Skocz do zawartości

Amd Switchable Graphics - Aktualizacja sterowników

Recommended Posts

Witam

Od nie dawna jestem posiadaczem notebooka HP DV6-6160ew. Posiada on procesor Intel Core i7 2630QM oraz grafikę AMD Radeon 6770m. Postanowiłem zaktualizować sterowniki do Radeon'a. Udałem się na stronę HP ale sterowniki, które tam znalazłem datowane są na czerwiec 2011. Następnie chciałem pobrać odpowiednie pliki ze strony AMD. Podczas próby zainstalowania pobranej paczki zauważyłem, że wśród możliwych do zainstalowania komponentów nie ma sterownika karty graficznej (są natomiast wszystkie inne komponenty tj. CCC itp.). Tutaj nasuwa się moje pytanie. Czy posiadając w laptopie AMD Switchable Graphics jestem skazany na sterowniki ze strony HP czy jest możliwość zainstalowania plików od AMD?

Jeśli podobny temat już był na forum to przepraszam, ale takowego nie znalazłem.

Pozdrawiam

Ja u siebie usunąłem automatyczne przełączanie nowym biosem, używam sterów od HP i nie widzę problemu, wszystkie gry ekstra śmigaja może poza TDU2 ale na nvidii na desktopie też cięła widać taka jej uroda. A sterowniki ze strony AMD są niedopracowane, ściągnołem najnowsze i zero możliwości przełączenia grafiki i większość opcji nie działała. Ja zostaje przy obecnych od HPta, przynajmniej na razie.

Mnie ogólnie też to nie przeszkadza. Przynajmniej teraz. Mówię teraz ponieważ za kilka dni startuje beta BF3 i nie chciałbym się rozczarować z powodu problemów z rozgrywką, związanych z starymi sterownikami. W tym tygodniu zarówno AMD jak i Nvidia mają wydać nowe wersje sterowników zoptymalizowanych pod kątem BF3, a na sterowniki od HP pewnie przyjdzie jeszcze trochę poczekać. Jako, że jest to mój pierwszy sprzęt od HP to nie mam żadnych informacji na temat jak często wydają oni aktualizacje do sprzętu.