Skocz do zawartości

Problem z temperaturą na X48.... proszę o pomoc !!!

Recommended Posts

Witam :D Niedawno kupiłem płytkę X48-DQ6, ponoć najlepsza pod 775.. ma nawet fajne chłodzenie, niestety przy pełnym obciążeniu temperatura sięga nawet 55' :) Mam bardzo dobrze wentylowaną obudowę a mianowicie Logic 701A :) Proszę o pomoc, a może to normalna temperatura dla tej płyty? Kumpel na P5Q Deluxe która mi się zupełnie nie podoba ma jakieś 35' :/

Heh radiator na P5Q Deluxe to istny kolos - nie dziwię się, że lepiej chłodzi chipset. U mnie radiator ma w najcieplejszym miejscu około 42°C na P5Q Del (mierzone miernikiem). 55 to nadal dobra temperatura.

Tyle, że P5Q Deluxe to P45 (a ten wykonany jest w 65nm a nie jak X48 90nm).

Jak na 90nm temperatura jest ok. Ja na P35 (też 90nm) mam około 53-55*C.

Na początek chcę powitać Was forumowiczy, Witam serdecznie.

labiaty mam tą płytę, a dokładnie GA X48-DQ6 od ponad roku, po przeczytaniu Twojego postu, z ciekawości obciążyłem ją na maxa przez ok. 10 min. Mam obudowę Logic 703A i temp. 35 stopni na płycie nawet nie drgnęła. To tylko tak dla Twojej informacji.

Własciwie kupiłem teraz DFI DK P45-T2RS PLUS :) , z plusem bo ponoc duzo lepsza, kupilem tylko dla tego że była niesamowita okazja.. zostawie sobie ja lub sprzedam i zarobie a słyszałem że mają niesamowite mozliwości OC, jak myślicie zostawić czy sprzedać, mogę mieć taką samą właściwie wydajnośc za dużo nizszą cenę, to jak :/ ?

to sprawdz ile Ci na niej pojdzie stablinie Q9550 bo jak na moje to nie ma wielkich (zadnych) szans do gigabyta

ta kupiles okazyjnie hehe

okazyjnie bo sie okazalo ze nie jest tak dobra jak plota glosi . Dobra to ona moze i jest do krecenia E6600 ale jak ktos chcial na niej Quada 45nm wykrecic to sie sam przejechal znaczy sie wykrecil:)