Mateusz1q 0 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witam, wczoraj udało mi się odblokować 2 rdzenie w moim phenomie. Jednak po włączeniu komputera i pracy przez ok 5-10 min system wiesza się i pozostaje tylko restart identycznie objawy występują przy teście OCCT jednak już w 1s!. Czy rozwiązaniem problemu może być zwiększenie napięcia ? Cytuj Link to post Share on other sites
jozwior 7 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Witam. Tez mialem podobny problem. Trzeba zaktualizowac bios i wlaczyc nastepujace rdzenie 1,2,4, czyli 0,1,3, bo 3 rdzen masz na 99% uszkodzony. Napisz czy pomoglo. Pozdrawiam. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Możesz próbować zwiększyć napicie (do 1,485 V), zmieniać BIOSy do płyty głównej lub blokować poszczególne rdzenie (abyś miał chociaż trzy sprawne). Cytuj Link to post Share on other sites
Mateusz1q 0 Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Właśnie też tak myślę, póki co w moim biosie nie mam opcji blokowania rdzeni. Czy po aktualizacji będę miał tą opcje? mam płytę główną gigabyte GA-MA74GMT-S2. Dzięki za odpowiedzi! Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Z tego co widzę, to płyta ma mostek południowy SB710, a więc powinno się dać odblokować rdzenie (opcja Advanced Clock Calibration- ACC). Jeżeli takiej opcji nie masz, to spróbuj wgrać nowszego BIOS - może później została dodana. Cytuj Link to post Share on other sites
Mateusz1q 0 Napisano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Października 2011 ACC jest, tylko poszczególnych rdzeni nie mogę zablokować. Polećcie jakiś dobry program do odczytywania temperatur bo w everescie po odblokowaniu mam wszystkie rdzenie 0 stopni. Cytuj Link to post Share on other sites
Paweł Maziarz 132 Napisano 16 Października 2011 Udostępnij Napisano 16 Października 2011 Najlepiej od producenta - Easy Tune 5 Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts