Skocz do zawartości

Gta 4 - błąd przy uruchomieniu

Recommended Posts

Witam.Otóż dzis z zadowloeniem wróciłem z empiku z gta 4 lecz moje zadowolenie było przedwczesne.Wydaje się mi że już rozwiązałem wszystkie problemy prócz jednego- przy odpalaniu gry wyskakuje komunikat'' wystąpił problem z aplikacją gta 4 i zostanie ona zamknięta/ po czm gra się zamyka.Niewiem co robić instalowałem juz najnowsze sterowniki do karty, direct x,microsoft games for live,tworzyłem tam tez konta.i nic .null.oto mój komp:

Athlon xp 3200

1152 mb ram

radeon x 1950 256mb

windows xp prof service pack 3

Istnieje możliwość że gra nie odpala przez to że procesor ma tylko jeden rdzeń.Może ktoś z was juz odpalił gta na 1 rdzeniu.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.

Powiem tak: Mi gra dziala bez problemow, (w sensie nie wiesza sie, ale wyglada beznadziejnie), ale tez sie sporo nameczylem zanim mi zaczela dzialac. A dzialo sie to tak...

Po zainstalowaniu samej gry, próbowałem ja włączyc i nic sie nie działo. Mijał jakiś czas (2 minuty) i wychodziło do windowsa z dziwnym komunikatem. Zainstalowałem więc SP3 do XP. Pierwsza gra, w której się okazało, że byl faktycznie potrzebny service pack... Po zainstalowanym sp, podczas uruchamiania gry przypluł się razy o zarejestrowanie sie w socjalnym i w windows live. Mało tego, żeby zagrac offline, musiałem stworzyc konto online i je "zlinkowac" z kontem socjalnym... Nie fajne, ale słyszałem, że tylko mi się tak zdarzyło. Kumpel nie musiał się "linkowac". Nie wiem o co chodziło. Następnie gdy gra się uruchamiała, nie miałem nic oprócz ciemnego ekranu. Musiałem ściągnąć i zainstalować najnowsze sterowniki do grafy. Dopiero wtedy mi gra zaczęła chodzic. I teraz najśmieszniejsze:

Mam taki oto komputer:

Core duo E6550, 2,33gb.

4gb RAM

Gforce 8600 GTS 256mb

XP SP3.

I nie wiem czy się cieszyć, czy płakać.

Cieszyć dlatego, że gra nie zacięła się do tej pory ANI RAZU i działa bez żadnego potknięcia.

Płakać dlatego, że wygląda to po prostu obrzydliwie! BARDZO! I co gorsza, nie da się zmienić ustawień graficznych! Nie wiem czy ja nie umiem, ale nie mogę zmienić tego, co przypisał mi system. Rozdzielczość 800x600 - to jest chyba największy ból, bo pixele wychodza wszędzie. Cienie są kwadratami... szkoda słów. Czy ktoś ma podobnie? Czy to tylko u mnie jest, że nie mogę zmienić ustawień graficznych w grze? Proszę o pomoc.

• 4 tygodnie później...

Istnieje możliwość że gra nie odpala przez to że procesor ma tylko jeden rdzeń.Może ktoś z was juz odpalił gta na 1 rdzeniu.Proszę o pomoc.Pozdrawiam.

możliwe, mój poprzedni komp z jednym 'jajkiem' też wywalał podobne komunikaty w grach, które potrzebowały 2 rdzeni (np. grid)

przeważnie jakieś błędy z cyframi i literami lub jw. problem z aplikacją

poza tym - na takim kompie raczej możesz gta4 sobie odpuścić

czytam na innym forum o problemach z tą grą i potrafi sie ksztusić nawet na dobrym kompie

Pierwsza gra, w której się okazało, że byl faktycznie potrzebny service pack

no właśnie... ten SP to zwykła podpucha... ja gram na XP SP2 - a wystarczyło zmienić jedną cyferkę w rejestrze, żeby po prostu wykrywało że mam SP3 a tak naprawdę mam 2 (nie mam żadnych problemów z systemem)

