sasiad18 0 Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 No więc po przeczytaniu newsa na benchmarku odnośnie zwiększenia wydajności dzięki systemowi win 8 i postanowiłem to sprawdzić. Na początek pobrałem sobie wersje 4.8 GB, jakie było moje rozczarowanie kiedy okazało się że nie mam płyt 8 GB no więc postanowiłem spróbować zainstalować system z dysku usb, a w między czasie ściągałem BF3, no niestety nie poszła taka instalka, ehh, więc pobrałem wersje windy w rozmiarze 3 GB z kawałkiem , w trakcie pobierania odpaliłem BF3, i co?? i po 15 minutach rozczarowania dałem sobie spokój z tą betą. No i w końcu koło godziny 23:50 przystąpiłem do instalacji tego super systemu win 8 w wersji testowej. I w końcu jest godzina 00:30 odpalamy świeży system i teścik w 3DMark Vantage, aby zobaczyć ten skok wydajnościowy. eheee skok taki, że szok A tu porównanie .... Windows 7 Windows 8 Więc tak to wygląda na chwilę obecną, postaram się jeszcze w grach to sprawdzić, ale po tym benchmarku nie za bardzo widzę sens w tym. Jeśli taki wzrost wydajności szykuje się w buldogach jak i w tym win 8 w stosunku do win 7 to chyba poczekam aż stanieją i5. Ehh te newsy na benchmarku... Cytuj Link to post Share on other sites
Lukaszbass 116 Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Co ma do windowsa benchmark?. Cytuj Link to post Share on other sites
sasiad18 0 Napisano 30 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Odnośnie artykułu http://www.benchmark.pl/aktualnosci/Onda_system_Windows_8_szybszy_o_50_od_Windows_7-36951.html Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Nie m co porównywać wersji beta do wersji full ... Cytuj Link to post Share on other sites
tom256 0 Napisano 30 Września 2011 Udostępnij Napisano 30 Września 2011 Oczywiście że ma. Da nam to jakies wyborażenie o wydajności systemu. Jest w tym systemie akceleracja sprzetowa dźwięku? Cytuj Link to post Share on other sites
Damian Szymański 16 Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Ten test ze wzrostem wydajności był wykonany na procku AMD A8 3850 a więc APU (CPU+GPU). Dlatego na innych konfiguracjach można nie odczuć tego boosta. Cytuj Link to post Share on other sites
Darkness 17 Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 (edytowane) Windows 8 to ,,system na xboxa'' Rozbroiło mnie jak ktoś kliknął i pokazał co się pojawia po kliknięciu menu start Edytowane 2 Października 2011 przez Darkness Cytuj Link to post Share on other sites
SirRobin 3 Napisano 2 Października 2011 Udostępnij Napisano 2 Października 2011 Windows 8 to ,,system na xboxa'' Rozbroiło mnie jak ktoś kliknął i pokazał co się pojawia po kliknięciu menu start Ja mam wrażenie, że otrzymamy system nad którym będziemy mieli bardzo małą kontrolę, wszędzie będziemy prowadzeni za rękę, produkt dla casuali Cytuj Link to post Share on other sites
jeomax.co.uk 173 Napisano 13 Października 2011 Udostępnij Napisano 13 Października 2011 Nie musiales sprawdzac i tracic tyle czasow i nerwow. W mojej M-R opisalem, ze jest wolniejszy (bo mam Intela, na AMD wychodzi troche inbaczej) Cytuj Link to post Share on other sites
Wazon1 0 Napisano 22 Listopada 2011 Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Hm, może moje pytanie zabrzmi niepoważnie , ale nigdzie nie mogę w sieci znaleźć screenów z windowsowych gierek - saper, solitaire itp. na Windows 8. Czy te gry są zaimplementowane w system, czy dorzucili jakieś nowe "pożeracze" czasu. Byłbym wdzięczny za screeny - chodzi mi głównie o poczciwego, starego pasjansa (solitaire) Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts