Kaziu546 52 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Od kilku dni mam nowy komputer, jednak występuje problem, dość uciążliwy. Mianowicie, podczas grania w gry po pewnym czasie komputer restartuje się. Ze starym komputerem miałem taki sam problem, pomogła wymiana zasilacza. Stary zasilacz, który był wadliwy został "naprawiony" i zagościł w nowym komputerze. Proszę o pomoc. Config komputera Intel Core 2 Duo E8400 3,0GhZ Asus P5KC Goodram 4GB RAM 800Mhz (2x2GB) Gigabyte GeForce GTX460 1GB Co do zasilacza, wiem, że to Chieftec i wiem, że ma 420W. Cytuj Link to post Share on other sites
msvista 85 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Sprawdź zasilacz dla pewności, możesz opisać dokładniej w jakich momentach następuje restart ? Mógłbyś jeszcze sprawdzić pamięci programem Memtest Cytuj Link to post Share on other sites
artursw 11 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 A jaka buda bo moze jest zwarcie na obudowie od przelacznika ? I sprawdz temperatury bo sie moze przegrzewa sprzet Cytuj Link to post Share on other sites
Alfons 30 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 1. Albo się przegrzewa? Masz dobrą wentylacje w obudowie... ? 2. Jakie linie 12V ma ten zasilacz może jest za słaby? 3. Sprawdź jak chodzi na 1 kości ram .... ewentualnie tak jak koledzy radzą puść memtesta Cytuj Link to post Share on other sites
spider_1987 5488 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Co do zasilacza to skoro jest egzemplarzem po-serwisowym to moim zdaniem jest głównym podejrzanym. Ponadto powiedz jakie masz temperatury zarówno w idle jak i pod obciążeniem. Możesz sprawdzić je w programie HW Monitor. Cytuj Link to post Share on other sites
MiK 13237 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Z tego co pamiętam ten zasilacz ma jedną linię 12V i do tego jakąś słabą. Cytuj Link to post Share on other sites
Kaziu546 52 Napisano 10 Września 2011 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Dobra. Restart następuje zwykle po dłuższej grze. Budę mam ze starego komputera, a wtedy wszystko chodziło dobrze, więc to na pewno odpada. Memtesta niedługo puszczę i dam znać, co i jak. Cytuj Link to post Share on other sites
ProgShield 77 Napisano 10 Września 2011 Udostępnij Napisano 10 Września 2011 Napisz od razu jakie temperatury są CPU i GPU bo może się przegrzewać i dlatego jest reset. Cytuj Link to post Share on other sites
Gość t.luk Napisano 11 Września 2011 Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Opisz też jak masz wentylowaną tą obudowę oraz czy problem występuje jak zdejmiesz bok obudowy. Cytuj Link to post Share on other sites
Recommended Posts