Skocz do zawartości

Opłaca się kupić ? (Laptop do grania)

Recommended Posts

Witam, jestem nowy na forum - zarejestrowałem się by zasięgnąć porady.

Otóż czy ten oto laptop: http://www.vobis.pl/oferta/notebooki/notebooki/ultrawydajne/904455_notebook_hp_pavilion_dv7-6140e.aspx

będzie wydajny do gier ? Dużo ludzi mówi że odpali Bf3 na high detalach z 30 - 40 klatkami/s . Prawda to ?

Skyrim też będzie śmigał ? :>

Nie sugerujcie się ceną - będę go miał za 3000 zł + gratis battlefield 3.

Poza grami, będę go używał do różnych innych rzeczy (Internet, muzyka itd.) Ale gry w 70%.

Pozdrawiam.

Edytowane przez Gulaszenko

da sobie radę

taki jestes pewien ?

rzuc okiem na testy w high i rozdzialce 1680x1050:

http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/Battlefield_3_-_testy_kart-4187/strona/15973.html

tyczy sie to desktopowych kart i radek 6850 ma max 41 klatek. ten radek 6770 ni jak sie nie ma do 6850 desktopowego wiec raczej NIE uciagnie

• Popieram 1

jelsi 17":

http://www.agito.pl/notebooki/acer-aspire-7750g-2634g50-lx.rh902.001.0.452922.html?utm_source=ceneo.pl&utm_medium=Feed&utm_content=452922&utm_campaign=wszystkie tyle ze acer, ale nic mocniejszego 17: nie znajdziesz.

"Hi everyone thanks for replies..well I am using the official 11.10 WHQL drivers,they seem fine to me no glitches or mess ups,also I was playing on native monitor resolution 1366x768".

i wszystko jasne. odpalil ale na monitorze z mniejsza rozdzielczoscia i mial okolo 35 kaltek takze nie licz na 17" przy 1600x900 ze bedzie chodzilo plynnie

Edytowane przez orbik
  • Popieram 1

Mam DV7 z 6770m i niemożliwym jest granie w BFa3 w High 1600x900 FPS<30 dla mnie to za mało w wieśku to nawet 20 mi styka ale w takic grach to absolutne minimum. Ja sam gram w 1366x768 i medium. Wiem że nie natywna ale obraz mimo skalowania wygląda dobrze i jest wtedy 40fps. Oczywiście w multi jest gorzej w zadymie ciężko utrzymać czasem 25FPS ale to może wina i5 na i7 pewnie jest lepiej.

kumpel niedawno kupił ten sam model lapka i jest bardzo zadowolony, miedźwin 2 mu śmiga ultra bez ubersamplingu, także daje radę

Ciekawe bo u mnie na medium 900p czasem potrafi przyciąć.
  • Popieram 1

Dzięki wielkie, czyli w tym modelu co planuję kupić (z I7) Bf powinien chodzić dosyć płynnie na ultra w rozdziałce 1366x768.

Mam zamiar rozszerzyć Ram do 8gb - zawsze to troszkę lepsza wydajność.

Dla mnie w stzelankach 30 klatek starcza, na ps3 tyle jest średnio, lub nawet spada poniżej i idzie się przyzwyczaić.

Edytowane przez Gulaszenko

No raczej 30klatek to w fps zwłaszcza w multi trochę mało trzeba jeszcze wsiąść poprawkę na spadki w fps podczas większej wymiany ognia bo na pewno będą a co do ps3 to jest inna bajka bo wszyscy mają podobny fps na stałym poziomie więc nie robi to takiego problemu , poza tym lepiej ciąć detale niż zmniejszać rozdzielczość natywną gra wygląda o wiele gorzej na niższej rozdzielczości . Gra naprawdę daje w kość karcie graficznej wyciska wszystkie soki u mnie na radeonie 6870@gpu 1000mhz . pamięć 5000mhz pphenom x4 955 be @ 4260mhz fps na ustawieniach ultra bez aa i fsa cienie na high przeważnie jest powyżej 45 klatek , ale w multi zwłaszcza na serwerach z 64/64 są spadki nawet do 32 fps jest to bardzo nie przyjemne i dokuczliwe . Nie wyobrażam sobie granie online w Batlefield 3 mając fps na poziomie 30 i mniej ,w trybie single player jak najbardziej ale w multi nie do przyjęcia .

Mam DV7 z 6770m i niemożliwym jest granie w BFa3 w High 1600x900 FPS<30 dla mnie to za mało w wieśku to nawet 20 mi styka ale w takic grach to absolutne minimum. Ja sam gram w 1366x768 i medium. Wiem że nie natywna ale obraz mimo skalowania wygląda dobrze i jest wtedy 40fps. Oczywiście w multi jest gorzej w zadymie ciężko utrzymać czasem 25FPS ale to może wina i5 na i7 pewnie jest lepiej. Ciekawe bo u mnie na medium 900p czasem potrafi przyciąć.

GTX560/GTX570 nie ogranicza i5 w żaden sposób a co dopiero HD6770 który wydajnościowo stoi niżej

@Gulaszenko

Mam zamiar rozszerzyć Ram do 8gb - zawsze to troszkę lepsza wydajność.

Szkoda kasy na pakowanie 8GB, nie wykorzystasz 4GB a co dopiero 8GB Edytowane przez blacklio

Laptop może i sobie poradzi z gierkami jednak szczerze mówiąc to produkty firmy HP omijałbym szerokim łukiem. Pracuje w serwisie komputerowym i każdy jeden laptop który do nas przychodzi(oczywiście mówię tutaj o laptopach HP) jest przegrzany! Po prostu firma HP robi tak tandetne systemy chłodzenia że brak słów! Przewody są umieszczone 1mm - 2mm nad np kartą graficzną. A niestety ale gwarancja nie obejmuje bezpłatnej wymiany :) Trzeba pokryć część kosztów :) Szczerze to odradzam ten sprzęt :)

• Popieram 1