Ethreivis 98 Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Posiadam kartę graficzną GTX 570 OC (WindForce x3) oraz płytę główną GA-P67A-UD3P-B3. Zakupiłem komputer jakieś dwa tygodnie temu i już mam problem. Gdy włączam komputer działa tak z pięć sekund, a później się resetuje (sam, monitor nie dostaje żadnego sygnału). Nie wiem co jest tego powodem. Otworzyłem obudowę i wszystko działa (chłodzenie karty, diody na płycie głównej, dysk też, zasilacz również - OCZ ModXStream 700W). Procesor to i5-2500k. Co może być tego powodem? Dzień wcześniej działało. Na razie jestem na wyjeździe, poradźcie coś, a ja to zrobię we wtorek. Oddać na gwarancję? Cytuj Link to post Share on other sites
xentiu 56 Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 Oddaj na gwarancje Chyba że straciłeś ją rozbierając pake. Cytuj Link to post Share on other sites
buziak_a 1 Napisano 16 Września 2011 Udostępnij Napisano 16 Września 2011 (edytowane) Jeżeli po włączeniu świecą wszystkie diody i wentylatory się wszystkie kręcą a na ekranie monitora nic się nie dzieje to jest bardzo możliwe że gdzieś masz zwarcie (prawdopodobnie). Z własnego doświadczenia wiem że jest to bardzo możliwe. Miałem podobną sytuację przy wymianie sprzętu na nowy w tej samej obudowie. Nowa płyta z procem po włączeniu po 5 sekundach się resetowała i tak w kółko. Diody świeciły wentylatory się kręciły. Z powrotem zamontowałem starą płytę GIGABYTE i było podobnie z tym że się nie resetowała. Po 4 h udało mi się uruchomić starą płytę a nowa poszła w końcu po 3 tygodniach jak znalazłem trochę czasu żeby z nią posiedzieć. Nie wiem do końca czemu tak się działo ale podejrzewam że gdzieś się płyta zwierała. Fakt że po 3 tygodniach zmieniłem śrubki na mniejszy gwint żeby płyta była solidnie przykręcona do blachowkrętów. Sprawdź czy nie masz gdzieś luzów przy śrubkach mocujących. Ewentualnie wymontuj sprzęt z obudowy i zamontuj albo podłóż podkładki izolujące pod śrubki. Można też spróbować odpalić kompa poza obudową. Połóż płyte na kartonie od niej podłącz zasilanie i piny do przycisku POWER i zobacz czy się odpala. W moim przypadku tak robiłem żeby upewnić się czy płyta nie jest padnięta. Moja nowa płyta tak poszła więc miałem problem ze zwarciem gdzieś przy montażu w obudowie. Edytowane 16 Września 2011 przez buziak_a Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts