Pyskacz88 0 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Witam Mam dylemat, którą kartę kupić Karty to jak w tytule: ENGTX560 Ti DCII TOP/2DI/1GD5 - 949 zł MSI N560GTX-Ti Hawk - 913 zł Która z nich jest wydajniejsza - może jakieś test porównawcze ktoś wrzuci. Czy MSI będzie lepsza do OC oraz, która będzie chłodniejsza i bardziej cicha? Gdzieś czytałem, że ta MSI sie bardzo grzeje pod obciążeniami - może jakiś użytkowinik to opisze? Proszę o pilną pomoc. Cytuj Link to post Share on other sites
robertgr1 373 Napisano 9 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 9 Listopada 2011 Mam radeona MSI 6870 HAWK z chłodzeniem twin froz 3 owszem jest bardzo wydajne ale do cichych bym go nie zaliczył tu dużo lepiej wypada chłodzenie asusa DCII. Natomiast co do oc chyba tez asus dc2 będzie lepszy ,niby MSI HAWK jest stworzone z myślą o podkręcaniu ale wcale się tak bardzo nie wybija ponad przeciętność , może przy zastosowaniu ciekłego azotu karta pokaże na co ją tak naprawdę stać Cytuj Link to post Share on other sites
Pyskacz88 0 Napisano 10 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Naprawdę nikt nie ma tych kart, skrobnijcie parę słów to pomoże mi w wyborze. Cytuj Link to post Share on other sites
Xelixo 17 Napisano 10 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 10 Listopada 2011 Witam Posiadam MSI 560Ti HAWK od kilku miesięcy i jeżeli chodzi o gry to wszystko chodzi płynnie (1920x1200) . U mnie karta chodzi bardzo cicho nawet w BF3 przy dużym obciążeniu. Co do OC to spokojnie podkręcisz powyżej 1000Mhz na rdzeniu. Mi się udało na razie 1050 MAX. Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania pisz. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Pyskacz88 0 Napisano 11 Listopada 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 @ Xelixo A jakie masz temperatury na luzie i przy dużym obciążeniu? Cytuj Link to post Share on other sites
Xelixo 17 Napisano 11 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 11 Listopada 2011 Mam dośc starą obudowę (słaba wentylacja troche) . W idle do 35C, w stresie do 70C pod pełnym obciążeniem. 1 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts