F.N.X 4 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Witam od kilku dni chcę kupić telewizor wybór padł na dwa modele: Sony 46" LED Bravia KDL-46EX720 3D Sharp 46'' LED Aquos LC46LE830E 3D Który waszym zdaniem jest wart kupna a może ktoś z was ma jeden z tych modeli czekam na opinie zgóry dziękuję Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Najlepszym wyborem będzie Panasonic TX-P46GT30E. http://www.morele.net/panasonic-tx-p46gt30e-386523/ Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Ten Sharp chyba nie jest 100hz, ale nie każdy to lubi. A do czego ma służyć TV? Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 UP. Mam nieodparte wrażenie, że do oglądania filmów. Ale mogę się mylić. Cytuj Link to post Share on other sites
F.N.X 4 Napisano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2011 (edytowane) Plazma mnie nie interesuje tv będzie używany telewizja filmy i podlaczony pod pc - gry Edytowane 17 Października 2011 przez F.N.X Cytuj Link to post Share on other sites
Ethreivis 98 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Czyli bierz Panasonic'a. Mam podobnego i ma wszystko. Chyba pięć złącz HDMI, to jest plazma, świetna jakość obrazu, internet i dużo innych funkcji... Cytuj Link to post Share on other sites
F.N.X 4 Napisano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 17 Października 2011 Średni pobór mocy w czasie pracy: 163 W Nominalny pobór mocy: 340 W nie plazma odpada Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 17 Października 2011 Udostępnij Napisano 17 Października 2011 W rzeczywistości pobór prądu jest może większy 10-20% przy porównywalnych ustawieniach jasności. Plazma po prostu ma zużycie prądu zależne od wyświetlanego obrazu i możliwą do ustawienia dużo większą jasność od lcd. Cytuj Link to post Share on other sites
Seba32 1 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 Warto iść do sklepu i porównać na spokojnie odbiorniki, tym bardziej że chcesz wybrać pomiędzy sony a sharpem. Powiem ci, że ten EX720 wygląda bardzo fajnie, a ilość funkcji robi wrażenie. Szczególnie istotne jest według mnie Motionflow XR 200. Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) Tak jak kolega napisał. Jeśli martwi Cię pobór prądu to idź do sklepu z miernikiem i podłącz, większość sprzedawców zgadza się na takie zabiegi bo sami mogą się czegoś dowiedzieć. Mi pozwalali na podłączanie konsoli i granie w sklepie. Kiedyś byłem napalony na te wszystkie MotionFlow ale z czasem ciśnienie mi przeszło. Systemy płynności z LCD/LED (np. MotionFlow 100/200hz od Sony) sprawiają, że obraz jest płynniejszy ale zdecydowanie nie jest to realistyczna płynność więc i ruch wydaje się mniej naturalny. Pod względem ruchu plazma wychodzi znacznie lepiej niż LCD/LED. Tak samo kontrast i naturalność kolorów. Przewagę plazmy widać wyraźnie przy sygnałach TV SD. Właściwie do wszystkich celów jakie wymieniłeś ja bym brał plazmę, do wszystkich z wyjątkiem PC. Edytowane 18 Października 2011 przez elkey Cytuj Link to post Share on other sites
F.N.X 4 Napisano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2011 jak już pisalem plazma odpada Sony vs Sharp Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 18 Października 2011 Udostępnij Napisano 18 Października 2011 (edytowane) Nie pytaj który jest lepszy. Znajdź sklep gdzie te dwa TV stoją obok siebie i testuj. Jeżeli będziesz grał na nim w sieciówki FPP, Guitar Hero albo w każdą inną grę wymagającą bardzo szybkiej reakcji możesz wziąć ze sobą laptopa z odpowiednim programem i sprawdzać Input Laga, ja tak zrobiłem bo systemy motionflow (itp.) zwiększają Input Laga. Tak jak z wyborem systemu audio. Głupek podejmie decyzję tylko na bazie tego co mu inni napiszą, nawet ci z dużą wiedzą, mądry pójdzie i sam posłucha co mu się podoba. Każdy ma swój gust i na inne rzeczy zwraca uwagę. Oczywiście pamiętaj, że nie każdy TV w sklepie ma te same warunki oświetlenia, takie same ustawienia i w końcu takie same źródło (jeszcze do niedawna firma Samsung i Sony były promowane, choćby nawet poprzez inne kable i źródła). Edytowane 18 Października 2011 przez elkey Cytuj Link to post Share on other sites
Seba32 1 Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Proste, bo nie powinno się kupować sprzętu którego na oczy się nie widziało. Porównaj te telewizory i zdecyduj sam. Chociaż ja na twoim miejscu mocno bym się zastanawiał nad kupnem EX720. Pozdrawiam i życzę podjęcia słusznej decyzji! Cytuj Link to post Share on other sites
owoce morza 1320 Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 Chciałem dodać że ludzkie oko odbiera tylko 100Hz Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 19 Października 2011 Udostępnij Napisano 19 Października 2011 A nie bliżej 50hz? Cytuj Link to post Share on other sites
dziadeksley 3 Napisano 25 Października 2011 Udostępnij Napisano 25 Października 2011 A ja pobawiłem się ostatnio Samsungiem LED UE 46D7000 i nie powiem złego słowa, spadły z cenki i są po 5333 w sieci Avans. Na pewno można trafic taniej. Idź do sklepu i "pobaw się ile wlezie". To jedyna rada. Gdybym kupował sprzęt za perę klocków - nie ruszało by mnie 10-20 Wat poboru prądu. To "PIKUŚ" Cytuj Link to post Share on other sites
elkey 25 Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 (edytowane) Wolałbym osobiście za 2000 mniej wziąć 50 calową plazmę Panasonica. Mniej bajerów ale obraz lepszy IMO i rozmiar jak najbardziej ma znaczenie. Mom zdaniem lepiej troche słabszy ale większy niż odwrotnie (oczywiście z umiarem). LED'y jakoś mnie nie użekły w stosunku do LCD, nadal naturalność obrazu, ruchu i kontrast lepszy na plazmie, w innych kwestiach jest już inaczej. Edytowane 26 Października 2011 przez elkey Cytuj Link to post Share on other sites
d i l 173 Napisano 26 Października 2011 Udostępnij Napisano 26 Października 2011 LED'y jakoś mnie nie użekły w stosunku do LCD...bo to jest to samo - różnią się tylko podświetleniem, więc odwzorowanie barw nie zmienia się. Cytuj Link to post Share on other sites
SoundsGreat 1647 Napisano 29 Października 2011 Udostępnij Napisano 29 Października 2011 elkey, odpuść sobie Kolega się naczytał o poborze prądu, powidokach, boi się, że jak wybierze plazmę to mu będzie "bzykać" i tyle. Niech weźmie Jeden z tych dwóch, na pewno będzie zadowolony Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts