Skocz do zawartości

AMD Phenom II X4 955 Black Edition i wysokie temperatury.

Recommended Posts

Witam wszystkich.Problem tak jak w temacie.Niedawno złożyłem nowy komputer i tak podczas przeglądania internetu,oglądania filmów czy słuchania muzyki wszystko jest ok temperatura wacha się od 35 do 40 stopni ale wystarczy że uruchomię jakąś grę i momentalnie procesor łapie ponad 70 stopni.Dosłownie kilka minut i taka temperatura nawet nie zacznę gry wystarczy parę minut w menu gry.Chłodzenie na procesorze to Arctic Freezer 7 Pro Rev. użyta pasta termoprzewodząca to ta nałożona fabrycznie na chłodzenie a grafika jaką posiadam to geforce gtx 560 od gigabyta.Był bym wdzięczny za wszelką pomoc z waszej strony w rozwiązaniu tego problemu.Pozdr.Luk_beta.

Witajcie.A więc obudowa to Cooler Master Elite 430 Black oba boczki z obudowy zdjęte komputer jest odsunięty od ściany a dodatkowych wentylatorów nie ma.Wygląda na to że radiator dobrze przylega do procesora.Napięcia sprawdze i potem napisze co i jak.Pozdr.Luk_beta

Witajcie ponownie.Tak jak pisałem sprawdzałem i wszystko wygląda na złożone dobrze a więc zastanawia mnie przyczyna tego nagłego wzrostu temperatury.Byłem w kilku serwisach i w paru innych miejscach i w większości powiedziano mi że procesory AMD się grzeją.Rozumiem że mogą się grzać ale to raczej po jakimś czasie gry w jakąś wymagającą grę a nie tak jak jest w tym przypadku.Dodam że komputer składałem sam (pierwszy raz samodzielnie) więc czy przyczyna może tkwić w jakimś moim niedopatrzeniu?Przecież jakaś przyczyna musi być.Program jakim odczytuję temperatury to SpeedFan v 4.44.Czy ktoś ma jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?Prosił bym was o pomoc.Z góry dzięki.pozdr.Luk_beta.