msvista 85 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) Witam, mój 2-letni Iphone idzie na emeryturkę i chciałbym kupić nowego smartphona, mam odłożone 900 zł. Interesuję mnie dowolna konstrukcja, dowolny OS, ale mam co do nowego telefonu wymagania: - GPS - WiFi - klawiaturę QWERTY - ekranową lub wysuwaną - dotykowy ekran Generalnie na razie upatrzyłem sobie Nokię N97, Nokię C7, C6,C5-03, HTC Desire Z, HTC Desire S, BB Curve 9300, SE Vivaz Mieliście może styczność z wyżej wymienionymi telefonami, może macie coś lepszego ? Edytowane 11 Września 2011 przez msvista Cytuj Link to post Share on other sites
zamarzniety 3 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 HTC Desire HD. nie będziesz miał z nim problemów. Android + HTC Sense, duży ekran. Polecam:) Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2011 HTC Desire HD. nie będziesz miał z nim problemów. Android + HTC Sense, duży ekran. Polecam:)Mały błąd w moim opisie, HTC Desire HD nowego nie dostanę za 900 zł, najtaniej za 1200 widziałem Cytuj Link to post Share on other sites
Nalovp 128 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 SE Vivaz-ma mały i oporowy ekran co zniechęci cię do przeglądania internetu,strasznie nie stabilny system (zwiechy i inne komedie). Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 (edytowane) HTC Dezire Z i chyba to jedyny sensowny wybór. Edytowane 11 Września 2011 przez Mixtape Cytuj Link to post Share on other sites
areklat 552 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Z telefonów które podałeś wg. mnie najlepszym wyborem będzie Desire S, ale nie wiem czy znajdziesz nówkę do 900 zł, jeśli zależy ci na fizycznej klawiaturze qwerty bierz Desire Z ( sam mam Desire i jest świetny). A brałeś w ogóle pod uwagę Samsunga Galaxy S ? To też świetny smartphone. Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Hmm Samsunga nie brałem pod uwagę, co do HTC to Dezire Z mi się podoba, ale różne opinie się słyszy po aktualizacji softu Cytuj Link to post Share on other sites
areklat 552 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Nie wiem jak z softem ale jeśli oprogramowanie oficjalne nie pasuje zawsze można wgrać Custom ROM. Galaxy S chyba będzie najlepszym wyborem powinieneś znaleźć w tej cenie, Duży ekran i wydajność po tzw. lagfixie wzrasta dużo bardziej ( sam trochę żałuje, że go nie wybrałem, ale wygrała miłość do HTC Sens ). Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Nie wiem jak z softem ale jeśli oprogramowanie oficjalne nie pasuje zawsze można wgrać Custom ROM. Galaxy S chyba będzie najlepszym wyborem powinieneś znaleźć w tej cenie, Duży ekran i wydajność po tzw. lagfixie wzrasta dużo bardziej ( sam trochę żałuje, że go nie wybrałem, ale wygrała miłość do HTC Sens ).Custom ROM nie bałbym się wgrywać do używki, ale do nówki na gwarancji, jak coś się sypnie i nie będę mógł wrócić do oryginalnego ROMu to mi odmówią gwarancji, nawet jak sypnie się aparat xD to mi powiedzą, że moja wina bo modyfikowałem oprogramowanie Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Jeżeli nie zależy Ci na QWERTY to Galaxy S i temat można zakończyć. Nie ma po prostu lepszego telefonu w tej cenie. Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2011 A jak na tle konkurencji wypadają wspomniane nokie ? Ewentualnie jeszcze HTC Wildfire i Wildfire S? Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Nokie wypadają baaardzo blado i dopiero jak wyjdzie Symbian Belle to może coś zmieni ale jak na razie NOKIA jest zatopiona na rynku Smartphone'ów. Wildfire S też blado wygląda przy SGS. Moim zdaniem ten samsung jest najlepszy. Sam go mam i jestem cholernie zadowolony bo pomimo. że jest na rynku od roku (?) to nadal jest jednym z najlepszych telefonów na rynku. Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 11 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Hmm, jutro przejdę się do jakiegokolwiek salonu i obejrzę tego SGS-a, 1000 zł można dać za nówkę, mam jeszcze pytanko, ten Samsung jest na Androidzie 2.1, czy jest jakaś aktualizacja do 2.2 lub 2.3 ? Hmm, jutro przejdę się do jakiegokolwiek salonu i obejrzę tego SGS-a, 1000 zł można dać za nówkę, mam jeszcze pytanko, ten Samsung jest na Androidzie 2.1, czy jest jakaś aktualizacja do 2.2 lub 2.3 ?Myślenie nie boli i google też, jest aktualizacja do 2.3.3 i nie na tym koniec Na razie jestem nastawiony na Desire Z i SGS Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Obecnie SGS nowiutki po wyjęciu z pudełka hula na Androidzie 2.1 ale jest w Samsung KIES aktualizacja do 2.3.3 . Cytuj Link to post Share on other sites