Czy to tylko u mnie jest, że nie mogę zmienić ustawień graficznych w grze? Proszę o pomoc.

nie, wiele graczy tak ma

zdaje sie, że można ustawienia jakoś zmienić w pliku konfiguracyjnym, ale nie mam pewności

u mnie z grą nie ma żadnych problemów, gram na wysokich detalach, 1280x1024 ale wolę na x800, bo nie ma takich spadków klatek a wcale nie mam super-hi endowego-kompa... gra ogólnie nie ścina, ale widać jakby brak płynności

ogólnie dosyć dziwne ma zachowania pod różnym sprzętem... pozostaje darować sobie albo czekać na jakiś magiczny patch... do gry która ma 15gb :(

nie, wiele graczy tak ma

zdaje sie, że można ustawienia jakoś zmienić w pliku konfiguracyjnym, ale nie mam pewności

tak, da się, dopisujemy "-norestrictions and -nomemrestrict" do elementu docelowego albo tworzymy plik commandline.txt w głównym folderze gry i wpisujemy ww :(

ja tez mam athlona 3200 co prawda podkreconego do 2.2 ale to bez ruznicy, powiem Ci tak mi chodzi. znaczy chodzil do puki nie zainstalowalem patha. Nie wiem co sie stalo a zainstalowalem go bo mialem bledy nic nie bylo widac (jak by woda) a i tak ciol ze nie dalo sie grac wiec pasuje z ta gta. a i mialem inny blad jak ty. tobie radze przeinstalowac windowsa i to pomorze ale nie spodziewaj sie cudów ze gra bedzie Ci normalnie chodzila.

• 3 tygodnie później...

Witam, mam podobny problem jak zalożyciel tematu. Włączam gta4, i w momencie jak wchodze do menu lub wyświetlają się pierwsze pokazówki wyl. sie monitor i komputer wpada w stan "uśpienia" z ktorego nie da sie go obudzić ;/ Zainstalowałem najnowsze stery do karty graficznej lecz dalej to samo !!! Konfiguracja: K.g asus ge force gtx 260 płyta g: asus p5n-d procesor: core 2 duo e8400 ram 2 gb zasilacz: chieftec cft-600-14cs. Grę mam oryginalną i temperatury też są ok. Bardzo proszę o pomoc.

• 1 rok później...

Witam...wyskakuje mi taki blad ' Wystąpił problem z aplikacją GTAIV.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. ' probowalem wszystkiego co sie dalo, czytalem rozne fora lecz nie znalazlem zadnej odpowiedzi : ( odpalalem przez .exe taki sam blad odpalalem przez social club pomijalem te logowanie klikalem PLAY i to samo ; / nie mam juz pojecia co zrobic wiec pisze na forum..

prosze o szybka odpowiedz. :P:P:D

Gość DANNY_79

Witam...wyskakuje mi taki blad ' Wystąpił problem z aplikacją GTAIV.exe i zostanie ona zamknięta. Przepraszamy za kłopoty. ' probowalem wszystkiego co sie dalo, czytalem rozne fora lecz nie znalazlem zadnej odpowiedzi : ( odpalalem przez .exe taki sam blad odpalalem przez social club pomijalem te logowanie klikalem PLAY i to samo ; / nie mam juz pojecia co zrobic wiec pisze na forum..

prosze o szybka odpowiedz. :P:P:D

Gra oryginalna?

Jak tak, to zadbaj o najnowsze patche do gry, oraz uaktualnienia do OS, sterowniki do sprzętu i "DX end-user runtime". Po tych wszystkich wygibasach, nie powinno być problemów.

pozdrawiam

Gość DANNY_79

wlasnie w tym problem xd piratek ; p chce sprawdzic czy giera fajna jak fajna to chce oryginal kupic ; p jak jest pirat to tez mam tak zrobic jak napisales?

Właśnie dlatego odsyłam do zapoznania się z regulaminem forum.

Nie popieramy piractwa i nie będziemy go tolerować.

Zamykam temat, a Ciebie upominam.

Gość
This topic is now closed to further replies.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...