Skocz do zawartości

Komputer do grania (max 1050zł)

Recommended Posts

Wiec jak narazie skompletowalem taki zestaw wedlug rad innych uzytkownikow (dzieki bardzo naafet !)

MoBo: Asus P7H55-M H55

Obudowa: CoolerMaster Centurion 590 Black

RAM: Elpida 4GB (2x2GB) DDR3 1333Mhz CL9 1,5V

Dysk: 320GB Hitachi SATA II

Procesor: Intel Dual Core G6950

Do skompletowania brakuje mi grafiki (max 300zl) oraz zasilacza.

Nagrywarke DVD mam - LiteOn - stara ale jara.

W pozniejszym czasie chcialbym kupic monitor (tak 19-22cale) za max 300zl. (obecnie mam baaardzo stary monitor 17')

Macie moze jakies ciekawe propozycje co najlepiej kupic w niedalekiej przyszlosci? (allegro ofc.)

Pozdrawiam i z gory dziekuje :)

Okazje na allegro zawsze sa tylko trzeba wiedziec co szukac ,a z tym mialem problem ,poniewaz nie mialem zielonego pojecia co mam kupic, a Ty mi w tym naprawde ,baardzo pomogles!

A ,ze teraz beda swieta to musze na moment przystopowac i dopiero moge ruszyc z tymi zakupami dokladnie za tydzien.

Kupic i zaplacic za tydzien - to nie dla mnie :( nie mam ochoty dostac negatywa lub nawet neutrala za to. Jak kupic to zaplacic odrazu. Za duzo nerwow dla sprzedajacego. "Wystawilem ,on kupil i jeszcze nie zaplacil... co to za allegrowicz" znajac zycie.

Wyslalem pytanie do sprzedajacych (gtx260 i zasilacz) o tym. Wolalbym ,ze tak powiem - obustronna zgode na ten temat bo chyba nikt nie chcialby sie znalezc sie w sytuacji ,ze ktos kupuje i wysyla pieniadze po tyg. lub cos w tym stylu - niesmak zawsze pozostaje. Jezeli sie zgodzi/a to odrazu kupuje.

"nie widzę żadnego problemu,dotychczasowy przebieg Pana zakupów na Allegro świadczy ze można Panu zaufać,zatem proszę kupić a na wpłatę oczekuję po 2 listopada,pozdrawiam"

:) Wrecz super.

Po wplacie lub przed (moze) bede musial dorwac dobra grafike i pozniej monitor.

Dzieki jeszcze raz naafet.

• 2 tygodnie później...

Prawie wszystko doszło (oprócz gtx275 - dojdzie w Poniedziałek na 100%) oraz dysku 320gb

Z tym dyskiem to właśnie mam problem - kupiłem za 80zł do tej pory nie został wysłany - myślałem ,że allegrowicz zacznie się magicznie wymigiwać z wysłania bo teraz mógłby ten dysk sprzedać za dużo więcej. No ale to wygląda inaczej. Dzisiaj postanowiłem zadzwonić (na email i gg nikt sie nie odzywał) i to co mi powiedział wygląda mniej-więcej tak:

On (sprzedawca) kupuje całe zestawy komputerowe od innych klientów i sprzedaje później podzespoły. Z takim klientem ustala cene - płaci on i sprzedaje resztę.

A ten klient co sprzedał cały zestaw poczuł się oszukany ,ponieważ dyski teraz podrożały parokrotnie.

Ja sam nie wiem co o tym myśleć... ogólnie mogła być to idealna wymówka żeby odesłać pieniądze (i pewnie tak jest...) lub w tej chwili tylko poczekać do wieczora - powiedział ,że wszystko się ustali dzisiaj wieczorem - czy wyśle paczkę ,czy odeśle pieniądze.

Powiedziałem mu ,że jak już kupiłem to paczka tak czy siak musi dojść do mnie.

Daje 90% ,że odeśle on pieniądze - jak tak zrobi to pójdzie negatyw.

Masakra z tymi dyskami teraz jest... znowu pewnie będę musiał szukać okazji na allegro...

Zadzwoniłem do niego ponownie i powiedziałem mu ,że będę czekać na paczke .Jeżeli jego klient dostał pieniądze od niego ,kiedy to kupił cały zestaw i sprzedawał te podzespoły na allegro przy czym ja kupiłem ten dysk to musi mi go wysłać. Jak tego nie zrobi to mam pełne prawo wystawić mu negatywny komentarz - znając życie nawet prowizji nie doda... Jak wyśle dysk to będzie wszystko w porządku z mojej strony. Ta sytuacja jest troche denerwująca...

Poprosił żeby mu dać czas do wieczora bo umówił się z "klientem" by na ten temat porozmawiać (niezła bajka).

Ma dwa wyjścia - wysłać mi tę paczke i będzie w porządku albo odeśle kase przy czym dostanie negatywa.

Jak mogłem się domyślać ,że ten człowiek nie odpowie na mailu czy wyśle mi paczkę czy odeśle pieniądze ... Dzisiaj do niego zadzwoniłem ,za trzecim razem odebrał i zapytałem się jak wygląda ta sytuacja ,miał Pan wysłać już dawno a kontakt z Panem jest prawie niemożliwy... A odpowiedział prosto:

-pieniądze wpłacę dzisiaj ,jutro powinny być na koncie , Dowidzenia...

Zero przepraszam...

No nic będę musiał wystawić pięknego negatywa.

Polecam omijać tego allegrowicza - "comserwis". Zamiast 90zł to pewnie później zarobi o te parenaście złotych więcej...

Ehhh i znowu szukanie dysku twardego ... w czasie ,kiedy to akurat podrożały.....