Sony156 4965 Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 HTC Desire - nówkę dostaniesz na allegro do 900zł. Cytuj Link to post Share on other sites
LoxikPL 5 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 (edytowane) Do 900 zł szczerze polecam htc desire sam go posiadam i powiem w skrócie jedno słowo: Rewelacja! po aktualizacji androida do 2.3 telfon chodzi dużo szybciej ( na 2.2 chodził równie szybko) bateria trzyma 2 razy dłużej,wydajny procek, świetna jakość wykonania,htc sense,żywe barwy,świetny aparat jak na smartfona,mnóstwo aplikacji w markecie po prostu wg. mnie jest to jeden z lepszych smartfonów do 900 zł (teraz kosztuje bodajże 890 zł) spokojnie go dostaniesz. Pozdrawiam i szczerze polecam desire'a. Edytowane 12 Września 2011 przez LoxikPL Cytuj Link to post Share on other sites
areklat 552 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Jak już wspomniałem posiadam Desire i jestem z niego bardzo zadowolony ale polecam jednak SGS albo Desire S (ale raczej za 900 nie dostaniesz) Stary Desire ma skopany multitouch co może lekko przeszkadzać. Poprostu wybierz ten który z wyglądu najbardziej ci odpowiada. Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Hmm, zauważyłem, że na allegro są jeszcze SGS i9003, czym się różni od i9000 ? Bo cena taka sama Cytuj Link to post Share on other sites
LoxikPL 5 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 @areklat U mnie multitouch działa perfekcyjnie może masz androida 2.1 , 2.2? Po aktuazliacji desire do 2.3 multidotyk działa płynniej. Cytuj Link to post Share on other sites
Mixtape 1765 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Hmm, zauważyłem, że na allegro są jeszcze SGS i9003, czym się różni od i9000 ? Bo cena taka sama Jest to identyczna wersja co GT9000 tylko z ekranem Super Clear LCD czyli dużo gorszy Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2011 No nic, może uda mi się kupić nówkę poniżej 1000 zł na allegro, wersję i9000 bo pełno tych i9003 No i udało się, dorwałem nówkę za 950 zł bez simlocka, kupiłem SGS i9000, dzięki wszystkim za rady, zobaczymy jak po dwóch latach z apple wypadnie mi przesiadka na androida Cytuj Link to post Share on other sites
Pitrek7 79 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Też zmierzam ku temu fonowi. Czy mógłbyś mi napisać tak w skrócie jak się sprawuję i czy jest "fajny". Brałbym go od razu ale boję się, że nie dam rady z tymi wszystkimi ROM'ami, launcherami, kernelami ;/ Dzieki i pzdr. Cytuj Link to post Share on other sites
andrev 84 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 dasz rade Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Też zmierzam ku temu fonowi. Czy mógłbyś mi napisać tak w skrócie jak się sprawuję i czy jest "fajny". Brałbym go od razu ale boję się, że nie dam rady z tymi wszystkimi ROM'ami, launcherami, kernelami ;/ Dzieki i pzdr. Jak mi go przyślą to pobawię się nim, sprawdzę funkcjonalność, zrobię upgrade Androida, przetestuję po swojemu, zainstaluję jakieś aplikację, aparat, zasięg wifi, bluetooth, zdam relację z osiagów Cytuj Link to post Share on other sites
kubaset97 62 Napisano 12 Września 2011 Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Co do Desire Z ja mogę zabrać głos, ponieważ sam go posiadam Gdy kupiłem telefon 3 dni potem, może więcej już nie pamiętam pojawiła się aktualizacja, która przyniosła i dobro i zło z tym, że zła być nie powinno. Taka prawda, od czasu do czasu znikają zdjęcia tzn. są po podłaczaniu komputera ale nie zawsze w galrii, ostatnio nie mam tego problemu nie wiem czemu ale coś usuwam, potem to jest i wg. 2 rzecz podkreślanie polskich słów podczas pisania smów nie jest jakieś złe ale ityruje lekko. co do teamtu polecam ci albo Desire Z albo Desire S mam nadzieję, że pomogłem, prosze o + Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts