Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam. Po długiej i męczącej walce z bad sectorami i różnymi innymi cudami, poddałem się i postanowiłem zmienić dysk.

Troszkę sobie poczytałem i wybór padł na Samsung HD502HJ , w ostatniej chwili wyczytałem że jest podobno problem z dyskami Samsung F3 i chipsetem 890GX, który mam w płycie głównej ( nie wykrywa dysku).

Czy w tym temacie coś się zmieniło? Jeśli nie, to mógłby ktoś doradzić, coś mało awaryjnego i w miarę szybkiego do 160 pln ?

Do 160 zł dobrego sprzętu nie kupisz Radzę dołożyć trochę i kupić albo

Dysk WD Elements Portable, 2.5”, 320GB, USB 2.0, za 200zł lub

Dysk Seagate Expansion Portable, 2.5'', 500GB, USB 3.0, za 240 zł

Chociaż ja ostatnio nie polecam WD, zaczeły padać od ok 12 m-cy

Edytowane przez Sezam

Zewnętrzny dysk to całkiem ciekawy pomysł, ale prędkość 5400 to troszkę mało. Myślałem że 500gb do 160pln, coś ciekawego wyrwę, ale może jednak rozszerzę budżet do 200 pln. Myśle też o tym:

http://www.ceneo.pl/10701970

ok, po długich przemyśleniach postanowiłem troszkę dołożyć i zainwestować w WD BLUE WD10EALX za cenę 219zl, jutro chciałbym po niego wieczorkiem pojechać, lecz jeśli jest coś lepszego w tej cenie, to byłbym wdzięczny za pomoc : )

Zewnętrzny dysk to całkiem ciekawy pomysł, ale prędkość 5400 to troszkę mało. Myślałem że 500gb do 160pln, coś ciekawego wyrwę, ale może jednak rozszerzę budżet do 200 pln. Myśle też o tym: http://www.ceneo.pl/10701970 ok, po długich przemyśleniach postanowiłem troszkę dołożyć i zainwestować w WD BLUE WD10EALX za cenę 219zl, jutro chciałbym po niego wieczorkiem pojechać, lecz jeśli jest coś lepszego w tej cenie, to byłbym wdzięczny za pomoc : )

JA nadal polecam Dysk Seagate Expansion Portable, 2.5'', 500GB, USB 3.0, za 240 zł Solidny Talerz bardzo dobra elektronika pamiętaj że więcej GB nie oznacza że dysk jest lepszy Polecam ten a co do twojego wyboru to nie mam pojęcia gdyż takiego nie miałem