadnych recenzji spelnia normy mocy znaczy jest "za******y" cena+tabliczka+norma +wszystko gra = wypasny chce ktos czytac recenzje niech nie kupuje Edytowane 19 Listopada 2011 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
kaaZek 2 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Witam . Ja bym brał XFX 550 tak jak napisał ProgShieldponieważ sam posiadam taki zasilacz na praktycznie takim samym zestawie , mając jeszcze OC procesora i w zupełności wystarcza. Pozdrawiam . Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 wszyskie aero sa lepsze;)Taaa...a zwłaszcza ekonomiczne obudowy, które nie mają filtrów przeciwkurzowych a kosztują więcej niż lepsze obudowy... maja jedna linie o wiekszej mocy i to juz wystarczyDo czego wystarczy? Zasilacz, którego producent deklaruje więcej W ma obowiązek być w czymś lepszy od zasilacza o mniejszej mocy więc to nie żadna "lepszość"... sa lepsze norma 80 plus bronze swiadczy o tym ze ich tabliczka znamionowa jest prawdziwa1. XFX Core też mają 80 Plus Bronze. 2. Co ma tabliczka znamionowa do certyfikatu? Ktoś tutaj chyba myli pojęcia sprawności z obciążalnością poszczególnych linii... zadnych recenzji spelnia normy mocy znaczy jest "za******y" cena+tabliczka+norma +wszystko gra = wypasny chce ktos czytac recenzje niech nie kupujeGratuluję marketingowego podejścia i życzę szczęścia we własnych zakupach. Tutaj poleca się sprzęt, na którego "lepszość" jest poparcie w rzetelnych testach. Jak tego nie rozumiesz, to się nie wypowiadaj... Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) "2. Co ma tabliczka znamionowa do certyfikatu? Ktoś tutaj chyba myli pojęcia sprawności z obciążalnością poszczególnych linii..." wszystko ma- oznacza ze zostala sprawdzona i posiada obciazalnosc jaka wypisano - prostym wnioskim mozna ufac ze na tyle ile napisano mozna go obiazyc wniosek ze ma okreslona sprawnosc przy tym obciazeniu to juz tylko drugorzedny wniosek Edytowane 20 Listopada 2011 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 Zgodzę się z t.luk'iem poleca się sprzęt zaufany a nie taki o którym mało wiemy i mało sprawdzonych i dlatego XFX był wyborem BO JEST SPRAWDZONY. Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 maja jedna linie o wiekszej mocy i to juz wystarczy - sa lepsze to tak, jakby stwierdzić, że czerwone samochody jeżdżą szybciej, bo palą więcej od tych zielonych, jednym słowem nonsens norma 80 plus bronze swiadczy o tym ze ich tabliczka znamionowa jest prawdziwa - mi wiecej nie trzeba - zadnych recenzji to akurat nic nie znaczy, bo sprawność ma się nijak do tętnień itp spelnia normy mocy znaczy jest "za******y" cena+tabliczka+norma +wszystko gra = wypasny empirycznie jak jasna cholera, może w przedszkolu takie teksty są chwytliwe, ale tu mówimy o konkretach, a o tym zasilaczu jak na razie nie ma żadnych Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) Ty mnie tu nie pajacuj z przedszkolem jak Ci juz raz wyjasnilem tetnienia nie maja nic do rzeczy to czy sa czy ich "nie ma" nie wplywa zasadniczo na dlugosc "zycia" sprzetu nie ma znaczenia czy sprzet pozyje 10 czy 6 lat - zadnego znaczenia ,nie zaplacilbym za to ani "zlotowki" wiecej bo jest to niewarte tej "zlotowki" czerowne czy zielone samochody o czym tu pierdol....? chyba wyraznie pisze ze chodzi o moc jaka podaje zasilacz a nie jakies Twoje wymysly o samochodach i kolorach cghesz popitolic o samochodach to nie o koloracgh tylko o silnikach czy ma 1.2l czy 1.6l odnos sie do konkretow nie ma zadnych konkretow- czytac nie umiesz? jest tabliczka znamionowa potwierdzona przez 80+ -to wlasnie sa konkrety a nie to Twoje wymyslanie jaka fabryka co zrobila - to jest lanie wody Edytowane 20 Listopada 2011 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 jasssne nic nie ma znaczenia, a te droższe zasilacze to tylko taka tandeta dla frajerów, podobnie jak droższe samochody, skoro już przy motoryzacji jesteśmy, tak samo się jeździ Cinquecento jak BMW