Gadget 119 Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Na innym forum ktoś mi powiedział, że tą sprawę mam załatwić u notariusza, a tym czasem: Dzisiaj byłem u paru notariuszy i wniosek wg. nich jest jeden: "Idź pan do sądu z tym". Byłem w sądzie, a oni mi powiedzieli, że jeżeli mam postanowienie spadkowe(sprawa spadkowa była zaraz po śmierci Ojca) to mam iść z tym postanowieniem do WK we Wrocławiu. Pytanie co mi teraz powiedzą w WK? Czy mogę mieć zarejestrowany pojazd mając 17 lat? Nie wiem już o co kaman, ale pragnienie rejestracji Wiesi żyje we mnie niczym wirus HIV i nawet już rodzina się burzy, żebym lepiej ten Motocykl zostawił i kupił drugą WSK. Nie odpuszczę... Jeżeli ktoś ma jakiś pomysł to niech się podzieli, bo dostaję urzędniczego "kręciołka". Cytuj Link to post Share on other sites
koliber2408 0 Napisano 3 Października 2011 Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Wydaje mi się, (nie jestem pewny) ale zarejestrować pojazd możesz dopiero po 18, kolega kupił motor od 17 latka który jest zarejestrowany na niego (sprzedającego) no i w urzędzie się dowiedział że przerejestrować go będzie mógł dopiero po 18, ale zauważyłem że w polskim prawie to bywa różnie bo to jest akurat jest z przypadków ale pewnie znajdzie się wiele innych gdzie sytuacja jest odwrotna. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts