nahu01 0 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Witam. Mam kilka pytań gdyż Ostatnio kupiłem powyższy symulator i nie za bardzo wiem gdzie można znaleźć jakieś DARMOWE dodatki typu: samoloty itp. Ostatnio czytałem że można również ściągnąć jakieś scenerie. Czy mógłby mi ktoś powiedzieć czemu takie scenerie służą? I Jeszcze nie wiem jak można zatankować samolot na lotnisku(w przypadku gdy mamy długi lot i trzeba wylądować i dotankować) wiem że da się to zrobić przez menu symulatora ale to trochę mało realne, a słyszałem że ponoć można wezwać jakąś cysternę tylko nie wiem jak, bo w necie czytałem że śa jakieś skróty ale u mnie one nie działają. I jeszcze ostatnie pytanie: Czy wie ktoś jak można za darmo włączyć obsługę lotnisk(wiem że jest program AES ale on jest płatny a wersja demo mi nie działa) a ponoć czytałem że w niektórych sceneriach są takie obsługi już.(mam na myśli tu że np. podjedzie rękaw, wysiądą ludzie, przyjedzie cysterna, bagaże itp.) Z góry dziękuje za pomoc i przepraszam, ponieważ niektóre pytania mogą się wydać głupie ale w tym temacie dopiero zaczynam a szukałem wo internecie i nie mogłem za nic znaleźć. Link to post Share on other sites
JOKI__ 69 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) Proszę. http://simviation.com/1/front-page A tak poza tym to trudno w googlach wpisać free fsx planes... Co do scenerii to poprawiają one wygląd ziemi, istnięją jej 2 rodzaje, 1 vfr(chyba, dawno w fsx'a nie grałem), która wygląda fenomenalnie z dużych wysokości, oraz druga zrobiona z modelami 3d na lotach na niskich wysokościach. Edytowane 18 Października 2011 przez JOKI__ Link to post Share on other sites
nahu01 0 Napisano 21 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Października 2011 A wiecie jak dodać te ściągnięte samoloty? Bo ja ściągnąłem i tam jest plik readme i tam jest coś takiego żeby wkleić te tekstury do folderu aircraft i zmodyfikować plik cfg. i właśnie nie za bardzo wiem co to jest ten plik cfg i jak go zmodyfikować. Chodzi mi oczywiście o te samoloty które nie maja instalacji tylko tekstury do wklejenia. Link to post Share on other sites
Recommended Posts