M5 i nie ma różnicy pomiędzy tanim i dobrym zasilaczem tak to sobie tłumacz Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) w tym wypadku to ja jestem za bmw a Ty za cinq mowie chyba wyraznie ze jestem za aero z powodu wyzszej mocy a nie z powodu "czerwonej" obudowy w jaki sposob chcesz podwazyc zdolnosc X-a do podania swojej umieszczonej na tabliczce mocy? Edytowane 20 Listopada 2011 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 ta dyskusja chyba mija się z celem, nie podważam niczego, stwierdzam fakt, który najwyraźniej celowo ignorujesz - X nie ma żadnej konkretnej recenzji - ergo nie wiadomo jak faktycznie działa, a wracając do porównań samochodowych, nie jeden ma świetne osiągi silnikowe, ale nie nadaje się do jazdy sportowej z powodu nieprzemyślanego/za taniego zawieszenia Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 (edytowane) zgadzam sie napisalem ze dla wielbicieli zrecenzowanych zasilaczy sie nie nadaje i nie musza kupowac dla mnie wybor jest taki jak przedstawilem - jest to zasilacz wystarczajaco sprawdzony normami bym np.ja uzywal takowego bez zadnych obaw i zadnych obaw miec nie mozna gdyz przecza zasadom logiki a jak ktos chce miec sprawdzony pod katem tetnien - jego sprawa mnie ten element "wali" chyba ze w pseudo zasilaczach gdzie wystepuja koszmarne tetnienia ale to nie ta polka i nawet mnie nie przekonuj ze moze jednak ta sama Edytowane 20 Listopada 2011 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 20 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 20 Listopada 2011 no i wszystko jasne Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 @ erazm2 Skoro lubisz takie zakupy "w ciemno" to kup ten zasilacz i zrób nam mini-recenzję bo gadasz od rzeczy... Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) zakup chinskiego zasilacza xi yong 500 bez zadnego certyfikatu - to jest zakup w ciemno jesli mini recenzja jakas mialaby wplynac na czyjs zakup to ja dziekuje - zdecydowanie wole certyfikaty mini recenzji jest pelno - kiedy sie przytacza to sie nie podoba bo jest za mini albo inne wymysly Edytowane 21 Listopada 2011 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość JackHammer Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) erazm2 próbujesz coś wcisnąć i w dodatku szydzisz z ludzi którzy mają dany podzespół. Takim podjeściem nic nie zyskasz. Ja od siebie mogę również polecić XFX, OCZ SXS2 czy ZS. Są to sprawdzone zasilacze w dobrych cenach. SXS2 mam i mogę go polecić z czystym sumieniem. XFX: http://newskomp.pl/test-zasilacza-xfx-core-550w/ http://www.jonnyguru.com/modules.php?name=NDReviews&file=print&reid=225 OCZ SXS2: http://www.guru3d.com/article/ocz-stealthxstream-2-600w-review/ ZS: http://www.guru3d.com/article/ocz-zs-series-650w-power-supply-review/ Edytowane 21 Listopada 2011 przez JackHammer Cytuj Link to post Share on other sites
erazm2 61 Napisano 21 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) niczego nie probuje wcisnac jakbys nie zauwazyl to ktos probuje wcisnac komus innemu ze zasilacz aerocool o wysokiej mocy z certyfikaem 80+ zachowujacy bardzo dobra stabilnosc - sie zwyczajnie nie nadaje do uzytku bo nie widziano testu tetnien to jest smieszne a oczywiste ze z tak niepowaznym podejsciem bede polemizowal bo sie nadaje jak najbardziej ja z kogos szydze ? - kurna gdzie pytam z kogos szydze? co to za insynuacje? a niby co mialbym zyskac ? - medal? nie zamierzam niczego zyskiwac ku wyjasnieniu Edytowane 21 Listopada 2011 przez erazm2 Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 23 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 23 Listopada 2011 @ UP Ty naprawdę taki jesteś czy tylko udajesz? A kto niby ttuaj poleca zasilacz na zasadzie "spelnia normy mocy znaczy jest "za******y" albo "cena+tabliczka+norma +wszystko gra = wypasny"? To nie jest rzetelne polecanie tylko wciskanie ludziom jakiegoś bełkotu... Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts