PrzemasK 1 Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 Witam. Mam pytanie do posiadaczy PS Move. Jaka jest wymagana odległość od kamery by móc się tym swobodnie bawić zarówno samemu jak i w dwie osoby. Pozdrawiam Link to post Share on other sites
wdehe 10 Napisano 20 Września 2011 Udostępnij Napisano 20 Września 2011 (edytowane) Teoretycznie (wg. zaleceń) 2,5 m do kamery, na boki tak by bezpiecznie można nim machać, w dema załączone do zestawu bawiłem się z jakiś 3,5m, w "eye pet" trzeba podejść sporo bliżej. W KZ3 move założonym na karabinek (sharpshooter) gram w odległości 1,5m od TV, ale to specyficzna gra, by dobrze się grało trzeba grać krótkimi oszczędnymi ruchami, to co pokazują na filmach, z machaniem karabinem na wszystkie strony ma się nijak do rzeczywistości. Myślę, że na gry ruchowe tak gdzie się macha move'm na wszystkie strony to faktycznie 2,5m może być potrzebne by kontroler nie uciekał z pola widzenia kamery. W dwie osoby nie wiem, pewnie tak by nie powybijać sobie zębów. Edytowane 20 Września 2011 przez wdehe Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 20 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Września 2011 czyli jeśli miałbym kamerkę w odległości ok. 2 metrów to nie warto w to inwestować? Link to post Share on other sites
piterrrxd 2308 Napisano 21 Września 2011 Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Ja gram w odległości ok 2 metrów w sportowe gierki, dużo machania i nigdy kontroler się nie zgubił. Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 21 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2011 a tylko sam grasz? czy w 2 osoby też grasz i też jest ok? bo jednak do 2 osób potrzebny jest większy kąt Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 6 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 6 Października 2011 konsole już mam, teraz pytanie co do uchwytu na PS Eye, jaką brać? jakiś tani za 20-30zł czy firmy Hama za 50zł? Link to post Share on other sites
wdehe 10 Napisano 8 Października 2011 Udostępnij Napisano 8 Października 2011 Jedyną sensowną nakładką jest sharp shooter od sony, mam i polecam. Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 8 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 8 Października 2011 nie zrozumiałeś mnie kolego, Sharp shooter jest karabinkiem, a mi chodzi o uchwyt do kamery (PS Eye) Link to post Share on other sites
wdehe 10 Napisano 9 Października 2011 Udostępnij Napisano 9 Października 2011 No tak jedna trzecia społeczeństwa nie rozumie tego co czyta Poprawię się następnym razem Uchwyt na kamerę - nie mam pojęcia nie używam, kamera stoi na centralnym głośniku kina domowego, kabel przyklejony taśmą i się trzyma. Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 10 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Października 2011 a powiedz mi, czy Twoja konsola po wyłączeniu też "bzyczy"? Bo ja jak wyłączę to tak mam i o ile w dzień to nie przeszkadza, to jak kładę się spać to potrafi irytować ;/ Link to post Share on other sites
wdehe 10 Napisano 12 Października 2011 Udostępnij Napisano 12 Października 2011 Nie, nie bzyczy. BTW: z tego co się orientuję to czasem bzyczą transformatory (blachy się luzują czy jakoś tak). Jedyne wyjście nie zostawiać jej podłączonej do prądu. Mi ostatnio napęd zaczął dość głośno chodzić. Link to post Share on other sites
PrzemasK 1 Napisano 14 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 14 Października 2011 sprawa się wyjaśniła. Powodem owego "bzyczenia" był fakt, że miałem w konsoli włączoną opcję zdalnego sterowania przez co nie wyłączała się całkiem tylko była w stanie gotowości i tak sobie pobrzdękiwała ;D wyłączyłem to i jest cisza. Tak więc temat można zamknąć Link to post Share on other sites
Recommended Posts