akcza 0 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Witam mam nastepujacy problem : Mam dwa dyski jeden mam na wejscie sata a drugi na ata no i do tej pory wszystko smigalo ok a dzis pojawil mi sie blad bootmgr przy uruchamianiu kompa. Po odlaczeniu starego dysku tzn z wejscien na ata komputer uruchamia sie jak powinien. Mam troche potrzebnych plikow na tym dysku i chcialbym sie dowiedziec jak rozwiazac ten problem ? Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 Najpierw sprawdź czy masz zworki dobrze ustawione i czy wykrywa ci oba dyski w BIOSIE. Cytuj Link to post Share on other sites
blacklio 47 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 SATA nie ma zworki, a jeśli już ją ma to jest od prędkości transmisji SATA2<-->SATA1 Cytuj Link to post Share on other sites
drachenfeles 5499 Napisano 22 Września 2011 Udostępnij Napisano 22 Września 2011 zajrzyj na tablicę smart i zobacz co pisze, ale to nie wygląda dobrze, spotkałem się z podobnym zjawiskiem i dysk pojechał na gwarancję Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 23 Września 2011 Udostępnij Napisano 23 Września 2011 Może ci kabel nie łączyć i nie wykrywa dysku. A jak zalogujesz się na starym dysku to widzisz partycję z dysku sata?? Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts